4. helmikuuta 2018

Tähdet, tähdet :D


Olen usein haaveillut yötaivaan kuvaamisesta, sen enempää tietämättä siitä. Jonkun verran olen lukenut kameran asetuksista yms. Tänään illalla huomasin että taivas oli pilvetön. Niinpä innokkaana etsin netistä vinkkejä ja löysin asetukset joilla lähteä kokeilemaan...
Etsin jalustan, toppavaatteet päälle, komeron syövereistä paksumpi pipo ja hanskat joiden kanssa voi edes jotenkin toimia....Siinä vaiheessa kun kaikki oli ready ja minä kameroineni pihalla...Taivaalle  olikin ilmaantunut pilviä!

Pimeässä en nähnyt kunnolla, joten kameraa sai rassata aikansa ennen kuin se oli jalustassa paikallaan... Enkä nähnyt juuri tarkentaessa mitään, siinä puhistessa kun rillit huurtui.


Tässä ajoi auto ohi.


Jees, että semmoinen harjoitus. Ensi kerralla sitten otsalamppu ja piilarit käyttöön. Tässä kohinaiset ja epäterävät tuotokset.

Ps. On tuossa ekassa tähtiä, tosin vähän viiruina ;)


Mukavaa maanantai-iltaa!
Edit.
 Siis SUNNUNTAI...
Vuorotyöläinen täällä vapaiden jälkeen oli pyhänä töissä...


16 kommenttia:

 1. Tähdet kyllä tuikkivat kauniisti. Pimeäkuvaus vaatii harjoitusta :D sitä minäkin vielä opettelen! Oikein mukavaa pyhän iltaa :D : D: :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todellakin on SUNNUNTAI :D Mulla oli juuri kolme vapaapäivää ja tänään olin aamussa...Joten tietystihän se on sitten tunne maanantaista....Jösses, vaikka vuosia tekis vuorotyötä, niin jossain vaiheessa sotkee...

   Poista
 2. Aina ei voi onnistua. Luanto on arvaamaton ja yllättävän nopia liikkeessään.
  En oo koskaa tähtiä kuvannu, joten kokeeltavahan seki o joskus.

  VastaaPoista
 3. Onneksi uusia mahdollisuuksia tulee varmasti vielä. Tuo kuva missä auto ajoi ohi, on oikeastaan aika kiva. Harmi vaan ettei valot riittäneet valaisemaan puiden latvoihin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olisi ollut kiva, vaikka sitä ei tässä nyt varsinaisesti haettu ;)

   Poista
 4. No, voi harmi, kun tilanne muuttui niin nopeasti. Mutta näissä sun kuvissa on silti tosi ihana fiilis. Varsinkin tuo keskimäinen kuva on upea.
  Täälläkin on ollut kaunis tähtitaivas monena iltana. Mutta en ole saanut vielä koskaan aikaiseksi lähteä harjoittelemaan sen kuvaamista. Olisi tosiaan upeaa oppia kameran käyttöä tähtien ja kuutamon kuvaamisessa. Ei ole ihan yksinkertainen homma. Mutta varmsti sitäkin palkitsevampaa, jos siinä onnistuu.
  Tsemppiä harjoitteluun ja mahtavia tähtitaivasnäkymiä! Kerro sitten kaikki vinkit täällä, niin ehkä mekin rohkaistutaan harjoittelemaan.

  VastaaPoista
 5. Minusta kuvat ovat ihan onnistuneita etenkin, kun et aiemmin ole kokeillut pimeäkuvausta. Värit ovat tuossa toiseksi alimmaisessa kuvassa upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ei nää nyt oikeen putkeen menny kuitenkaan. Kärsivällisýyttä ja harjoitusta...

   Poista
 6. Hyvin olet onnistunut. Ekassa kuvassa näkyy selvästi tähtiä, mutta muutenkin kuvissa on mukava tunnelma. Muutaman kerran olen kokeillut pimeäkuvausta, eikä se mitään helppoa hommaa ole.

  VastaaPoista
 7. Kuvissa hyvä tunnelma, vaikken tähtiä erotakaan.

  VastaaPoista
 8. Otsalamppu on välttämätön varuste pimeäkuvauksessa, samoin lankalaukaisin. Katso myös onko kamerassasi kompassi joka näyttää milloin kamera on suorassa. Pelkkää taivasta kuvatessa sillä ei ole väliä, mutta jos haluaa myös ympäristöä mukaan, on parempi että kuvat saa suoraaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsalamppu tosiaan oli mukana seuraavana iltana. Minulla ei ole lankalaukaisinta, mutta laitoin parin sekunnin viiveen tuohon laukaisuun. En tiedä löytyykö kompassia. Tuo tarkentaminen manuaalisesti on ihan mysteeri tuolla pimeässä :D

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)