22. joulukuuta 2016

Päivä Kuopiossa

Minulla on tässä joulun alla pari vapaapäivää ennen kuin lähden jouluaaton viettoon töihin. Puolisoni veli on käymässä kylässä ja kun usein on hänen kanssaan täällä kotikaupungissa kierrellyt niin päätimme lähteä katsomaan vanhaa kotikaupunkiani. En tosin ole Kuopiosta lähtöisin vaan eräästä pienestä pohjois-savolaisesta kunnasta.
Kauppahalli oli saanut kylkeensä tälläisen lisäsiiven. Kuopion museo

Kuopion museossa kävimme. Minusta se oli tosi kiva, mutta matkaseurue ei sitten ehkä ollutkaan niin kiinnostunut siitä. Itse olisin viihtynyt siellä pidempäänkin ;)
Museosta löytyy Kuopion luonnontieteellisen museon ja Kuopion kulttuurihistoriallisen museon näyttelytilat.

Luonnontieteelliset perusnäyttelyt esittelevät itäsuomalaisen luonnon vuodenkiertoa ja menneisyyttä. Museon mahtavin eläin on valtava villakarvamammutti – viestintuoja kaukaa jääkauden ajalta.
Kulttuurihistoriallisessa perusnäyttelyssä esitellään Pohjois-Savon esihistoriaa ja asuttamista, paikallisia elinkeinoja ja elämänmenoa. Aidossa savutuvassa voi eläytyä sadan vuoden takaiseen tunnelmaan. (teksti lainattu Museon sivuilta)Kuopion Tuomiokirkko

Museossakin oltiin joulutunnelmissa ;)Vua tästähä pitkänlaene sepustus tul. Minusta ku tännää näk kaekkee nii mielekiintosta, ja sitte tulloo laetettuva nii monta kuvvookiin tähän plokkiin. Jaksokohan kukkaa tänne asti lukkee. Tällee joolun alla ku immeisillä on vua nii hirvee paljo sitä muuta aateltavvoo ;)


Hyvvee ja oekee mukavoo joolun aekoo kaekille!

18 kommenttia:

 1. Kiitos, toki kaikki kuvat mielenkiinnolla katsoin ja myös mieheni ne katseli,hän nääs on Kuopion poikia.
  Hyvää joulunaikaa sinne teille ja luntakin siellä näyttäisi olevan, siis ainakin Kuopiossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :) Oli kiva käydä katsomassa Kuopion meininkiä. Lunta on vielä, mutta plussan puolella keli sielläkin.

   Poista
 2. Kiitos näistä reissukuvista ja jutuista. Niin tuo edellinen postauksesi Islannista kuin tuo päivän reissusi Kuopioon, olivat oikeinkin piristävää luettavaa ja katseltavaa. Onnellinen sinä, kun olet oikein asunut Islannissa, upea maa, kuvittelisin. Ja mikä jottei Kuopioonkin voisi taas piipahtaa, lupsakka Savolais kaupunki:)
  Oikein rauhaisaa joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit lukea :) Joo, tuo Islanti oli kyllä ihan mahtava kokemus, vaikkei arki sielläkään aina niin hienoa ole :)

   Poista
 3. Kuopion käynnistäni on niin valtavasti aikaa, että mielelläni tein siellä uusintareissun näin virtuaalisesti. Keskiviikon Prismassa kerrottiin noista vilkakarvamammuteista, ja oli yllätys, että sellainen löytyy kotimaisesta museosta.
  Onhan tässä kaikenlaista hommaa, mutta ennen toimeen ryhtymistä voi hetken herkutella täällä blogistaniassa.
  Mukavaa joulunaöusaikaa sinulle. Pian on h-hetki, tuleehan se joulu sinne työmaallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon mammutin tarkkana esikuvana on ollut Lena-joen laaksosta 1799 löydetty hyväkuntoisen jäätyneen mammutin ruho. Melko iso on ;)

   Poista
 4. Hienot Kuopion reissukuvat!

  Hyvää joulun aikaa myös sinulle!

  VastaaPoista
 5. :D
  Kiitos ja oikein hyvää joulua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli muuten vaikeaa kirjoittaa savoa. Puheessani on hieman sitä säilynyt, muttei paljon, sen verran kuitenkin että huomaa :D

   Poista
 6. Ohoh, olipas siinä!
  Hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
 7. Hyvää joulua myös sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
 8. Hyvää joulua sinulle!
  Malin

  VastaaPoista
 9. Hyvää Joulua ja kiitos Kuopio kuvista. Kävin siellä koulua vuosina -66-74 ja Savossa asun edelleen lupsakoejen immeisten parissa, hih. Harmi kun muutama vanha arvorakennus purettiin torin kupeesta mm. Saastamoisen kulma. Hyvää jouluaaton jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Totta. Kuopiossa on kuitenkin paljon vanhaa jäljellä, toisin kun täällä Jyväskylässä.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)