30. marraskuuta 2018

Kuusi kuvasta kesästä -Huikea koonti

Tässä tulee mielestäni blogistanian huikein postaus, sillä olen saanut luvan julkaista Kuusi kuvaa kesästä-haasteen valokuvausteeman osallistuneiden kuvia.

Pohdintanne on ollut todella mukavaa. Postauksessa blogin nimen jälkeen kuva ja sitten kuvaan liittyvä pohdinta ko. bloggaajalta. Tarkalleen ottaen en kysynyt lupaa kopioda myös kuvaan liittyvä pohdinta, mutta ilman muuta sekin pitää näkyä ;)
Postauksessa pitäisi olla kaikkien blogiini kommentin jättäneiden kuvia. Mikäli olet osallistunut ja kuvasi puuttuu, niin vinkkaa ihmeessä niin päivitän postauksen. Muutaman osallistuneen postauksen bongasin, mutten ilman lupaa tietenkään kuvaa julkaise.

Haasteen laittamisesta on jo aikaa, mutta mikäli vielä julkaiset ja kommentoit, päivitän mielelläni tämän postauksen lisäämällä kuvasi.Mielen Lumoa:


Tausta ja sommittelu:
"Löydän kaikista kuvistani yleensä aina jotain, mikä voisi olla paremmin.
Keihästytönkorentojen kuvassa tarkennus ei ole kohdillaan, 
mutta pidän kuvasta silti, koska sommittelu on lehtien muodostamien linjojen vuoksi mielenkiintoinen. 
Lisäksi tausta on sopivasti utuinen lammesta tulleiden heijastusten vuoksi,
joten kuvan tunnelma on sen ansiosta aavistuksen taianomainen."

Maalaiskaupungin piha:


"Tässä rouheassa betonipylväässä on jotain ylevää kauneutta, kun se seisoo tuo ihana vihreys taustanaan ja ympärilleen kietoutuneena ja se on vangittu tähän kuvaan."

Rikkaruohoelämää:


"Tämä kuva valikoitui lukinliljan kukan erikoisen muodon vuoksi. Kauneutta on monenlaista ja toisenlaisen kauneuden ymmärtämistä täytyy joskus harjoitella. Lukinlilja kantaa persoonallisen kauneutensa rohkeasti ja ylpeästi. Tämä "erilainen nuori" on lunastanut paikkansa jokakesäisenä kasvina patioruukussani." 

Rosanpunaista kultaa:


"Valokuva on VALOkuva, siis valo on tärkeä elementti kuvassa.
Välillä on kumarruttava alas, että saa hyvän kuvakulman.
Oi, ihana kevät."
Navettapiian puuhamaa:


"Täs on nii hyvi onnistunu vastavalo. Ruahosipuli ilta-auringos."

Kivisen Vilman piha:


"Tämän kuvan valitsin siksi, että siinä on suosikkilintuni punarinta. Niitä onneksi mökkipihassa näkyy ja niiden tiksutus kuuluu vielä myöhään syksyllä."

Kristiina K:


"Nuo lukuisat tuulessa ja auringossa lepattavat värikkäät liput purjeveneiden mastoissa saavat väkisinkin hyvälle tuulelle!"

Marjon matkassa:


"Toinen kesäkuvani on suomenhevonen Tammelan Hakkapeliittatapahtumasta myös elokuulta. Olin tapahtumassa ensimmäistä kertaa ja kaikki oli uutta sekä jännittävää. Hevosia oli näkynyt laitumella mutta ennen itse näytöksen alkua ne kerääntyivät satuloituna maneesin toiseen päähän. Menin niin lähelle kuin oli luvallista ja onneksi pitkällä putkella sain tallennettua tämän herkkyyden.

Valtavan suuren ja kauniin konjakinruskean hevosen silmäripset ja partajouhetkin tulevat esille kuvasta. Hevosen äärimmäisen paljonpuhuvat silmät eivät tässä kuvassa näy mutta nekin olivat lumoavat. Ison eläimen herkkyys ennen "taisteluesitystä" puhutteli. Ja hetken kuluttua se muuttui ihan erilaiseksi ja voimakkaaksi ratsuksi!"

Vaarin torpan puutarha:


"Vesi, sade ja kaste lehdillä on kiinnostavaa kuvattavaa.
Tässä hetki sitten päättyneen sateen jättämät pisarat kimaltelevat vielä
harmaamalvikin terälehdillä.
Lisäksi  kuvassa näkyy minua aina kiinnostava asetelma:
läheisin kohde näkyy tarkkana ja tausta pehmeän epätarkkana."

