2. helmikuuta 2019

Tykkylunta


Lähimetsässä on hyvin kaunista. Toisaalta lumen paino alkaa olla jo liikaa suurille kuusille.
Toivoisin hieman tuulta että suurin määrä lumesta putoaisi ennen kuin sää vaihtuu plussalle.
Uhkaavasti ne kaartuvat polun ylle ja muutama latva on sieltä jo rojahtanut alas.Kuvat on otettu puhelimella. Sekin luiskahti käsistä hankeen tällä reissulla.
En edes osannut siirtää kuvia tietokoneelle, vaan lähetin ne itselleni sähköpostilla :D
Eipä ole tullut paljoa kuvattua kännykällä ;)


Kasvihuoneen katolta olen tässä taannoin pudottanut lumet. Se varmaan pitää tehdä uudelleen.Teleskooppisella kattokolalla oli myös kätevä tuuppia vanhasta luumupuusta ja pienistä omenapuista lumet. Ei tarvinnut kahlata hangessa niiden viereen.28 kommenttia:

 1. Lumi painaa kyllä kovasti puiden oksia. Toivotaan että kestävät. Itsekin siirrän sen verran harvoin kännykästä kuvia tietokoneelle että joka kerta on kokeiltava monella tavalla ennen kuin onnistuu. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 2. Ajattelin, ettei pakkaslumi paljon paina. Vaan painaapa kuitenkin. Putsasin kartiovalkokuusen lumesta ja huomasin lumen kiinnittyneen tiukasti oksiin ja olevan aika painavaa. Kuusi-ressukka oli painunut kumaraan. Ihan syystä varmasti nyt on varoitettu metsässä liikkujoita tykkylumesta. Täällä on eilisestä lähtien tuullut jonkun verran, mutta ei se ihan kaikkea lunta näytä pudottavan. Sähköyhtiöltäkin tuli pari tuntia sitten varoitus mahdollisisista sähkökatkoista. Toivottavasti ei tule sähkökatkoja eikä muitakaan vaurioita.
  Kuvaan niin vähän kännyllä, että joka kerta kuvien siirto täytyy opiskella erikseen. Aika hyviä kuvia kännylläsi tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nämä kuvat näyttävät joltain, koska värimaailma on niukka. Muutoin kännykällä tulee aika surkeita kuvia. Vanha huawei ;)
   Aika painavaa näyttää olevan...

   Poista
 3. Onpas hurjan näköistä! Lunta on puissa täälläkin, mutta ei se tuolla lailla paina puita kumaraan. Täällä onkin varmaan tuullut enemmän kuin teillä eikä kevyt pakkaslumi ole ehtinyt jäätyä kiinni puihin ennen putoamistaan. Toivottavasti tuuli pudottelee isoimmat kuormat ennen suojasäitä, ettei kovin monen metsänomistajan tarvitsisi kirota katkenneita latvuksia. Hyvää viikonloppua ja alkanutta helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei täällä oikeastaan muualla näytä tälläiselle, kuin tuolla meidän lähivuorella...Täälläpäin kaupunkia on myös osa hiihtoladuista suljettu tuon lumen vuoksi.

   Poista
 4. Kyllä voi noin isot lumiköntät katkoa puita. Monena talvenahan on metsäalueita mennyt pilalle kun puut ovat katkenneet.
  Ite siirrän ihan perinteisesti johdon kanssa kuvia kännykästäkin :) Minkä kerran oppii, sen vanhanakin taitaa, toivottavasti.
  Saas nähä millanen tuisku tulee taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin liitin johdon ja puhelin alkoi latautumaan, joten en jaksanut sitä sen enempää selvittää :D

   Poista
 5. Ompas paljon lunta. Näyttää kyllä uhkaavasti painavan puiden oksia ja latvoja. Toivottavasti ei suuria tuhoja tule. Mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon oli lisää oksia ja latvoja rysähtänyt alas taas...

   Poista
 6. Kuvistasi päätellen lunta on tosiaankin kertynyt puihin siellä ihan riesaksi asti. Ehdin jo naureskella jonkin nettilehden varoituksille olla liikkumatta metsissä ja hautausmailla. Tykkylumi kun on enempi Lapissa ilmenevä juttu. Mutta näköjään sitä esiintyy sitten etelämpänäkin.

  VastaaPoista
 7. Onpa upean näköisiä kuusia! Teillä on puissa paljon enemmän lunta kuin meillä.
  Siirrän itse kuvat kännykästä tietokoneelle johdon kautta, mutta tuo sähköpostikikka on ihan hyvä. Kyllä hätä keinot keksii.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minulla puhelin alkoi heti latamaan, joten en jaksanut opiskella ;)

   Poista
 8. Kaunistahan tuo on. Meillä ainakin tuuli aamulla, kun tulin koiralenkiltä. Toivottavasti lumet lähtevät puista nyt, kun uutta taas pukkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa oli tiphtanut, mutta edelleen on miltei yhtä hurjan näköistä ;)

   Poista
 9. Kaunista, mutta ei tosiaan hyvä juttu puille.

  VastaaPoista
 10. Todella kaunista! Varmasti valtaosa puista selviää kuitenkin tästäkin.

  VastaaPoista
 11. Vaikka lunta on kertyny puihin tääläki, nii ei kuitenkaa tuallaasia määriä. Ny on tuuli tiputtanu ainaki osan lumista, mutta uutta tuloo aikamoosella sykkeellä.

  VastaaPoista
 12. Upean näköistä, mutta ihan vaarallisen oloista ja harmia varmasti puiden katkeilun ja kkatumisen vuoksi. Ei meillä noin paljon ole puissa lunta tänä talvena ollut, vaikka muuten ennätyksiä ollaan lumen määrässä hätyytelty. Usb:n kautta siirtelen kännykällä otettuja kuvia koneelle, kun aina ei järkkäri mukana kulje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän tosiaan harvoin puhelinta kuvaamiseen ja liittäessäni sen läppäriin se alkoikin lataamaan. Olkoon ajattelin ;)

   Poista
 13. Kauniita ovat puut, mutta ei ihme, että katkeilevat. On tuota lumikuormaa nyt tullutkin.

  VastaaPoista
 14. Kyllä on kauniit puut. Vuarana on katkiiminen, noitten lumien alla. On meillä hieno luonto nyt. Tiälläkin on paljon puissa lunta, ei kuitenkaan noin paljon.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)