6. joulukuuta 2016

Hyvää itsenäisyyspäivää! (Kunnia niille kelle se kuuluu)

Olin tänään aamuvuorossa. Meillä kävi töissä esiintymässä neljän nuoren naisen kuoro. Niin kauniisti he lauloivat mm. Finlandia-hymnin, Maa on niin kaunis sekä Maamme laulun. Kuulijakunta oli enemmän kuin kiitollinen. Eräskin vanha mies sanoi kyynel silmäkulmassa että "Olen ollut kahdessa sodassa". Se oli koskettavaa...
Heitä sodankäyneitä on vähäinen määrä, mutta miltei kaikki asukkaat ovat sodanajan lapsia. He ovat rakentaneet meille tämän Suomen kovalla työllään. Heitä ei pidä unohtaa.

Usein olen joulunajan töissä. Joulu on ovella.
Aina ei tietysti tiedä ihmisten historiasta ja millaista yhteiselo ja kanssakäyminen on ollut, mutta sanoisin kuitenkin että käykää läheistenne luona. Me hoitajat yritämme tehdä pyhienajasta parempaa, muttei se ole sama asia kuin se että oma omainen tai muuten läheinen tulee viettämään aikaa vanhuksen kanssa.

Sinivalkoisin sävyin tänään siis!edit. Lisäsin tähän loppuun vielä yhden kuvan.


22 kommenttia:

 1. Kauniita kuvatunnelmia, varsinkin tuo kuu ja kuurankukka.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Hoitoalalla miettii monenlaisia asioita ;)

   Poista
 3. Kauniit kuvat!
  Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia ja viisaita sanoja. Pyhien seutu on monille erityisen vaikea, kun on totuttu juhlimaan läheisten kanssa ja sitten niitä läheisiä ei enää olekaan. Yksinäisyys korostuu. Vanhempani tulevat meille jouluna ja se tietää enemmän panostusta ja omasta mukavuudesta luopumista, sillä vanhempani eivät ole helppoja ihmisiä. Ajattelen kuitenkin, etteivät he enää pitkään ole keskuudessamme. En myöskään voisi viettää levollista joulua, jos tietäisin heidän olevan kaksistaan. Aikansa kutakin ja nyt on tällaisen aika.

  Mukavaa itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin ihana kun jaksat panostaa vanhempiisi! Omaishoitajan rooli on hurjan raskas, koska siinä on mukana tunteet, läheisyys ja historia!

   Töissä palvelutalossa olen joutunut joulun aikaan vierestä seuraamaan mm. kun eräs "suht mieleltään terävä" vanha rouva odottaa omaisiaan, lapsia on paljon ja lastenlapsia. Hän odottaa ja odottaa, aika on pitkä, eikä kukaan tule...eikä tullut. Minusta se oli sanoinkuvattoman surullista...Silloin tuntui että omat keinoni eivät riitä lohduttamaan.

   Joulusta hössötetään niin paljon, ja siltikin nämä ikäihmiset unohdetaan. Olen siitä epämääräisen suuttunut omassa mielessäni...

   Poista
 5. Upeat kuvat! Olen kanssasi niin samaa mieltä - vaikka vanha omainen ei enää asuisikaan kotona vaan on päässyt hoitokotiin, odottaa hän silti! Meillä äiti pääsi aivan ihanaan hoitokotiin ja me tytöt vuoroin siellä käymme ja aina äiti odottaa vaikka seuraa ja mukavaa ohjelmaa siellä onkin. Äidin ystävätär 92-vuotias rouva odottaa meitä myös ja yhdessä aina jutellaan kaikkea kivaa!

  Oikein hyvää itsenäisyyspäivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin! Me hoitajat emme voi korvata omaisia, vaikka sekin rooli meille joissakin tapauksissa on ;)

   Poista
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää! Sodan käyneiden jälkipolvia tässä maassa riittää.

  VastaaPoista
 7. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia ja tärkeitä sanoja. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 9. Samoin minäkin toivon, että kävisitte omaistennne ja tuttavienne luona, on niin mukava kun joku piipahtaa.
  Todellakin riipaisevaa nähdä kuinka vanhukset kaipaavat läheisiään. Niin hoitopaikoissa kuin kotonaankin asuvat.
  Puhukaa ihmisille ja välittäkää, pienikin sana voi tehdä ihmeitä.

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Jep, sitä miettii monenlaista tuossa työssä :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)