20. maaliskuuta 2018

Miteskäs tässä näin pääsi käymään?


Minun piti kasvattaa vain chilit, jättiverbena ja kelloköynnös. Se oli se alkuperäinen viisas suunnitelma, että keskittyy vaan muutamaan lajiin kunnolla, eihän sitä tilaakaan ole paljon.

Menin onneton sitten tutkimaan siemenpusseja....Löysin sieltä maurinmalvan. Komea ja kookas  violettikukkainen kasvi, jota viime vuonna kasvatin pari taimea. Viime vuonna muuten koleudesta kyllästyneenä tökkäsin taimet etupihan kivituhkapolun varteen...Siinä hassulla paikalla ne kasvaa töröttivät ja kukkivat komeasti.

...jotenkin ne maurinmalvan siemenet vaan painuivat kylvömultaa nyt....sillai puolivahingossa...


Samalla siemenpussien tutkimuskerralla löytyi tähtisilmän siemenet. Viime vuonna ne kukkivat vasta loppukesällä, mutta miten kauniita ne olivatkaan! ....ja kuin yllättäin nyt nekin löysivät tiensä kylvömultaan... :o

Tomaatin taimet ostan valmiina......kuin vahingossa käteni osui pensastomaatti Vilman siemenpussiin. Ne kasvoivat viime vuonna hyvin, mutta kesä loppui kesken ja kasvarikin valmistui vasta elokuussa, eikä satoa siis tullut. Sekään ei siis haitannut, vaan multaan nekin siemenet upposi..


Luin jostakin (en muista mistä) että Sweet Million- kirsikkatomaatti on hyvä ja satoisa. Sellainen siemenpussi oli puutarhamyymälässä. En kerro etsinkö sitä varta vasten :D
Ostin sen pussin ja kylvin niitä muutaman....
Saakohan täällä blogistaniassa vertaistukea moiseen addiktioon? Pikemminkin täällä on houkutuksia ja yllyttämistä ;) Mutta ehkä tärkeintä täällä lienee ne samaan vaivaan sairastuneet ja hyväksyntä :D

Tervetuloa mukaan uudet lukijat!


36 kommenttia:

 1. Jopas on purkki poikineen. Addiktio on näköjään aika paha, mutta onneksi yliannostuksesta seuraa vain runsaasti kauneutta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ....tai ahtaasti kasvaneita ronkeloja taimia :o

   Poista
 2. Varmaan saat vertaistukea täältä :)
  On sairastettu samaa monena vuonna, vaikka nyt se addiktio vaikuttaa jo parantuneen täälläpäin :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä se nii on, että ku antaa sen kuuluusan pikkusormen, se viää koko kären :) Antaa palaa, ny on sen aika. Kesällä saat sitte ihaalla kukkien leiskuntaa ja syärä hyviä tomskuja :)

  VastaaPoista
 4. Khih, oikea meininki ❤ Samaan malliin vaan jatkossakin 😉

  VastaaPoista
 5. Hei, mikäs hätä sinulla on? Kasvarikin jo valmiina, tottahan se tarvitsee täytettä :D Kukkiakaan ei voi olla liikaa. Minullehan kävi nyt niin, että alkuperäinen suunnitelma ikkunalaatikoista tuplaantui: isäntä (!!!) oli sitä mieltä, että laitetaan mieluummin kerralla enemmän, ettei tarvitse sitten porailla myöhemmin uusia reikiä seinään. Näyttää kuulemma paremmalta kun on laatikot koko ikkunan mitalla eikä vain keskellä ikkunaa. Taimet oli mitoitettu maltillisemman suunnitelman mukaan, joten pulassa ollaan :D

  VastaaPoista
 6. No ei kesää, ilman maurinmalvaa! Se on upea kukka. Olen toistaiseksi pysyny aika hyvin suunnitelmissa. Taimia tulossa huomattavasti vähemmän, kuin viime vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun blogista taisin lopullisen sysäyksen silloin aikoinaan saadakin ;)

   Poista
 7. Hih, miul on täys työ muistuttaa itseäni siemenhyllyjen edessä siitä, että meil ei tosiaankaan oo tilaa esikasvatella mitään yhtään enempää... Mustasilmäsussujen esikasvatukseen on nyt tyytyminen (vaikkakin tykkäilen kovasti kyseisestä kukasta), ja loput sitten suoraan parvekkeelle... ;)

  VastaaPoista
 8. Sama on kylvökuume täälläkin iskenyt ja kaikki siemenet itäneet vähän liiankin hyvin. Sitä aina tuppaa kylvämään reilulla kädellä kun luulee ettei ne kuitenkaan idä. Sain eilen lisää tilaa kun viritin vanerisen leipomalevyni kahden verkkokoritornin päälle. Viritelmästä tuli kyllä näppärä kun nyt noissa koreissa on hyvä säilyttää multapusseja ja muita tarvikkeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ne on niitä keväisiä sisustusratkaisuja :)

   Poista
 9. Ounou...Minulla on vain pari purnukkaa ja ikkunat ovat täynnä. Pelargonit ovat ikkunoilla. Siemeniä olisi kamalasti, kun joku tonttu on niitä hamstrannut.

  VastaaPoista
 10. Upeasti kasvavat taimet! Onnea osaamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemuksen kautta ja siltikin joku ei kuitenkaan onnistu :)

   Poista
 11. Kyllä tätä samaa vaivaa podetaan aika monessa puutarhablogissa;)
  Tomaatit ovat aina mun kylvölistalla, mutta monta muutakin sitä huomaa kylväneensä ihan melkein niinkuin vahingossa...

  VastaaPoista
 12. Mukavaa puuhahan tuo on ja siksi varmaa usein lähtee lapasesta itse kullakin ;)

  VastaaPoista
 13. Noinhan se kuuluukin mennä. Ja siemenet on vielä edullisempiakin kuin valmiit taimet. Harmi kun tilanpuute tulee yleensä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäisi olla kokonaan oma huone niille :)

   Poista
 14. Addiktio on pahana, mutta vertaistukea saa monelta suunnalta, yhtä pahassa jamassa kaikki! Hei, kivaahan tää on, mitä huikeampia ja mielikuvituksellisimpia rakennelmia alati kasvavalle taimipurkkijoukolle. Pitääkin muistaa kuvata se kaikkein mahdottomin hetki ja levitellä niitä kuvia ensi talvena vähän niinkuin varoitukseksi muille - ja itselle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiankin kivaa, ja odotan myös itse niitä loppukevään epämääräisiä sisustusratkaisuja :)

   Poista
 15. Siinä alkaa olemaan ihan hyvä kattaus 🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱😊

  VastaaPoista
 16. Juu, noinhan se menee, joka kevät, että ensin ei mitään ja sitten on potit täynnä taimia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ensin himmaillaan ja sitten se mopo karkaa!

   Poista
 17. Kun blogeja lukee, et ole vaivasi kanssa yksin!

  VastaaPoista
 18. Näinhän siinä tuppaa käymään :D Vaikka mitä olisi päättänyt, niin kevään edetessä joutuu perumaan sanansa moneen otteeseen. Nimimerkillä "en osta tänä keväänä uusia siemeniä, kun edellisiä on jo riittävästi". Jep jep.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)