29. marraskuuta 2018

Idea adventiksi


Joskus kesällä kuin valoin betonista laattoja ulos selasin kaiken maailman vinkkejä betonitöihin. Silloin katselin myös kuvia betonista valetuista kynttilänjaloista, mutta toteutus jäi tekemättä.


Sotkin massan ulkona tuiskussa. Ihan ei huvittanut tulla sisälle sotkemaan. Massa olisi ehkä saanut olla hiukan jämäkämpää, mutta tuskin se näin pienessä työssä haittaa.
Laastiastia jäi putsaamatta, sillä en enää viitsinyt mennä ulos niitä pesemään. Luonnollisestihan tätä pesuvettä ei saa viemäriin kaataa, ellei halua umpitukosta ;)


Kynttilät painoin miltei pohjaan asti ja tuin ne pystyyn maalarinteipillä. Kynttilöitä kannattaa kiertää ajoittain kuivumisen aikana, etteivät ne jämähdä kiinni. Itse kävin koiran kanssa reilun tunnin lenkillä ja siinä ajassa massa oli aavistuksen jämähtänyt, joten pyörittelin kynttilöitä hieman.


Näitä voisi valmiina vaikka maalata, tai piirtää numeron. Minä leikkasin huopalevyn palasesta sydämet. Lopullinen asu ei ole vielä ihan varma. Ehkä liimaan pitsin kynttilänjalan ympäri, ehkä vain naru. Katsotaan. Valitettavasti valmista ei ole vielä näytettäväksi, sillä massa kuivuu parhaillaan. Halusin vain vinkata, että vielä ehtii valamaan adventtikynttilöiden jalat :)Mukavaa torstaita!4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Googlen kuvahaulla löytyy vaikka mitä mallia ja ohjetta :)

   Poista
 2. Minulla oli viime syksynä ihan mahdoton betonivimma. Nyt tekisi mieli valaa kynttilöitä steariinin jämistä😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on mukavaa puuhaa. Tosin kesällä kivempaa ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)