17. helmikuuta 2019

Nyt niitä nousee!


Kelloköynnökset tunkevat tanakoita alkujaan pienellä vimmalla ylös mullasta. Kylvin nämä 6.2 (tai 7.2). Erityisen tyytyväinen olen valkean kelloköynnöksen itämisestä. Niitä näyttää tulevan monta.Kylvin molemmista koko pussillisen, valkoisia siemeniä oli kaksi kertaa enemmän pussissaan. Samassa suhteessa ovat itäneet. Sinisiä on tällä hetkellä seitsemän, valkoisia neljätoista ;)


Tässä alemmassa kennossa on kolmea eri chiliä. Parhaiten ja ensimmäisenä iti vasemmalla näkyvä 'Cayenne Long Slim', mutta toisetkin ovat heränneet. Ehdin jo olla huolissani niiden suhteen.


Loppuun sitten sisustusjuttuja ;)
Siirsin taimet olohuoneen ikkunan eteen. Jalkalamppuun vaihdoin kasvuvalon. Taas sattui sellainen punertava valo.
Tämä pöytä kasataan niin että jalkoja puretaan osiin ja loppuosa taittuu sisään. Pöydän saa siis kasattua 60x60x8cm kokoiseksi "salkuksi". Hankin näitä kaksi. Toinen pöytä on tällä hetkellä ompelukoneen alla. Pöytä on karavaanareiden camping-taittopöytä.


Jonkinlainen matka kai tämäkin ;)20 kommenttia:

 1. Ooh, kuinka lupaavaa ja mahtavan päättäväisen näköisiä taimia!

  VastaaPoista
 2. Matka, sitä juuri. Joka vuotinen matka kevääseen. Hienot alut taimissa.

  VastaaPoista
 3. Nyt kyllä olen vähän kateellinen. Omista kelloköynnöksistä vain kaksi on itänyt? Mikä ihme on mennyt vikaan? Ostin jo kaksi uutta siemenpussia, mutta enempää en osta. Jos eivät idä, olkoon.
  Karavaanaripöytäsi on paljon sirompi kuin meidän. Sopii hyvin tuohon käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin,minulla tosiaan ei viime vuonna itänyt valkoinen ollenkaan. Violetitkin takkusi ja niillä oli myös sekin ongelma että siemen olis niin lujassa, että sirkkalehdillä oli vaikeuksia päästä ulos. En muista että mitään olisin tehnyt erilailla, sama liotus yms.
   Viime vuonna piti laittaa uusintakylvö noista violeteista. Sain kuitenkin loppujen lopuksi muutaman taimen.
   Nyt itävät eri tahdissa, jospa ne sinunkin sieltä nousevat. Ovatko lämpimässä? Minä siirsin kylppäriin lattialämmityksen päälle (kun se lumivaateshow loppui ja tilaa oli)

   Poista
 4. Hyvä sä! Mulla taitaa olla ny se huano kevät. Yks violetti o aina vaa yksin näkyvis. Pitää varuuksi kylyvää joitaki muitaki köynnöksiä, jos se auttaas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOspa ne sieltä vielä- Itävät täälläkin eri tahtiin.

   Poista
 5. Hienot alut. Minullakin muutama kelloköynnös on jo lähtenyt kasvuun. Valkokukkaiset on vielä kokonaan kylvämättä.

  VastaaPoista
 6. Mitään ei vielä näy, sinulla sen sijaan aika huippu prosentilla mennään kohti kevättä! Pöytäsi on hieno idea näihin tarkoituksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemeniä oli pussissa varmaan tuplaten itäneisiin verrattuna. Olisi pitänyt laskea, vaan mutulla meni :)

   Poista
 7. Wau! Minulla on violeteista kelloköynnöksistä itänyt vasta 3 ja valkoisista ei yhtään - ja samaan aikaan kylvetty. Pidätkö kylvölaatikkoa lämpömaton päällä tai normaalia lämpimämmässä paikassa? Mietin, onko minulla riittävä itämislämpötila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin oli huoneenlämmössä koska lumisten kenkien ja vaatteiden takia ei mahtunut heti kylppäriin lattialämmityksen päälle. Yleensä laitan ne heti sinne, mutta tällä kertaa siirsin ne vasta kun lumishow oli ohitse. Joten joo, aika lämmin se lattia on.

   Poista
 8. Hienosti ovat sinulla myös valkoiset itäneet tänä vuonna. Tuo pöytä onkin aika näppärä taimikasvatukseen. Nämä on aina hyviä nämä puutarhaihmisten kevätsisustuskuvat :D Meillä sisustettiin saunassa... osa kylvöistä kun on itänyt ja osa ei, niin viritin sitten kasvilampun saunan lauteille, jotta itäneet saavat valoa ja itämättömät saavat vielä oleskella lämpimässä. Mihinkäs sitä saunaa nyt muutenkaan tarvittaisiin :D

  VastaaPoista
 9. Mulla kans kelloköynnökset iti nopeasti. Ne on heti pienestä asti mukavan tanakoita taimia käsiteltäväksi, vaikka välillä pitää vähän avittaa, kun sirkkalehdet jää siemenen kuorien sisään puristuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, viime vuonna minullakin ne jäivät sen siemnkuoren puristuksiin, nyt ei. Aika jännää.

   Poista
 10. Topakat alut. Miulla ei oo kasvamassa kelloköynnöstä. Kaunis kukka on!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)