Kukkia ja koukeroita:


"Joskus poikkeuksellinen kuvakulma tuottaa mielenkiintoisen, ja hieman yllätyksellisen kuvan. Kuvaa pitää ehkä katsoa toisenkin kerran. Yleensä kukkasia kuvataan edestä, tai kuten kuvassa olevaa verenpisaraa, usein alhaalta. Joskus kuvauksen kohdetta voi tarkastella muustakin kuvakulmasta, kuten ylhäältä. Tässä mielestäni onnistuin hyvin, ja kaunis on tämäkin kukkanen myös ylhäältä viistosti kuvattuna"

Kukkia ja haaveita:


"Kuva on tässä sen vuoksi, että etsiskelin kuvakulmia, joissa syväterävyys erottuu ja kuvalle saadaan vielä jonkinlaista kehystäkin mukaan."

Kotona kairassa:


"Mitään suviyötä pohjolassa tuskin onkaan; on vain viipyvä, viipyessään hiukan himmenevä ehtoo, mutta siinä himmeydessäänkin on tuo sanalla sanomaton kirkastuksensa." Tähän kuvaan on kenties tallentunut jotakin samaa, mitä Frans Emil Sillanpää aikoinaan niin kauniisti kuvasi."

Lappalainen etelässä:


"Tässä kuvassa minua ihmetyttää kun sitä katselee miten vesipisarat pysyvät lehdillä kukin omassa paikassaan vaikka lehdet on aivan vinossa,  liikkumatta .... ennenkuin tuulenvire tai joku muu liikauttaa ne liikkeelle ."
Anun puutarha:


"Ensin ajattelin että tämä kuva meni vähän liian suttuiseksi vihreiltä osiltaan, mutta sitten tykästyinkin juuri siihen."
Ihana Ahvenanmaani:


"Rakastan tämän kuvan moniuloitteisuutta; meri taustalla, kukinto edustalla ja siinä välimaastossa muuta kasvillisuutta. Taivas leikitteli väreillään lähes joka ilta tuon viikon aikana. Kuvan täysin palanut nurmikko muistuttaa puolestaan kesän kuivuudesta.
Olen tyytyväinen kukan ja taivaan harmonisiin värisävyihin ja kuinka tarkennus on tuonnaampana ja edustalla oleva kukka hieman häilyvä."
Saran mökissä ja puutarhassa:


"Kiinnostava tausta. Kuva pelkästä Vespasta ei olisi yhtä kiinnostava, kuin tämä kuva, jossa se on syysvuokon taustalla..."


Toinen haastevastaus samalta bloggaajalta, ja tietysti halusin hamstrata siitäkin kuvan tähän ;)

Saran mökissä ja puutarhassa:


"Parit. Jostain syystä minusta on kiva ottaa kuvaan kaksi samanlaista kohdetta esim kukkaa ja tarkentaa kamera toiseen niistä toisen jäädessä vähän taustalle."
Saaripalsta:


"Kaikenlainen askartelukin tulee dokumentoitua, vaikka työn takia pitäisi muistaa kuvata työvaiheetkin... se usein jää, sillä kun on mutaiset saappaat jalassa, ei millään viitsisi lampsia sisälle hakemaan kameraa. Viime kesänä valmistui g&t -pöytä pihavaahteran ympärille."Terrafiore:

"Ensimmäiseksi kuvaksi valitsin heinäkuun lopussa ottamani kuvan sinikuunliljasta, joka kasvaa taloyhtiömme pihalla. Kuunliljan kukkavarret ovat mielestäni kauneimmillaan silloin, kun kukat ovat vasta avautumaisillaan. Sadepisarat ovat puutarhakuvien kestoaihe, ja koska viime kesä oli kuuma ja kuiva, ja halusin ottaa kuvan pisaroiden koristamasta kukkavarresta harvinaisen sateen jälkeen. Sinikuunliljat ovat varjoisen ja puolivarjoisen pihan luottokasveja, ja erityisesti sinikuunliljan upeat sinertävät lehdet ja varjossa hohtelevat valkoiset kukinnot ovat suosikkejani."


Huomasin että teeman valitseminen hieman ehkä rajoitti osallistumista, mutta olen todella tyytyväinen että näinkin moni ihana lähti leikkiin mukaan!

Kiitokset!
Te olette niin hyviä!
38 kommenttia:

 1. Aivan mieletön postaus! Miten paljon taitavia kuvaajia blogistaniassa onkaan. Ison työn olet tehnyt tähän koosteeseen, kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin ;)
   Joo, luonnostelin postausta ja lisäsin sinne pikku hiljaa kommentoijien kuvia ja tekstiä, niin se sillä lailla niin työläs ollut ;)

   Poista
 2. Komeita kuvia! Kiitos julkaisemisesta!

