16. syyskuuta 2019

Täsmäisku

Kesällä rakensimme pienen varaston. Varaston viereen teimme erittäin pienimuotoisen viherrakennusprojektin. Oven eteen kuusi 40x40 mustaa betonilaattaa ja seinustan viereen pieni istutusalue, johon tuli pari kasvattamaani salkoruusua, pari löytämääni verikurjenpolven siementaimea ja säleikkövilliviini.
Puinen säleikkö on ostettu valmiina, sitä piti vain kaventaa aavistus. Kuorikate on ihan käytännön syystä, ettei multa roisku sadeveden mukana seinälle. Tänä vuonna taimethan eivät juuri enää kasva kokoa ja siten peitä mullanpintaa.

 Terassiruusuruukku on tuotu piristämään ankeahkoa näkymää.

Todellisuus tontin kulmalla on tämä. Työkalut ja kompostit väliaikaisesti sikin sokin. Verkkoaita puhkoo epämääräisesti tulevan saunan ympäristöä. Polttopuut pressujen alla ja nauhuksia varaston vierellä paakkuineen, josko selviävät siihen asti kunnes niitä pääsisi jonnekin istuttamaan.

Tästä pienestä varastosta tulee joskus puutarhavarasto. Toinen varasto/puuliiteri on suunnittella, mutta sitä ennen pitää sauna olla paikoillaan. Kestää siis aikansa ennen kuin tämä kohta edes jotenkin siistiytyy .

Pitää siis keskittyä vain ollennaiseen ;)5 kommenttia:

 1. Kiva varasto. Ja taatusti tarpeellinen. Projekteja pitää olla :)
  Iloisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
 2. Tyylikäs varasto. Tekemättömiä paikkoja on joka puutarhassa. Niitä vain harvemmin esitellään blogeissa. Toki olisi kiva saada nyt ja heti kaikki suunnittelemansa jutut, mutta joskus pidempi odotusaika tuottaa oivalluksia ja parempia toteutuksia. Sitä paitsi tuo teidän nurkkauksenne ei ole laisinkaan epäsiistin näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Tässä näkyy osa Romusta, sitä on lisää;)
   Sauna on niin odotettu juttu, että sen ympäristön kanssa tuumailen rauhassa. Sauna tulee joskus lokakuussa:)

   Poista
 3. Meidän pitäisi ensi kesänä hieman viherrakentaa pihaamme. Sitä ei ole jaksettu hoitaa nyt muutamaan vuoteen, kun ei ole oikein ollut aikaa. Mutta nyt kesällä aiomme tehdä siitä mieleisen. Säleikkövilliviiniä mekin pihallemme haluamme.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)