3. heinäkuuta 2017

RuusuLove

'Juhannusmorsian'
Sen verran romantikko olen että kotitontilta täytyy löytyä pensasruusuja. Tykkään niistä aivan valtavasti. Olen sijoittanut ruusuja tontille vähän eri paikkoihin, osa on ryhmissä ja osa taas pensasaidanteessa. Osa pensasruusuista tekee ihan törkeästi juurivesaa, kuten ylhäällä oleva juhannusmorsian. Sen paikka on kaukana perennoista nurmeen rajoittuvassa pensasaidanteessa.

Teresanruusu

Takapihan aurinkoisessa paikassa on pyöreä kiveys, jonka luokse istutin muutaman erilaisen ruusun. 'Tove Jansson'-ruusu on kasvanut todella hyvin. Se kukkiikin aika runsaasti nyt.


'Tove Jansson'


Suviruusu


Tornionlaaksonruusu
Suviruusu ja Tornionlaaksonruusu ovat melko pieniä kyrttyjä vielä, mutta kauniisti nekin kukkii. Tornionlaaksonruusu tekee jonkun verran juurivesaa, mutta suviruusu on siinä asiassa hanakampi.Tontilta löytyy vielä tarjanruusu, viljaminkeltaruusu, sointu, sävel, snow pavement, ilo, lumo, ritausma ja neilikkaruusu, mutta ne antavat vielä odottaa kukintaansa.


Ruusuisia puutarhahetkiä :D

28 kommenttia:

 1. Oi, nyt on niin ihana ruusujen aika!
  Sulla on aivan valtavasti kasvaneet kaikki. Tuntuu, kuin just olisit istuttanut tuon ruusuympyrän.
  Ihania ruusuntuoksuisia hetkiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen tuli viime kesänä hienoinen säätö. Istutin siihen alunperin lumon. Tajusin vasta myöhemmin että siitähän tulee valtavankokoinen (luulin tietäväni että se on pienenpi) Siirsin lumon etupihalle ja tilalle tuli sävel. Samalla piti hieman vaihtaa muidenkin ruusujen paikkoja ;)

   Poista
 2. Ihana ruusupostaus!
  Ruusuntuoksuista viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Voikohan ruusuja olla liikaa - ei varmasti! Ihania! Minulla niitä on aivan liian vähän..!

  VastaaPoista
 4. On ne kyllä ihania. Mun teresanruusuni kuoli. Tuo Tove Jansson on ehkä ihanimpia, vaikka olenkin sellainen vaaleanpunaisten kukkien nainen. Tai ei noista osaa sanoa, mikä on kaunein. Kaikki ovat viehättäviä omalla tavallaan. Meillä on hyvin samanlainen ruusuvalikoima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tove on ihana. Minäkin olen vähän sellaisiin vaaleanpunaisiin hurahtanut, mutta tove on kivan erilainen. Viljaminkeltaruusu on myös kiva, vaikka äkkisiltään keltainen ruusu kuulostaa pahalle, mutta se on sellainen kiva vaaleahko sitruunankeltainen.
   Meillä taas ritausma palellutti versojaan, kasvaa nyt kyllä. En tiedä kukkiiko.

   Poista
 5. Siellä on jo koittanut ruusujen aika! Meillä vasta nuppuillaan, mutta paljon kivaa ruusujen kukintaa on tiedossa. Mukava katsella sun kuvista niiden loistoa.

  VastaaPoista
 6. Ihana valikoima ruusuja. Tove on aika sähäkkä. Se piristää noiden vaaleanpunaisten rivistöä.
  Mun keltainen ruusu kukki vaan yhden kesän. Sitten se sanoi näkemiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tosiaan ritaus palellutti versojaan aika paljon ja sävel-ruusu on myös hieman kärsinyt.

   Poista
 7. Ihanasti ruusut jo kukkii! Mulla Suvi vasta alootteloo. Luin ny monta postausta peräkkäin ja sinne onki ilimestyny jo melekee valamis kasvari. Ei ihime, että oot täpinöös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paljon vielä riittää tekemistä ennenkuin kasvit voi siirtää sisään...

   Poista
 8. Pakko kehua ruusuvalikoimaasi, sillä pitkälti sama kattaus löytyy minulta. Osa tekee tosiaan juurivesoja kiihkeään tahtiin, mutta kuten Peter Joy Meilahdessa viime viikolla sanoi, sallittakoon se näille kaunottarille ja äkkiähän niitä juurivesoja maasta nyhtää - tai ajaa leikkuria yli. Saattaa olla, että rajanaapuri vielä joskus kiroaa ruusupuskani, kun ne selvästi vyöryvät myös sinne. Voin tietysti tarjoutua ajamaan heidän nurtsinsa raja-alueelta.

  VastaaPoista
 9. No, huh-huh! Ruusu poikineen. Niin kauniita ovat kaikki, että saa ihan huoahtamaan.

  VastaaPoista
 10. Ihanat ruusut, löytyy muuten itseltäni kaikki muut, paitsi tuo Tornionlaakso. Nyt lähden katsoon, joko Williamin keltaruusu on avannut nuppunsa. Kukkii ekaa kertaa meillä :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)