23. huhtikuuta 2015

Eipäs tää ollutkaan niin simppeliä

Minulla oli visio että rehevät ja runsaat istutusalueet tulevat kiertämään talon seinustoilla. No, eipä taida ihan mennä niin, sillä tajusin että talossa on tuulettuva alapohja ja ilman pitää kiertää siellä jotta rakenteet pysyvät kuivana ja kunnossa. Tonttimme on melkolailla savinen, joten en oikeastaan voi kaivella syviä poteroita vettä keräämään seinustoille, vaikka salaojat onkin laitettu. Muutoinkin tontille täytyy istutukset tehdä kohopenkkeihin, jotteivat kasviparat huku syksyllä :)

No, täytyy pähkäillä eri vaihtoehtoja. Etupihalle tulee kuitenkin talon viereen terassi ja talon taakse haaveilemani liuskekiveys on siis laitettava seinustalle. Ehkä tuonne varjon seinustalle matalia maanpeitekasveja ja muutema suurempi kivi koristukseksi istutusalueeseen.
Ja kyllähän minä tänne pikkuhiljaa rakentelen rehevää puutarhaa, tilaa on muuallakin kuin talon vieressä ;)

Vähän pääsinkin jo istuttelemaan kasveja etupihalle ja näkösuojaksi tontin laidalle. Niissä ei ole paljon kuvaamista vielä, vain risuja paljaalla mullalla ;)

Talon seinusta tuli siistittyä. (No, yksi sivu on vielä tekemättä).  Aikaisemmat omistajat olivat rajanneet nurmikon tiilillä. Tiili onkin kivan näköistä, muttei valitettavasti kestä taivasalla vaan lohkeilee ikäviksi teräviksi siruiksi, vähän huono tuon koirankin kannalta. Joten kaivelin ne pois ja tilalle asensin kivituhkalla betonikivet.


Siisti ja tylsäkin :D


Tontilla kasvaa tuomi, olin jo aikeissa kaadattaa sen. Isäntä oli sitä mieltä että se saisi kyllä jäädä, koska se on lintujen suosiossa. Isäntä ja linnut voittivat, ja hyvä niin. Laitoimme siihen vielä pöntön lisävarusteeksi. Suosittuhan se on ;)


Kotitönö pisarassa :)

Lämpöä kaipaillen ;)

12 kommenttia:

 1. Siistinnäköinen reunus! Pisaraan mahtuu koko koti :)

  VastaaPoista
 2. Onpa nyt sokkelin vierus siistinä! Meilläkin on talon ympärillä vain nurmikkoa samasta sýystä. Jo routaeristekin estää kaivelut ihan talon vieressä!

  VastaaPoista
 3. On sinulla puuhaa siellä uudessa pihassasi! Mutta onhan se kivaakin, uuden tekeminen. Hieno kuva tuo, jossa kotitalo näkyy pisarassa.

  VastaaPoista
 4. Kiva, että jätit puun linnuille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Näin sen täytyihin mennä :)

   Poista
 5. Tärkeintä onkin toimiva ja käytännöllinen ratkaisu.

  VastaaPoista
 6. Siisti on kaunista. :)
  Lämpöä tosiaan kaivataan täälläkin.
  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)