18. syyskuuta 2019

Lisää punaista

Darwin-ryhmän tulppaanit ovat niitä kestävämpiä tulppaaneja. Tykkään erityisesti punaisesta Apeldoorn-tulppaanista. Niitä ostin pari pussia puutarhaan istutettavaksi. Jättilaukkasekoitus lähti sitten heräteostoksenä mukaan.

Mylläsin puutarhassa muutemia kohtia joko vain jakaen perennoja tai sitten hieman uudistin alueita. Jaettujen perennojen lomaan on helppoa istuttaa sipulikasveja. Muutoin istutushomma kauan aikaa kasvaneiden perennojen sekaan on aika työlästä, eikä ollenkaan mielipuuhaani. Tässä kohtaa jaoin verihanhikin ja sinne viereen on sipulikukkien istutus kuin leikkiä ;)
Kuudestakymmenestä tulppaanista riitti istutettavaa useampaan myllättyyn kohtaan.


14 kommenttia:

 1. Tuo tulppaani on tosiaa hienon värinen. Pitää pitää mielessä jos tulee vielä vastaan. Tulppaanien istutus on minulla vielä edessä päin.

  VastaaPoista
 2. Minusta tuntuu, että istutin juurikin noita ´Apeldoorn`-tulppaaneita ihan puutarhamme alkuvaiheissa ja vieläkin niitä tupsahtelee sieltä ja täältä. Ovat siis todella varmoja ja kestäviä tulppaaneita.

  VastaaPoista
 3. Minun istutuspuuhani ovat vasta aluillaan, en kylläkään kovin paljon tulppaaneita ostanut. Sinulla onkin kaunis kevät odotettavissa! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Nuo perustulppaanit on tosiaan kaiken kestävimmät. Miulla on tulppaanit vielä istuttamatta, eikä oo vielä tilatut tullukkaan. Toivotaan jotta ei totteutus ennustus suuresta myyrätalavesta!

  VastaaPoista
 5. Ovat nuo perustulputkin kauniita ja niiden etuna on tosiaan pitkäikäisyys. Viime vuonna istutin joitakin pussillisia eri värisiä darwineita, toivottavasti kukkivat meilläkin useamman vuoden. Tänä vuonna en ole ostanut yhtään tulppaanin sipulia enkä taida ostaakaan ennen kuin vasta viimeisistä alekoreista. Paitsi jos törmään jossain 'Sorbet'-lajikkeeseen. Ihastuin siihen täysillä viime keväänä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Upea punainen väri noissa tulppaaneissa! Ihania! Minä ostin tänä vuonna ainoastaan oransseja 'Princess Irene' -tulppaaneja, muut tulppaanit jätin suosiolla kauppaan. Pikkusipuleita sentään hankin hieman laajemmalla skaalalla. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on muutama Irene. Ovat nousseet useampana keväänä ;)

   Poista
 7. Mukavaa että löysit hyviä istutuspaikkoja! Itsekään en tykkää tiheään kasvustoon sipulien kaivelusta.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)