5. syyskuuta 2019

Tämän hetken ylivoimainen kaunotar


Syyshortensia 'Vanille Fraise' on tällä hetkellä puutarhan valtiatar. Itse asiassa tämä kasvi on ensimmäinen taimi jonka ostin kotitontille. Se oli sinä syksynä kun muutimme. Silloin kun tontilla oli pelkkä nurmiaavikko ja puutarha vain lukemattomina erilaisena ajatuksina pääkopassa.

32 kommenttia:

 1. Upealta näyttää Vanille! Nuo valtaisat liukuvärjätyt kukkatertut ansaitsevat jakamattoman huomion! Tuosta jo raaskii ottaa muutaman tertun maljakkoonkin! Oma Vanille Fraiseni mököttää, kun jouduin sen keväällä siirtämään, teki yhden minikokoisen kukinnon. Olen kyllä anteeksi pyydellyt ja hemmotellut kaiken kesää, jotta taas ensi vuonna kukkisi komeasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä menee aikansa kunnes juurtuu ja sen jälkeen alkaa varmasti kukkimaan ;)

   Poista
 2. Todella kaunis! 💐

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. On kaunis. Hankin kesällä saman. Nyt ajatellen paikkavalinta ei vain osunut nappiin, kun jää vähän nurkkaan piiloon. Kyllä noita kukkia kelpaisi ihastella keskellä pihaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan hortensia keväällä pitkän aikaa kalju. Sen viereen kannattaa sijoittaa jotain keväällä kukkivaa ;)

   Poista
 4. Komia! Mullei meinaakkaa kukkia. Toivottavasti ens syksynä.

  VastaaPoista
 5. Oi miten kaunis! Tämä täytyykin pistää mieleen. Jospa ensi kesänä löytyisi sopiva paikka pihalta, tämä kukinta kyllä sykähdyttää sydäntä!

  VastaaPoista
 6. Todella upea!
  Tuota hortensiaa minulla ei olekaan, vaikka olen sen monen asiakkaan puutarhaan istuttanutkin.
  On ihana nähdä siitä kuvia noin mahtavassa koossa.
  Paljon on teidän puutarha muuttunut muutamassa vuodessa. Sulla oli hienoja ajatuksia pääkopassa nurmikkoaavikkoaikoihin ja hienosti olet ne toteutuneet. Aavikko on muuttunut todelliseksi keitaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Nyt sitten hienosäädetään pihaa lopun ikää :D

   Poista
 7. Vanille Fraise on todellakin puutarhan kaunotar juuri nyt.

  VastaaPoista
 8. Yksi kauneimmista hortensioista.

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis! Ihanasti liukuvärjätyt kukat ja tuo sinun pensaasi on näyttävän kokoinenkin. Minä sain pari viikkoa sitten kaksi Vanillea: tämän kesän pikkuruisia pistokastaimia. Nyt toivon, että edes toinen selviäisi talvesta, sillä sille on paikkakin jo katsottuna pation vierestä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Kaunis ja herkkä Vanille! Syyshortensiat ovat ylivetoja syyskukkijoita!

  VastaaPoista
 11. Vau!
  Mun vastaava on jäänyt kuusen varjoon ja kesän kuivuuskin sitä on kurittanut. Mietin kaadanko kuusen vai siirtäisinkö hortensian?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Tämä kasvaa puolivarjossa takapihalla. En ole mitenkään leikannut keväällä, joten kukinnot ovat pieniä, mutta niitä on paljon.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)