  VastaaPoista
 3. Mahtava kooste ja kuten kirjoitit, pohdinnat täydensivät sen upeasti. Kiitos Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia ja hieno idea! Täytyy käydä katsomassa alkuperäiset postaukset, jospa niitä saisi uutta virtaa omaan valokuvausharrastukseen. Laitoin sinulle viestiä alkuperäiseen haasteeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset osallistumisesta ja tietysti päivitin ja nappasin molemmista kuvat tänne :)

   Poista
 5. Lisää tämän tapaisia haasteita!

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia! Huomasin, että olen alkanut katsella kameran kanssa maailmaa eri tavalla sen jälkeen, kun olen nähnyt tähän haasteeseen osallistuneiden postauksia. Vielä ei ole tullut huippuonnistumisia, mutta ehkä joskus vielä... :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikö oli ihan mukava katsella hieman eri tavalla? Kyllä sinulla on hyviä kuvia ja varmasti tulee lisää;)

   Poista
 7. Kauniita kuvia ja kiva idea. 😊

  VastaaPoista
 8. Huikean hienoja kuvia kaikki!

  VastaaPoista
 9. Todella mielenkiintoinen haaste juuri tuon teeman ansiosta! Olipa mukava kooste, kiva kun jaksoit tehdä yhteenvedon, ja haastevastaukset olivat oikein mukavia pohdintoineen.
  Kiitos sinulle <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tykkäsit. Teema saattoi jakaa mielipiteet ;)
   Koontipostaus oli kiva tehdä :)

   Poista
 10. Kiitos haasteesta, oli kiva etsiskellä omista kuvista niitä mielenkiintoisia. Yhteispostaus oli mahtava idea ja varmasti innostaa monia katselemaan kuviaan uusin silmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä, mutta ei saa olla liian kriittinen, aina löytyy jotain hyvää ja sehän tärkeintä☺

   Poista
  2. Mukava haaste ja hyvä kooste . Aikamoisen työn teit mutta näin mekin mielenkiinnolla saimme katsoa minkä kuvan sinä halusit tähän koosteeseen. Hyviä kuvia kaikki mielenkiintoisilla pohdinnoilla.

   Poista
  3. Joo, haasteen koonti ei oikeastaan ollut niin työläs, sillä luonnostelin sitä pikkuhiljaa sitä mukaa kun vastauksia tuli ;)
   Kiva kun tykkäsit!

   Poista
 11. Huikeita kuvia! Oli sinulla varmaan vaikea työmaa päättää, minkä kuvan kultakin valitset, sillä monilla oli lukuisia upeita kuvia ja mielenkiintoisia syitä kuhunkin valintaan. Ylipäätään tämä haaste on joka vuosi yhtä kiva ja nyt uuden ulottuvuutensa vuoksi erityisen kiva. Alkuun pelotti vastata haasteeseen, mutta se synnytti uudenlaisia ajatuksia kuvaamisesta ja niistä on iloa ja hyötyä jatkossakin.
  Tämä yhteenvetopostaus ihan sykähdytti sydämestä. Hienoa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, valitsin kuvat sen ensitunnelman perusteella:) Upeita kuvia postauksissa kaiken kaikkiaan!
   Mahtavaa kun osallistuit!

   Poista
 12. Kiva irea koota tällääne koostepostaus! Tämä oliki pikkuuse erilaane haaste, erellisihin vuasihin verrattuna. Oli viälä normaalia miälenkiintoosempaa kattella muiren kuvia ja tekstejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, halusin laittaa teeman kun vähän samantapainen haaste kierti silloin blogeissa ;)

   Poista
 13. Kiva idea tämä koostepostaus.
  Miten paljon hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia! Kiitos haasteesta ja sen koonnista.
  Ihanaa joulukuuta!

  VastaaPoista
 15. Kiitos innostavasta haasteesta, se muutti tapaani katsella kuvia ja kuvata. Tämä kooste kruunaa kaiken: monipuolinen valikoima iki-ihania kesäkuvia!

  VastaaPoista
 16. Kiitos kun sai osallistua tähän haasteeseen Kristiinan vinkkaamana. Ihan huikeita kuvia ja juuri nyt pimeänä aikana on mukava katsella vanhoja kesäkuviaa ja palauttaa mieliin lämpöisiä kesämuistojaan. Upeita kuvia osallistujilta! Ihan huikea haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun osallistuit! Tuli oikein hyvä koonti ;)

   Poista
 17. Upeita kuvia, kaikissa sitä jotain.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)