23. syyskuuta 2019

Syyskuun tunnelmiaHortensia kukkii edelleen, ja upeat punalatvat. Syyskimikki ei ehkä ehdikkään.
Kelloköynnökset saavat tumman violetin sävyn. Vaahteran latva alkaa punastumaan. 
Kurkut ja värinokkoset paleltuivat. Pelargoniat otin sisälle.

Kaikenlaista luopumista ja valmistautumista syyskuuhun sisältyy.

24 kommenttia:

 1. Syyskuu tuo aina ristiriitaisia tunteita. Se on samalla äärettömän kaunis aika ja samalla niin surullinen. Puutarhasta ja kesästä haluaisi pitää jotenkin vielä kiinni.
  Olen yrittänyt aina ajatella, että syksy on tavallaan uuden alku. Mutta ei se aina lohduta. Parasta on puuhailla ja haahuilla pihalla, niin ei tunnu niin paljon siltä, että puutarhan on menettämässä talvelle.
  Onneksi on sisäkasvit ja samalla voi suunnitella jo hieman ensi kesää.
  Hyvää syyskuun viimeistä viikkoa ja aurinkoisia hetkiä puutarhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenki tänä syksynä kesän loppuminen on jotenkin raskaanpaa kuin yleensä. Luulen että siihen liittyy vahvasti myös tuleva viherrakentamiskauden loppuminen. On nimittäin ollut todella ihanaa olla töissä puutarhurina :)

   Poista
 2. Kauniit kuvat olit ottanut. Tuohiset on aivan ihania. Luopumistahan tämä alkaa jo olla toisaalta itse tarvitsen vähän hengähdystaukoa seuraavaan kevään starttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin, ei sitä koko aikaa jaksa kaivella puutarhassa tai kitkeä :D

   Poista
 3. Hianoja kuvia ja mukavaa ku kukintaa riittää. Ei taira munkaa syyskimikki keriitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sen lehdissä on kuitenkin se tärkein kauneusarvo ;)

   Poista
 4. Ihanat kuvat jälleen! Pidän muuten kovasti sinun blogisivuistasi, olet osannut hyvin ja selkeästi laittaa ylös ja sivupalkkiin omia osioita, mistä on kätevä hakea tietoa ja nauttia kaunista kuvistasi. Minulla on kyllä tekemistä, jotta saan perehdyttyä tähän kaikkeen tekemiseen. Meillä syksy on tullut aikamoisia harppauksia, nyt on jo monta pakkasyötä ollut peräkkäin ja valitettavasti hortensioiden kukinnot ovat monesta pensaasta ruskettuneet. Syyspuuhissa menee vielä aikaa, mutta tästä kasvukaudesta on luovuttava ja laskettava puutarha talvilepoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllähän sitä vielä kaikenlaista siistimistä riittää ennen kuin talvi tulee ;)

   Poista
 5. Pakkanen on hiukan purrut kasvejasi, mutta edelleen siellä on kaunista ja runsasta.
  Haikeus valtaa mielen ja hyvästijättö kesälle on käsillä.

  VastaaPoista
 6. Syyskuun näkymät ovat hyvin kauniita, vaikka pakkaset tulivatkin yllättäen. Kaunista löytyy vielä puutarhasta ja osan, kuten pelargonit, voi siirtää sisälle. Syksyn tunnelmat välittyvät kuvista kauniisti!

  VastaaPoista
 7. Kauniita syksysiä kuvia. Monet kukat ei meillä kerinny ensinkään kukkaan, mm. monet daaliat nuppuasteelle jäi, kun kylymivät. Ei meilläkään varmaan tuo syyskimikki kerkii, nupuulla on. Vielä kuitenkin jotkut uhmovaa kylymee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyskimikillä on onneksi kauniit lehdet ;)

   Poista
 8. Olen ikuinen kesän venyttäjä ja siksi syksy ei ole ihan suosikki vuodenaikani. Toisaalta kaikkia meidän vuodenaikoja tarvitaan ja syksyn värikkyydestä pidän. Sateista en niinkään. Enkä luonnon lakastumisesta. Ihania nuo hortensiakuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, neljä selkeää vuodenaikaa kuuluu elämään!

   Poista
 9. Minullakin upeat punaiset värinokkoset paleltuivat. En millään hennonut kaivaa taimia sisälle kun istutus oli niin kaunis ja sitten rups vaan kauneus on katoavaista.

  VastaaPoista
 10. Kauniilta tunnelmia! Samaa epäilen omankin syyskimikkini suhteen - näinköhän ennättää kukkia lainkaan tänä vuonna. Syksy yllätti nekin.

  VastaaPoista
 11. Kauniit syyskuvat, kukkaisia ja värikkäitä! Tällaisia kuvia on mukava katsella nyt kun omassa puutarhassa pakkanen on vienyt suurimman osan. Kärhötkin kärsivät, vaikkeivät yleensä niin herkkänahkaisia olekaan. Saa nähdä, tuleeko edes kunnon ruskaa vai paleltuvatko puiden lehdet ja karisevat vihreinä alas. Masentava syksy hyvin aluillaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskaa kaipaan minäkin. Sehän on käsittääkseni kauneinta kun yö ja päivän väliset lämpöerot ovat suuret. Sitä odotellessa ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)