18. heinäkuuta 2017

Miten menee kasvariprojekti ;)


Kasvihuoneen rakentaminen etenee hissukseen, mutta niin selkeästi voiton puolella sen kanssa ollaan. Ulkolaudoitus on valmis ja kaikki puuosat ovat sisällä paikallaan. Maalaaminen on vienyt melko paljon aikaa. Luulisi että se olisi hyvinkin nopeaa, mutta sisällä on jos jonkinmoista kulmaa ja nurkkaa raakalaudoissa, joten eipä se niin nopeaa ollutkaan. Kattorungon maalasimme aiemmin, jotta saimme valokaatteen asennettua. Sisällä pitää vielä maalata toiseen kertaan ennen ikkunoiden asennusta, pääsee paljon helpommalla kun ei tarvitse niin suojata.
Näköjään yksi kulmalauta on maalaamatta ulkona ;)Kasvarin ovi tulee tontin kulman puolelle. Rakennusmääräyksien mukaan tänne pitää jäädä tilaa (luvassa määritelty kolme metriä), en halunnut jättää kasvarin "taakse" tyhjää hyödytöntä tilaa, joten laitoimme oven siihen päätyyn. Puutarhan puoleisessa päädyssä on kolme ikkunaa.Kasvarissa on suhteellisen paljon lautaa. Tänne kulmaan tuli pieni hylly. Jokos voin sisustaa :D
Kasvarin runko ja melkein kaikki ulkolaudoitus tehtiin vanhasta puutavarasta, jonka säästimme varastoa purettaessa. Osa parruista oli karun näköisiä. Minusta se vähän kuuluukin asiaan, se saa näkyä. Ruodelaudat, kestopuu harkkojen päälle, pitkä harjaparru sekä lautaa sisäpuolelle piti sitten käydä ostamassa. Siitäkin huolimatta rahaa tähän saa menemään. Pohjan teko oli melko kallis, sillä ostin finnfoamit koko alueelle. Kasvarin ympärille tulee kiveys ja murske levitettiin kahmariautolla. Enää viime syksynä tänne ei päässyt kippaamaan murskekuormaa ja murskeen lapioiminen on niin tuskaista ettemme halunneet sitä määrää käsivoimin liikuttaa ;)

Kasvarin sisäpuolelle tulee laatta. En vielä tiedä millainen, ajatuksissa on on joku kiva patina reunainen laatta. Mietimme myös josko kaivaisimme sähkökaapelin talolta kasvariin. Niin, ja pitää jostain kaupasta etsiä valokatteen tiivistysnauhaa, jotta lämpö ei karkaa. Molempiin päätyikkunoihin pitää laittaa automaattiset ikkunanavaajat. Sopivia ikkunoita noihin aukkoihin meillä ei ole, mutta ajattelimme josko osaisimme ne itse tehdä vaikka polykarbonaattilevystä. Se ei olisi niin raskas. Luin että useimmat automaattiavaajat jaksavat nostaa n. 7 kg. Puukehys ja polykarbonaattilevy voisi olla toimiva.


Tänä vuonna kasvatuksille ei tästä paljoa apua ole, mutta pääsenpähän istuskelemaan tänne syyssateilla :D

Ensi keväänä sitten jo jotain muuta...


32 kommenttia:

 1. Hyvällä mallilla on kasvari. Kyllä tuolla kelpaa syyssateilla istua ja ensi keväänä pääseekin jo tositoimiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sinne pääsee pian istuskelemaan ;)

   Poista
 2. Kasvarista tulee aivan ihana ja se on jo sitä!
  Ja ajatelkaa, että olette hyvissä ajoin liikkeellä kevään taimia ja kasvatuksia silmällä pitäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Jep, keväällä sitten tositoimiin ;)

   Poista
 3. On siinä sutimista, kun kaikki kolot ja nurkat käy läpi. Hieno siitä tulee, niin valoisan oloinen, valkoinen väri sen tietysti tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja sutimista riitti sitten ikkunalistoissa ja muualla :)

   Poista
 4. Onpa se kaunis! Tuossa vaiheessa ei kyllä malttaisi ja tekisi mieli sisustaa. Minusta käytetty puutavara on juuri oikea materiaali ja rosoisuus vain plussaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Minustakin rosoisuus on plussaa :)

   Poista
 5. Siitä tulee - tai se on jo hieno. Olette tehneet hyvää ja perusteellista työtä ja vaikka rahaa onkin palanut, ostettuna tuollaista ei saa ja vastaava koko maksaisi paljon sekin. Minä vetäisin sähkön tässä vaiheessa. Lämmitys on helpompi järjestää ja valo lisää käyttömahdollisuuksia. Voi olla hyväkin, että on loppuvuosi aikaa miettiä sisustusratkaisuja ja laittaa kaikki kevääksi valmiiksi. Keväällä pääsee aloittamaan heti itse kasveista, kun puitteet on valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Aikaa on tähän kyllä mennyt, mutta on sen arvoista.

   Poista
 6. Hieno kasvari jo nyt! Mitäs sitten seuraavaksi? ;O)

  VastaaPoista
 7. Ihana! No voihan sinne jo jotaki viärä :) Pääsis alakuhu :)

  VastaaPoista
 8. Mukavahan tuolla on vaikka kahvikupponen nauttia, vaikkei kasveja vielä olisikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kun vielä saisi lattialle laatat, niin mikä ettei ;)

   Poista
 9. Upeassa vaiheessa. Meillä oli tarkoitus kanssa pykätä kasvihuone mutta kun niiden vanhojen lasien pokien kunnostus vie niin tuhottomasti aikaa. Joten jos ens talvena sais käytyä lasit läpi, niin vitten voisi alkaa rakentaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä rakennusprojektianne on sitten kiva seurata :)

   Poista
 10. Oi oi oi, eipä ihme, että sormesi syyhyävät sisustamiseen, kasvarisi on namunen.

  VastaaPoista
 11. Kasvarista tulee tosi hieno.

  VastaaPoista
 12. Ai että, syyspimeät illat ja kynttilänvalo, vielä jotain kuumaa juotavaa...
  Ja keväällä sitten kasveja!

  VastaaPoista
 13. Oi onnea vaaan teille, noin pitkällä kun ollaan, tuntuu, kuin siellä voisi jo viettää aikaa ja viedä jonkun kukkapurkin mukanaan. Meillä tänä keväänä valmistuneeseen puutarhahuoneeseen tulee valot (lamput jo hankittu:), tulee varmasti monikäyttöisempi!

  VastaaPoista
 14. Hyvässä mallissa tuo kasvariprojekti ja hieno siitä on tulossa! Aiemmissa postauksissa ihanaa kukkarunsautta mökkipuutarhassa <3

  VastaaPoista
 15. Kaunista syntyy! Saat sinne jo syksyksi vaikka pelakuita suojaan kylmältä....

  VastaaPoista
 16. Hieno kasvari kyllä, siistiä jälkeä😍. Nään jo silmissä tuolla kasvavan herkulliset tomaatit😋.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, taivasalla niistä ruukkutomaateista ei mitään tänä kesänä tullutkaan :D

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)