30. huhtikuuta 2015

No, sitten taimipuuhia ;)

Jaahas, työmaa peittyi yöllä lumeen, joten kevätmylläystä harrastin sitten sisällä. Istuttelin siemenestä kasvattamani pelargoniat saviruukkuihin ja muitakin taimia tuli laitettua isompiin purkkeihin.
Pelargonioita kasvatin siemenestä tänä vuonna ensi kertaa, ja aika hyvin ovat kasvaneet toistaiseksi.

Taimihässäkkä on pysynyt melkein kuosissa, eli eteisessä. No, daaliat ( liian aikaiset ja venyneet, yllätys) ja pari pelargoniaa piti tuoda olohuoneen puolelle, koska tila ei ihan riittänytkään. Ostin viime syksynä metallisen hyllyn eräästä naapurimaan autovaraosaliikkeestä. Hylly on toki tarkoitus laittaa ulos,  mutta nyt siitä on apua taimikasvatuksessa.

Keltaiset samettikukat saavat jäädä kesäksi tähän kattilaan

Lumien sulamista odotellen ;)


18 kommenttia:

 1. Komeita taimia =) Meiltä onneksi nuo lumet jo lähtivätkin, mutta varovainen saa taimien ulkoilutuksen kanssa olla

  VastaaPoista
 2. Oi kun kaunis hylly ja terhakat taimet. Niin minäkin kasvatin ekaa kertaa pelargoneja siemenstä. Saattaa olla samankokosia mullakin, tai vähän pienempiä. Kiva nähä mitä niistä tulee...Lumet suli jo täälläkin..onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mukavaa tuo pelakuun kasvatus. Täällä blogistamiassa sitä kehuttiin viime keväänä helpoksi kasvatettavaksi, joten pitihän kokeilla :)

   Poista
 3. Isoja taimia jo :) Mun tarttis kans laittaa pelakuut isompiin ruukkuihin. Samettikukat eivät itäneet lainkaan, joten niitä ei nyt ole. Tila loppuu aina kesken näiden taimijuttujen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tila loppuu todellakin, tänä vuonna yritin pitää tiukempaa linjaa niiden määrässä.

   Poista
 4. Isot taimet. Mulla onnistui muutama pelargonia, mutta yhtä monta kuoli kuin onnistui. Tuppaan kastelemaan liikaa. Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
 5. Hienot pelargoniat olet siemenstä kasvattanut!

  VastaaPoista
 6. Ihanan virkeitä taimia! Tuollainen läpinäkyvä hylly olisikin oiva apu taimikasvatuksessa.

  VastaaPoista
 7. Hyvännäköisiä taimia ja kaunis hylly!

  VastaaPoista
 8. Kuulin, että lunta oli tosiaan satanut monin paikoin Suomessa. Sinä olit sitten yksi näistä 'onnellisista' lumen saajista! No, onneksi sulaa nopeasti.

  VastaaPoista
 9. Blogissani on sinulle haaste! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)