16. huhtikuuta 2015

Mökillä

Kesää kohti mennään, pikkuhiljaa, mutta kuitenkin. Talvella mökillä käydessäni huomasin että siellä olikin vähemmän lunta kuin meillä kotosalla. Kivasti siellä olikin lumi sulanut paikoin, metsäpuutarha on tosin lumen peitossa, mutta ylempänä tontilla pääsi jo puuhastelemaan.
Olen ollut yleensä vähän turhantarkka perennapenkkien kevätsiistijä.Tällä kertaa ajattelin todellakin olla vähän luonnonmukaisempi ja siistiä vain pitkät varret pois. Syksyllä en juuri viitsi siivoilla istutusalueita, koska keväällä pääsee paljon helpommalla. Melko sutuksi istutusalueet nyt jäivät ja sitä paitsi sellainen turhantarkka näpertely olisi hurjan palkitsevaa, koska siinä näkisi kättensä työt, mutta maltoin olla nyt niin tekemättä. Toisaalta mökkipuutarhassa käy harvakseltaan, en tiedä sitten tällä kotopihalla kärsiikö suttuisia istutusalueita päivätolkulla katsella vai löytääkö itsensä sieltä kyykkimästä... Tosin tällä pihamaalla ei ole vielä perennaistutuksia mitä siistiä;)

Jep, kukkasia jo mökkipuutarhassakin;)


Risulintu piileskelee alppikärhön sisässä. Tein aikoinaan pari risulintua, ja tästä yksilöstä tuli sellainen omituinen suippomaha. Piilotin sen siksi kärhön kaveriksi. Nyt ei todellakaan valmisusvirheet näy, hyvä jos näkyy koko lintua :D

Iitalla riittää vartiopaikkoja
Läp, läp, läp, läp ja pari juoksuaskelta vielä ja sitten lentoon ;)


Olen saanut melko monta haastetta, täytyy yrittää paneutua niihin jossain vaiheessa. Kotopihaltakin ovat lumet vihdoinkin miltei sulaneet ja vähän pääsin täälläkin puuhastemaan. Siitä lisää ensi kerralla.12 kommenttia:

 1. Tuota teidän mökkipihan rannan rinnettä olen aiemminkin ihastellut. Se vaan on niin kaunis.

  VastaaPoista
 2. Opettelua se jotenki on että ei viimeisen päälle nypi penkkejä. Kuitenki kukat kukkii yhtä upeesti jossei viel super upeesti. Minulla on isoja penkkejä ja otan nykyisin pois vain voikukat ja vaahteran alut keväällä. Iitan on kuvissa sellainen miettiväisen oloinen..hih

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja jostakin luin etteivät tarvitse juuri lannoitteita kun entinen kasvusto hoitaa sen puolen :)

   Poista
 3. Kyllä ne kukat kukkii,, vaikkei niin viimesen päälle niitä hommia siellä puutarhassa teekkään. Mutta samanlainen olin minäkin, että viimesen päälle aina piti tehdä. Mutta nyt en enää pystyisikään.
  Nauti niin kauan, kuin vaan jaksat tehdä!
  Kaunis on sun puutarhasi niin kotona kuin mökilläkin!

  VastaaPoista
 4. Kivasti nuo krookukset kurkottaa kohti valoa, kaikki samaan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vangitakseen ihan jokaisen säteen ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)