5. heinäkuuta 2017

PelargoniLove

'Mårbacka'

Ilmat eivät ole olleet kovin suotuisat lämpöä kaipaaville pelakuille. Talven yli säilyneet ja muutama pistokastaimesta kasvatettu pelargoni kukkii vain harvakseltaan. Muutama valmiina ostettu pelakuu möksähti mullanvaihtoon ja sen jälkeen seuranneisiin koleisiin keleihin, etteivät ole kukkineet sen jälkeen. Nyt niissä näyttäsisi olevat taas nuppuja. Tässä postauksessa on kuitenkin niitä omia talvehtineita ja pistokastaimia. No, neljä pistokastaimea oli miltei täysikokoisia ja tulppaanipelakuun ostin valmiina ihan siinä kevään korvilla.'Mosaic Red'

'Prins Nikolaj'

'Mårbacka'

'Drottning Margarethe'


Takana talvehtinut 'Inspire Pink' ja etualalla siemenestä tänä vuonna kasvatettu 'Lustre Deep Pink'
Kovin ovat samansävyisiäIstutin pelargoniat kesäkukkamultaan ja pari kokeeksi kukkamultaan. Mitään havaittavaa eroa siinä ei näytä olevan. Joku aika sitten laitoin ruukkuihin kukkiville kasveille tarkoitettuja ravinnepuikkoja. Nuppuja on hieman, ehkä nämä vielä intoutuvat kukkimaan paremmin :)


Lämpöä kaivataan ;)


16 kommenttia:

 1. Olen ihmetellyt, kuinka puutarha kukoistaa vaikka kelit ovat olleet aika koleita. Muutamia lämpöisiä päiviä on ollut välillä. Näköjään pelargonit ovat reagoineet näihin kylmiin ilmoihin. Ne rakastavat lämpöä ja aurinkoa. Itse olen tehnyt saman huomion, että kukinta on ollut aika niukkaa, vaikka tänä vuonna olen muistanutkin tuupata juuri noita ravinnepuikkoja multaan.
  Olet asetellut pelargonit kauniisti tuohon oleskelutilan seinustalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puutarhassa kukkii kivasti kaikki monivuotiset kasvit :)

   Poista
 2. Sinulla on monta ihanuutta odottelemassa lämpimämpiä aikoja, kukkivat vielä varmasti upeasti! Minulla nähtävästi kylmyys on tehnyt lehdet punaisiksi, mutta nuppuja kyllä näkyy olevan. Kauppapuutarhojen pelakuissa on harvoin nimiä, joten minä olen autuaan tietämätön pelargonioiden lajikkeista:)Kauniisti aseteltu kokonaisuus ja tikkaat ovat hyvä paikka sijoittelulle!

  VastaaPoista
 3. Sinun pelqguusi ovat koleudesta huolimatta hyväkuntoisia. Omani kärsivät selvästi kylmyydestä ja yhä niissä on punertavia lehtiä. Vihdoin on sentään tullut nuppuja, joten ehkä tässä jonkinlaista kukintaa vielä ehditään saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä täällä määrä korvaa laadun. No, ei nää nyt ihan huonoja ole;)
   Lämpöä toivotaan todella :)

   Poista
 4. Hyvännäköösiä sun pelargooniat, kylymistä keliistä hualimatta. Ne antaavat nii mukavan kotoosen tunnelman tuaho oleskelunurkkauksehe.
  Mullon vaa muutama piäni ryytys, joita en oo eres muistanu sen kummemmi lannoottaakkaa. Hyväku oon muistanu eres vettä antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin näiden paikka on kuin luotu tähän ;)

   Poista
 5. Sinulla on isot pelargonit ja noin paljon kukkivia! Mun pelargoneista vain parissa on kukka ja suurin osa vaikuttaa vieläkin ottaneensa nokkiin kylmistä säistä, vaikka suuri osa niistä onkin aurinkoisella ja suojaisella seinustalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, melko koleaa on pelakuulle nyt. Jospa lämpiäisi..

   Poista
 6. Lämpöä odotellaan. Meillä murjottavat, vaikka ovat kasvihuoneessa.

  VastaaPoista
 7. Hienosti kukkivat pelargonisi. Lämpö olisi nyt ihan kiva sateen ja viileyden vaihteeksi. :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)