29. huhtikuuta 2015

Työmaa

Minulla on nyt parin viikon kesäloma. Kovin kesäistä ei kylläkään ole, mutta oikeastaan oikein hyvä aika tehdä pihahommia ja varsinkin jakaa perennoja. Hoitoalan sijaisena lomakuukaudet olisivat pääsääntöiseti touko- tai syyskuu. Tämä huhtikuun loppu ja toukokuun alku sopiikin minulle tällä erää loistavasti kun yritän muuttaa kotitönön nurmiaavikkoa joksikin muuksi.

Pieni osa takapihaa saikin jo uutta ilmettä. Sinne on suunnitteilla pieni liuskekiveys ja kukkasia. Kuvissa näkyvä luonnonkivillä korotettu istustusalue tehtiin viime syksynä.
Ekan kuvan taustalla näkyvää hirveän näköistä varastoa on tarkoitus kesällä kohennella ja siitä tulee puutarhavaja.

Ennen
Jälkeen
Tänne puolelle paistaa ilta-aurinko ja sitäkin osittain varjostaa tontin laidalla oleva pieni koivu, joten puolivarjon kasveja tuumailen. Tuohon talon kulmalle laitan ehkä tarhakalliokieloa ja kuunliljaa, nimenomaan kirjokuunliljaa. Olisi aika kiva yhdistelmä :)Ennen, toisesta suunnasta kuvattuna
Jälkeen
Etualalla näkyvään istutusalueeseen ajattelin ensin siperianhernepuuta tai rungollista syreeniä, mutta tähän taitaa mätkähtää katolta lumet, ja niille ehkä aurinkoisempi paikka olisi eduksi, joten perennoilla mennään ;)
Ajatuksissa olisi ainakin syyskimikki, isotähtiputki ja akileijat.


Tänään aamupäivällä puuhastelin pihamaalla, mutta vaihtui tuo keli niin kurjaksi ettei siellä viitsinyt enää olla. Huomenna jatkuu, jos sää sallii. Mökilläkin täytyisi käväistä hakemassa perennojen jakotaimia.


Parempaa keliä toivoen ;)


18 kommenttia:

 1. Tämä on ihan parasta aikaa pihan rakentamiseen. Tulee varmasti ihana piha! Minullakin on kolme viikkoa lomaa toukokuun puolivälistä lähtien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mitä edemmäs kesää mennään on perennojen jakaminen hankalampaa ja joutuu vielä koko ajan kastelemaan.

   Poista
 2. Ihanaa kun olet jo noin pitkällä. Hyvältä näyttää. Oikein hyvää vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on alku, jospa tästä vielä rehevä tulee :)

   Poista
 3. Suunnitelmasi vaikuttavat hyviltä. Tämä on erinomaista aikaa puutarhan rakentamiselle. Säiden viileys ei sinänsä haittaa, jaksaapa lapion kanssa ahertaa. Vesisade voisi jo tauota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eipähän näänny kuumuuteen, en minä eikä kasvit ;)

   Poista
 4. Hienolta näyttää! Kauniit kukkakuvat!

  VastaaPoista
 5. Hienot on suunnitelmat! Toivotaan sitä hyvää keliä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, illan mittaan räntä muuttuikin lumeksi. No, huomenna se sulaa :)

   Poista
 6. Hienot uudet kaarevat linjat! Mistähän isotähtiputkia löytyisi taimina.... Siemeniä näin Hyötykasviydistyksessä, mutta taimet olisivat helpompia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en muista mistä omani ostin mökille. Ajattelin jakaa sitä, kun on ollut aika hyvänkokoinen. Mökiltä löytyy myös sen tekemiä satunnaisia siementaimia, varmaan taimettuisi enemmänkin, jos ei olisi istutusalueet niin tukossa ;)

   Poista
 7. Kivasti olet suunitellut pihamaan kaunilta näyttä Iloista vappua Pirjo :)

  VastaaPoista
 8. Näyttää todella hyvälle jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaarevia linjoja ja rehevää kasvustoa, eiköhän se siitä ;)

   Poista
 9. Oikein hyvä loma-aika! Jos on jokunen sadepäivä, niin voi hyvällä omallatunnolla vähän lepäilläkin projektin keskellä. Paras mahdollonen aika pihanrakennukseen.
  Tuota tarhakalliokielon ja kuuniljan yhdistelmää olen itsekin suunnitellut puuvajan sivuspenkkiin, jota nyt parhaillaan rakentelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin niiden vihreät värisävyt ja kasvumuodot käyvät yksiin ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)