28. helmikuuta 2018

Taimitarinaa ja arvonnan voittajat


Pienet chilit näyttävät ottavan kasvupyrähdyksiä aurinkoisena päivänä. Olen kylvänyt neljää lajiketta: Cayennetta ja Cayenne Long Slim, jotka ovat aiemmin onnistuneet sekä Trinidad Scorpion ja Chocolate Scotch Bonnet- lajikkeet ovat sitten puolison valintana tälle kesälle.

Kuvassa näkyvät muut pikkuräpellykset ovat jättiverbenoita. Koulin tähän ne kylmäkäsittelyn aikana itäneet, mutta tuonne ruukkuunhan nousi sitten lisää porukkaa :)Yhdessä ruukussa alkaa koukut nousemaan. Jihaa! Siis itäähän kelloköynnös. Tämä on violetti, valkoiset antaa odottaa...


No niin, oli sitten minunkin pakko kokeilla...Minun, joka ei muutenkaan ole haka hyötykasvien kanssa..mutta eipä sitä näköjään itselleen mitään voi :D
Kyseessähän on tietysti latva-artisokka, jonka kylvin 17.2.


Eteisen pelakuut näyttävät viikko viikolta kivemmilta. Jossain vaiheessa pitäisi multaa niille vaihtaa, nyt olen niitä hiukan jo lannoittanut. Olen tuonne blogini sivupalkkiin koonnut pelargonia postauksia, jos niistä vaikka joku vinkkiä saa... Tosin innostus ja kokemus on vain muutamalta talvelta :) Sivulle pääset tästä:
Pelargoni postauksiaLahden pihapiiri- messujen lippuparit voittivat Vaalean vihreää ja Sari Nen. Laitan sähköpostia teille.


Valo tulvii illallakin sisälle. Huomenna alkaa maaliskuu. Huomenna alkaa kevät. Tekisi hirmuisasti laittaa kasvatuksia lisää, uskotteko?
Niin, ja tuollaiset hiukan nahistuneet hedelmät ovat päivän sisustuselementtinä näköjään tänään.


Mukavaa maaliskuuta!


18 kommenttia:

 1. Onnittelut voittajille! Onpa komeat pelargonit ja taimen alut.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut voittajille!
  No nii, nousihan niitä koukkuja :) Hyvä. Täytyy kyllä myäntää, että ittekki tongiin jo malttamattomana valakoosia kelloköynnöskylyvöjä, jokka oon kylyväny kymmenen päivää sitte. On siältä ny ainaki yks nousemas.
  Hyväs mallis sun jättiverbeenakki, nehä näyttäävät jo oikeelta taimilta, eikä miltää hippiääsiltä, niinku mun uuret aluut. Sun pelargooniat on talavehtinu tosi hyvi :)

  VastaaPoista
 3. Oih, miten ihania taimia! Ovat ne niin kauniita ja suloisia <3 Ihanaa alkavaa maaliskuuta Sinulle :)

  VastaaPoista
 4. Ukavasti sinulla jo taimia, ja hienoa kun niitä kelloköynnöksiä alkaa putkahtelemaan.
  Uskon kyllä, että kasvatuksia tekee mieli laittaa - maaliskuussa se mopo karkaa varmasti niin siellä kuin täälläkin, hih :)
  Ihanaa, antoisaa, nautinnollista, aurinkoista ja onnellista maaliskuuta kasvatuksien muun touhun merkeissä, toivottelee Tuulikki ☀️

  VastaaPoista
 5. Onnittelut voittajille!💚🌿
  Ja aivan mahtavan lupaavan näköisiä nuo taimivauvat. Täällä ei vielä ole ihan noin vihreää. Chilit vihertävät jo, mutta jättiverbenat jäähdyttelevät vielä jääkaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna minullakin jättiverbena iti vasta kylmäkäsittelyn jälkeen, nyt taas eri laillla...mystistä on

   Poista
 6. Kiitos arvontavoitosta. Olen todella iloinen. Taimikasvatukset ovat hienosti aluilla, kun mullan päällä on jo elämää.

  VastaaPoista
 7. Onnea voittajille!

  Voi miten upea rivistö pelakuita! Ne kylpevät kauniisti valossa. Ihania taimivauvoja! Olen yrittänyt pidätellä, etten vielä kylväisi mutta kohta on pakko päästä hypistelemään multaa ja siemeniä! Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tekis mieli kylvää vaikka mjtä,, mutta ei meille oikeasti mahdu...eikä kyse ole sisustuksesta :D

   Poista
 8. Onnea voittajille!
  Nousihan ne kelloköynnökset sieltä. Hyvää kannattaa odottaa.
  Upea tuo sinun pelaguurivistösi. Miten muuten ruukkusi ovat noin siistejä. Minun ruukuissani on kalkkisaostumia ja läiskiä. Silti tykkään, että saviruukku ja pelaguu on yhdistelmä, jonka voittanutta ei vaan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä... ennen en tykännyt ku ruukut "sotkeutuu", mutta nyt oikein odotan että niihin tulisi sitä ajna tuomaa patinaa yms..Kumman "siistejä" ovat vielä parin vuoden takaakin....

   Poista
 9. Hienosti kasvavat jo taimet ja kärsivällisyyskin palkitaan, jee! Pelargoniarivistö on kyllä hieno!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...