13. heinäkuuta 2017

Valossa kylpee


Mökkipuutarhassa vallitsee puolivarjo, aurinkoa ja valoa on aika ajoin. Kukkivaakin perennaa tontilla on. Varjoisemmassa metsäpuutarhaosassa leikitään lehtien muodoilla ja kevyellä kukinnalla, kivillä ja sammaleella, kuten edellisen postauksen kuvissa näkyy. Aurinkoa löytyy rinteestä, johon olen myös muutaman pensasruusun saanut sopimaan.
Harvoin kuvaan kirkkaassa päivänvalossa, mutta kuvat näyttävätkin yllättävän pirteiltä, vaikkakin hieman sekavilta. Valokuvia tuli otettua melko runsaasti, joten en malta olla laittamatta toista postausta tähän perään ;)

 Akileijojen meri ja lumipalloheisi niiden taustalla. Näyttääpäs tämä ihanalle :)

Syreeni on polun vieressä. Sitä saa ohimennen nuuskutella :) Päivänliljat ovat intoutuneet kukkimaan komeasti.


Kirjoitin aiemmin että koska mökille ei pääse tarpeeksi usein, alkaa kotipuutarha jo hieman korvata sitä kaipuuta.... No, eihän täältä olisi sitten kuitenkaan millään malttanut lähteä pois ;)


Mukavaa loppuviikkoa!


18 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä saat lumipalloheiden ja ruusut kukkimaan noin puhtaasti? Meillä mökkipihan kasvit täyttyvät kaikista ötököistä ja kirvoista! Sinulla on hyvä maapohja tuolla, minusta tuntuu, että meillä juuret täyttävät kaiken kasvualustan. Kukkapenkkejä on yritetty moneen paikkaan, mutta aina vain kasvit kituvat. Vain alppiruusut viihtyvät! Sinulla on Ihana mökkipiha, kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tänne aikojen saatossa levittetty istutusalueisiin suunnilleen 60 kuutioa multaa. Ei kerralla vaan kympin kuorma kesässä tilattiin. Puolivarjo ja kunnon istutusalueet auttavat kun mökkipiha on niin omillaan pitkiäkin aikoja. Metsäpuutarhaosa oli aikoinaan lepikkoa.
   Kyllä mökilläkin tuholaiset iskevät aika ajoin tuohon lumipalloheiteen..

   Poista
 2. Antaa tulla vaikka kolomaski postaus. Ohan mökkipihas kattomista, jopa kortekki näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korte metsänreunassa on ihanan heleä, kiva kun aurinko siihen osuu :)

   Poista
 3. Kertakaikkiaan upeaa kukintaa! Lumipalloheisi on minusta tuon puutarhan kuningatar. Nuo akileijat siinä vieressä tulevat kauniisti esille valkeaa heittä vasten. Toisaalta lumipalloheisi ja rhodo muodostavat myös upean parin. Nuo metsäkortteet sopivat hienosti kokonaisuuteen.
  Mikä tuo kaunis ruusu on?

  VastaaPoista
 4. Tosi siistiä ja kaunista teidän tuplapuutarhassa! Silmäni kiinnittyivät heti metsän rajassa olevaan kortteeseen. Se näyttää siellä niin kauniilta, ilmavalta ja vehreältä. Toivottavasti pysyy kurissa leviämisen suhteen! Itselläni suhde kasviin on kaksijakoinen: toisaalta se on juuri tuota, kauneutta, toisaalta valtava kasvuinto lannistaa kuin monen muunkin maanvalloittajan kanssa. Viehkeä se ainakin on!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Metsäpuutarhaosa on ollut tässä jo neljä vuotta. Minusta tuo korte ei oikeastaan ole edes kovin hankala. Metsäreunassa sitä on ja hieman se kasvaa nykyään tiiviiden perennaistutusten välissä siellä täällä. Koen että se on hyvin helppo sieltä siistiä (juurineenhan sitä ei saa)mutta kuitenkin melko hitaasti uudelleen kasvaa ;)

   Poista
 5. Ei voi kuin huokailla täällä tuota kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kulmalla tonttia näyttääkin ihan ok, toinen reuna onkin sitten oma tarinansa ;)

   Poista
 6. upeaa kukkarunsautta! Pidän kovasti!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Pirjo tästä ihanasta metsäpuutrhasta oli todella nautinolista katsella :)

  VastaaPoista
 8. Rehevää, runsasta ja kaunista.

  VastaaPoista
 9. Kaunista kukintaa upeassa mökkipuutarhassasi!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)