28. helmikuuta 2020

Ihana puutarhaohjelma!


No, nyt löysin ihan mahtavan puutarhaohjelman! Nimittäin brittiläisen puutarhasarjan Big dreams, small spaces (suomeksi Suuria unelmia, pieniä pihoja). Olen katsonut neljä jaksoa ja heti on suositeltava täällä tätä sarjaa.

Sarjassa Monty Don auttaa englantilaisia puutarhaharrastajia istuttamaan ja kasvattamaan unelmiensa puutarhoja. Joka jaksossa puuhataan kahdessa eri puutarhassa. Alussa Monty Don käy tutustumassa asukkaiden suunnitelmiin ja antaa vinkkejä sekä parannusehdotuksia. Viehättävintä sarjassa on se että ihmiset itse rakentavat omaa unelmiensa puutarhaa, toiset suuremmalla ja toiset hyvinkin pienellä budjetilla.

Jakson lopussa Monty Donin vieraillessa valmistuneella pihalla käy ihanasti ilmi se puutarhan pääasia, eli jos asukas itse on tyytyväinen rakentamaansa puutarhaan, on projekti onnistunut :)

Suosittelen sarjaa vahvasti, sillä sieltä saa kaikenlaista vinkkiä ja näkee paljon erilaisia persoonallisia pihoja. Itse löysin sarjan N-kirjaimella alkavasta maksullisesta suoratoistopalvelusta, mutta youtubessa näyttäisi olevan myös jaksoja katsottavissa ilmaiseksi.


Antakaa haaveiden taas lentää;)


Edit. Kommenteissa kyseltiin vähän mistä ohjelman voi nähdä. Ilmaiseksi siis löytyy jaksoja Youtubesta. Niissä ei tosin ole suomalaista tekstitystä. Maksullisesta Netfixistä löysin sarjan.

Toivotaan että sarja tulee myös televisioon, jotta useimmat sen voivat nähdä. Laittakaapa ohjelman nimi muistiin tulevaisuuden varalle.
Meillä ei ole tv:tä ollut siitä asti kun muutimme tänne, eli viiteen ja puoleen vuoteen. Tietokoneelta ja tabletilta katselen ilmaisia suoratoistopalveluja, yleensä Areenaa. Usein olen ottanut jonkun maksullisen suoratoistopalvelun muutamaksi kuukaudeksi. Yleensä talvisin, kesällä saatan laittaa suoratoistopalvelun tauolle.


Edit. 11.4.
Huomasin että sarja on poistunut tuolta maksullisesta palvelusta. 

Täällä on joitakin jaksoja katsottavissa ilmaiseksi dailymotion.com

18 kommenttia:

 1. Mistä tämä on nähtävillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa lukee että N-kirjaimella alkavasta suoratoistopalvelusta, eli oliskohan Netflix?

   Poista
  2. Youtubesta löytyy jaksoja, tosin niissä ei ole suomalaista tekstitystä.
   Jospa ko. ohjelma tulisi tulevaisuudessa myös televisiosta.

   Ps. Meillä ei ole TV:tä. Tietokoneelta tai tabletilta katselen esim Yle Areenaa tai muita ilmaisia, sitten välillä otan näitä maksullisia suoratoistopalveluja muutamaksi kuukaudeksi ;)

   Poista
 2. Kiitos kivasta vinkistä, pitää yrittää etsiä. Tuota N alkuista en ole käyttänyt lainkaan, mutta jos onnistuisi jotakin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaisesta Youtubesta löytyy ainakin joitakin jaksoja ;)

   Poista
 3. kiitos vinkistä, yritänpä löytää jaksoja youtubesta;)
  ohjelma formaatti mieleeni, itse tehden just parasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva, siinä ihmiset ovat oikeasti kiinnostuneita puutarhansa laittamisesta :)

   Poista
 4. Heti Youtubeen, kiitos vinkistä 😍

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä. Moon kattellu Päivänpesän Katjan vinkkaamaa, norialaasta Min hagen-ohojelmaa. Kiva seki.

  VastaaPoista
 6. Olipa mielenkiintoisia jaksoja, katselin yuotubesta. Kaikenlaiset puutarhaohjelmat on kiinnostavia ja tähän aikaan niitä saisi tulla joka kanavalta. Nythän meillä maan tonkijoilla olisi aikaa seurata niitä!

  VastaaPoista
 7. Katselin sarjaa koko kauden muutama vuosi sitten kun silloin vielä sai BBC2-kanavaa katsottua ilmaiseksi Filmon-suoratoistopalvelun kautta katsoa. Oli mukava ohjelma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sellainenkin vaihtoehto on joskus ollut :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)