26. maaliskuuta 2018

"Kesäkukkamaa"


Minulla on tontilla pieni hyötykasvialue, siis alue jossa on tarkoitus kasvatella jotain syötävää ja tarkoitus ilman muuta kasvatella niitä kaikkia ihania suorakylvettäviä kukkia. Siksi kutsun aluetta kesäkukkamaaksi. Tosin viime kesänä se kesäkukkien osuus oli muutama onneton ruukku :)

Viime vuonna oli tarkoitus panostaa tämänkin alueen tekemiseen enemmän, mutta pihalla oli paljon muuta puuhaa. Kasvarikin valmistui vasta loppukesällä, joten kaikki ne sinne kuuluvat kasvit olivat oikeastaan täällä tiellä. Pakko oli säästää tilaa chileille ja muille.
Siemenestä kasvattamani tähkälaventelit kasvavat taustalla polun reunalla. Toivottavasti ovat nyt selvinneet toisesta talvestaan. Lumisuojasta ei ainakaan ole ollut puutetta :)Viime keväänä vähän tässä seinustalla lavoja mallailin, mutta totetuttaminen jäi sitten tekemättä.
Alue jäi selvästi puolitiehen, liian tyhjäksi. Nyt tulevana keväänä tänne olisi tarkoitus tehdä lisää kasvulavoja. Lavoja, runsautta ja ruukkuja...Niin eiköhän ole jo parempi...
Minulla on yksi kapea ja korkea metallinen hyllykkö. Ehkäpä sekin sopisi tänne seinustalle.

Suorakylvettävät kukat on ehkä turvallisempaa laittaa meillä lavoihin, koska koira on vapaana tontilla. Eipä sen tarvitse kuin kerran juosta kylvöksen yli niin taimet on pilalla. Perennakasvustot ovat tontilla jokseenkin säilyneet, sillä Iita ei ole mikään kaivelijaluonne. Onneksi :)
On aivan ihana katsella muiden bloggaajien kuvia kukkivista potagereista. Itse olen melko noviisi hyötykasvien viljelyssä, mutta aina sitä jotain pientä suuhunpantavaa sai.


Jatkan haaveilua ;)


32 kommenttia:

 1. Upealtahan sielä näyttää ❤ kivaa uutta viikkoa 😊

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää! Kiinnitti nuo tiilistä tehdyt kasvilavat huomion, kun olen sellaisia suunnitellut meillekin. Olisi vähän kestävämmät kun laudasta tehdyt. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tiili ei oikeastaan kestä taivasalla kovinkaan kauan. Se murenee pikkuhiljaa. Pienellä varauksella olen nämä tehnyt ;)

   Poista
 3. Ihania haaveiluja ja potagerisi on jo nyt niin kaunis!
  Tykkään valtavasti sen kotoisuudesta ja tiilien tuomasta tunnelmasta.
  Mukavaa pääsiäisviikkoa! 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Liikaa näkyy tyhjää käytävää :)
   Minustakin tämä alue on aika veikeä, juurikin koska olen tuonut sinne kaikkea erilaista. Ja toinen juttu on että ilmettä voi vaihtaa siirtämällä ruukkuja ja tuomalla sinne jotain muuta kesän mittaan ja tietysti heivata huonoksi menneet pois :D
   Ensi kesänä saan alueesta toivottovasti mukavamman.

   Poista
 4. Onpa viihtyisän ja siistin näköistä! :) Kaikkea kivaa. Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 5. Minullakin suurimmat ensi kesän haaveet littyvät hyötytarhaan ja kasvihuoneen laittoon. Hieron kauppoja sellaisista pylväistä jotka toivottavasti kruunaavat alueen. Haaveilu on niin ihanaa mutta hitusen jo alkaa mielessään askartelemaan myös niiden käytännön toteutusten suhteen. Olisipa joku joka toteuttaisi haaveet😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kevään odotuksen lomassa voi hyvinkin ehtiä vaikka mitä suunnitelma laatia :)

   Poista
 6. Kesäkukkamaa - tulee ihan jokin Baddingin haikea laulu mieleen.
  Kesäkukkamaasi oli kyllä hieno jo viime kesänä ja ihan varmasti näemme tulevana kesänä jotain yhtä kaunista. Mahdollisuudet vain laajenevat, kun saat tomaatit kasvariin. Sinulla on taito hyppysissäsi ja estetiikka katseessasi. Luota siihen. Minä ainakin luotan - siis sinun kykyihisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kiva vaihdella näkymiä siirtelemällä ruukkuja ja kiikutta rumat ja epäonnistuneet pois, tuoda tilalle muuta :D

   Poista
 7. onpa ihana! Sain ideoita omalle pihalle, meillähän meni puoli pihaa uusiksi salaojakorjauksen vuoksi. Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Ihana potager, kompaktin kokoinen mutta silti tilaa vaikka mille. Kaikki minkä napsii omalta maalta suuhun maistuu hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aloitan pienesti sillä hyötykasvihomma on hakusassa ;)

   Poista
 9. Kaunis kesäkukkamaa! Tykkään erityisesti noista tiilistä. Se on totta, ne murenevat aikaa myöten, mutta kestävät sen minkä kestävät. Minunkin pitää istuttaa mansikat uudelleen.

  VastaaPoista
 10. Kesäkukkamaa o hiano jo ny. Minkähänlaaseksi sen viälä saakkaa, ku on aikaa keskittyä siihen kunnolla. Looratarhahan mäki meinaan ens kesänä paneutua.

  VastaaPoista
 11. Kaunis alue ja tosi kivalta näyttää jo nyt.

  VastaaPoista
 12. Kesäkukkamaa on jo nimenä ihanan kepeä ja kaunis, sinun taidoillasi siitä sellainen syntyykin! Nuo vanhat punatiilet reunoina tekevät potagerista aidon ja omannäköisen tunnelman. Toivotaan, että saadaan se lämmin kesä niin kasvit pääsevät oikein kukoistamaan!

  VastaaPoista
 13. Upealta näyttää. Tulisi jo kesä. Tai edes kunnon kevät :)

  VastaaPoista
 14. Mä en kestä tuota ihanuutta! Hyvää pääsiäisviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :o
   Hyvää pääsiäsviikkoa myös sinulle!

   Poista
 15. Ihanan näköistä! Minulla myös on haaveissa lavatarhani laajennus, mutta saa nähdä mitä kaikkea ehtii. Tuntuu jotenkin, että tässä haaveillessa ajatukset ja suunnitelmat rönsyilevät joka puolelle puutarhaa ja tekemistä olisi vaikka kuinka. Mutta todennäköisesti priorisoin tuota hyötytarhaa, jotta saa popsia kesällä itsekasvatettuja herkkuja😊 Mukavaa pääsiäisen aikaa!🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa niitä ideoita ja suunnitelmia on aika lailla tosiaan :)

   Poista
 16. Voi, kuinka sinulla onkaan kaunis kesäkukkamaa! <3 Ja suunnitelmasi kuulostavat aivan ihanilta. Innolla odotan toteutusta, siitä tulee varmasti upea.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)