6. helmikuuta 2020

Ihana pihasauna

  Saimme pihasaunan viime marraskuussa. Kyllähän siitä on paljon iloa ollutkin.
Oma viehätys on saunan lämmittämisessä ja muuripadan täyttämisessä. Siinä on aavistus mökkeilyn tuntua.
On mukavaa pakata saunakassi ja hipsiä pihan poikki saunan lämpöön.

Kauan me saunasta haaveilimme.
Eräs ystäväni sanoi että asioita arvostaa enemmän, kun niitä ei heti kerralla saa.

Se on totta :)


Saunalla pitää olla meidän lisäksi pari muutakin tonttua ;)26 kommenttia:

 1. Ihana, että haaveenne pihasaunasta toteutui!
  On jännä, miten pihasaunassa voikaan olla ihan eri tunnelma kuin sisäsaunassa. Ehkä se saunanlämmitys ja muu valmistelu auttaa laskeutumaan saunomiseen. Ja eräs asiakkaani pyysi pihasuunnitelmaansa saunapolkua, vaikka sauna oli vain muutaman kymmenen metrin päässä talosta. Hän sanoi, että saunapolulle astelu rauhoittaa jo mielen. Ja minusta hän oli löytänyt asian ytimen.
  Nykyään itsekin mietin oikein, että nyt jätän kaikki huolet ja kiireet tähän saunapolulle ja menen nauttimaan saunasta.

  Rentouttavia saunahetkiä! Saunanne näyttää täydelliseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole sisäsaunaa, vain pieni suihkuhuone talossa. Niinpä saunareissu on aina jotenkin erityinen ;)
   Asiakkaasi on todella löytänyt asian ytimen ;)

   Poista
 2. Pihasauna on aivan ihana ja se tunnelma....Itsekin siitä aina joskus haaveilen.

  VastaaPoista
 3. Ihan mökkitunnelmaa! Mekin haaveillaan että saatais laitettua pihasauna jokirantaan.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut uudesta saunasta! =) Se on juuri niin, että asioista saa enemmän iloa, kun kaikkea ei saa kerralla. Siksipä en haaveilekaan lottovoittorahoista, joilla saisin kaiken heti valmiiksi, vaan nautin jokaisesta pienestä asiasta ja yksityiskohdasta, jonka saan uudessa kodissamme kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä haaveilen, silloin saisin palkkatyön jättää vähemmälle ja puuhata itse omassa pihassa ja omissa remppahommissa :D
   Mutta joo, on antoisaa saada asioita pikku hiljaa ja nähdä se oma vaiva, vaikkakin tätä saunaa ei itse rakennettu, vaan säästettiin siihen rahaa :)

   Poista
 5. Pihasaunat ovat tunnelmallisia ja niin parhaita <3

  VastaaPoista
 6. Todellakin, oikeaa luxusta kulkea pihan poikki omaan saunaan. Minusta puusaunassa miltei parasta on puiden sytyttäminen ja koko lämmitysprosessi tuoksuineen.
  Naapurustossamme on muutama vuosi sitten valmistunut valkoinen, laatikon mallinen kivitalo valtavine ikkunoineen. Taloa esiteltiin sisutuslehdessä heti valmistumisen jälkeen, sillä se on hyvin minimaalisesti sisustettu ja lähestulkoon kaikkialta valkoinen. Ehkä noin 10 metrin päässä talosta seisoo harmaalla rakennuslevyllä päällystetty pikkuinen ja vähän vinossa oleva pihasauna. Näyttää enemmän työmaakopilta. Kaikki luuli, että se on rakennusaikainen pesupaikka, joka puretaan talon valmistuttua. Siellä se edelleen seisoo ja näyttää myös lämpiävän, kun savu piipusta nousee. Ehkä perhe käy välillä saunassa tunnelmoimassa, jotta jaksaa taas seuraavat päivät ultramodernissa kodissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini sanoi että miksi että laittaneet myös lämmintä vettä menemään saunalle kun kerran kylmä vesi menee. Nii-in, minusta on mukavaa lämmittää vettä muuripadassa, vaikkakin pakkasilla se loppuvesi pitää tyhjentää seuraavana päivänä. Jos ei viitsi lämmitellä tai puljata veden kanssa, voi mennä sisällä suihkuun.
   Minusta pihasaunassa on tosiaan kiva tuo että asioiden eteen pitää nähdä hieman vaivaa :)

   Poista
 7. Puulämmitteinen pihasauna on kyllä parasta. Meillä on sellainen mökillä ja sen löylyt päihittävät mennen tullen kodin sähkökiukaan löylyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on pieni talo, jossa ei siis ole sisäsaunaa, vaan kylppäri jossa on suihku. Sitä sisäsaunaa varten olisi pitänyt tehdä joku elintasosiipi. Pihasauna oli meille se oikea vaihtoehto ja tietysti puulämmitteinen :)

   Poista
 8. Pihasauna ja mökkisauna, siinä kaksi onnen helmeä omassa elämässäni! Juurikin tuo pieni vaivannäkö, ulkokautta hipsiminen ja puiden rätinä ja tulen loimotus uunissa... On ehdottomasti enemmän ilo kuin haaste. Onnea siis teillekin!

  VastaaPoista
 9. Voin itsekin saunaihmisenä kuvitella, miten nautit tuosta! Sen lisäksi se on nätti!

  VastaaPoista
 10. Entisessä kodissamme oli pihasauna, jota käytettiin enimmäkseen kesällä ja se oli ihanaa! Nykyinen saunamme on talon yhteydessä, mutta oikea puilla lämmitettävä ja vilvoitteluterassille pääsee! Pihasauna on ylellisyyttä!

  VastaaPoista
 11. ymmärrän täysin onnentunteesi saadessasi kulkea saunapolkua vasta lämmitetyn pihasaunan leppeään hämärään. meillä on myös sekä kesäkodissa että kotipihalla puulämmitteiset pihasaunat. rintamammiestalomme alakerrassa on kyl myös sähkökiukaalla varustettu sauna, mut emme ole sitä enää sen jälkeen käyttäneet, kun isäntä sai pihasaunan valmiiksi. pihasaunassa vesi lämpiää padassa ja peseydymme pesuvadissa. tykkään tästä kiireettömyydestä saunomisessa, kaikista peseytymiseen liittyvistä "rituaaleista", tulen ritinästä ja kynttilän luomasta pehmeästä valosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on siellä ihana rauhaisa tunnelma ;) Meidän saunapolku on vain ehkä kahdeksan metriä ja murskeella vielä. Ei se lumen alta näy. Kesällä pitää tehdä portaita yms, pieni rinne sinne saunalle on :D

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)