2. elokuuta 2017

Olen olemassa ;)


Olen viettänyt aika pitkän tauon blogistaniasta. Kiitollisena toivotan tervetulleiksi joukon uusia lukijoita!
Tässä on takana pari tiukempaa työviikkoa, sitä ennen oli erittäin löysä kolmen työpäivän viikko. Vuorotyössä vapaat sijoittuvat hyvinkin epäsäännöllisesti, yhden päivän vapaalla ei välttämättä ehdi tehdä kummoisia, kaksi arkivapaata on jo tosi kivaa :)

Olen ihastunut kuvissa näkyvään kerrannaiseen hanhikkiin. Olen sen Tommolan tilalta ostanut. En kyllä muista tarkempaa nimeä, saati lajiketta. Samalla mietin että tähänkö on tultu, olen pikku hiljaa vieraantumassa viherrakentamisesta ja jopa kasvien nimien opettelemisesta. :D Eipä silti, nyt alkaa vahvasti myös näyttää siltä että puutarha tulee pysymään pikemminkin harrastuksena. Minulle tarjottiin töihin jatkoja, aika pitkää sijaisuutta. Olen viihtynyt työssäni ikäihmisten palvelutalossa. Päätös olla menemättä puutarha-alan töihin keväällä oli siis oikea.


Etupihan istutusalueen reunaan haluisin tälläisen räväkän yhdistelmän. Keskellä siis hanhikkia, etualalla loistokurjenpolvea ja taaempana verikurjenpolvea. Se siitä puutarhan harmoniasta :DTerassin toisella laidalla on kivien viereen laitettu seppelvarpu. Takana oleva Sointu-ruusu kukkii ihan kivasti sateesta välittämättä. Ihan samaa ei voi sanoa Snow Pavement ruususta (kuva alla)Viime viikolla suurensin yhtä istutusaluetta ja siirtelin kasveja. Täällä kasvoi jo hortensia ja sinikuunliljat. Siirsin tänne alppiruusut, pesäkuusen, pikkutöyhtöangervoa sekä pari jaloangervoa. Ajattelin että ehtivät juurtua ennen syksyn tuloa, eikä kastelustakaan näytä tarvitsevan huolehtia, sillä vettä tulee taivaalta melko säännöllisesti.Rhodot olin aiemmin laittanut tänne, mutta paikka ei ollut oikein kiva. Täällä porottaa kevätaurinko, enkä ole hirmuisen innokas suojaamaan tai hyysäämään kasveja. Muutenkin niillä oli ihan liian suuri ero muihin alueella oleviin kasveihin. Täällä saa taas sormustinkukat ja muut hipit mellastaa. Ne sopivat muutenkin paremmin tänne.

Tämä on pihani kolmas kesä ja olen saanut aika paljon imartelevia kommentteja kuinka nopeasti se on muotoutunut. Usein kommentoidaan että kun tietää mitä tekee niin valmistakin saa. No, halusin tässä taas kertoa ettei se aina niinkään ole, vaan taimikaruselliä täällä pidetään ennen kuin hyvä tulee ;D


Mantsuriankärhö aloittelee kukintaansa. Ai että tykkään siitä!
Kasvihuoneen päädyistä puuttuu vielä yläikkunat, mutta muuten kaikki ikkunat ja listat ovat paikoillaan ja maalattu! Seuraavaksi pitää lähteä hankkimaan laatat lattialle, ja sittenhän sitä pääsee jo jotain sisälle kantamaan ;)
Sähkökaapeli pitää kaivaa maahan ennen kuin tekee kiveystä kasvarin ulkopuolelle ja niitä tiivisteitä tuohon valokatteeseen voi asentaa myöhemminkin. Postaan kasvarista sitten enemmän kun lattia on valmis. Niin, ja varmasti senkin jälkeen monta monta kertaa :D


Mukavaa elokuuta!

31 kommenttia:

 1. Lohduttavaa kuulla, että sielläkin valssataan kasvien kanssa. Meikä tekee sitä joka syksy. Valmis tulee useimmiten kantapään kautta. Osa voi onnistua, mutta aina jää jokin kohta, johon haluaa muutosta. Kaunista siellä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, usein sitä jotain kohtaa säätää, joskus pienesti joskus taas näin isommalti.
   Toisaalta puutarha muuttuu myös kun perennoja voi jakaa ja muualle sijoittaa tai vaikka talvella jotain häviää.
   Tälläistä tämä, puuhastelua joka ei oikeastaan lopu ikinä ;)

   Poista
 2. Kyllä vain olet rohkeasti tehnyt pihaasi muutoksia ja tulos on ihan hyvä.
  Minä olen aina ollut kovasti varovainen kasvien siirtelyn suhteen.
  Minulla kasvaa toista vuottaan tuo Mantsurian kärhö, mutta ei vain kuki?
  Hyvää elokuuta ja jaksamista sinne vuorotyöhön ja puutarhaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mantsuriankärhö kasvoi muuten alunperin mökillä. Rinteessä ja puolivarjossa, eikä oikein kukoistanut. Muutenkin mökillä alkaa olla melko rehevää, joten kotona on sille paremmin tilaa. Tässä kohdassa on kunnon multakerros ja aurinko paistaa miltei koko päivän.

   Poista
 3. Eikös kasvijuaksutus oo iha normaalia ;) Mutta puutarhan runko, on sulla tosi rehevä ja valamihin näkööne. Voi ku munki mantsyyrialaane olis joskus nua tuuhia. Sillä kolomas kesä ja pualimetrine pätkä. On kyllä kokenu siirron, seki :)
  Hyvä, että tyäpäätös tuntuu oikialta, silloo jaksaa paremmi teherä töitä. Aurinkoosta elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ;)
   Jospa se mantsurialaisesi innostuu kasvuun. Tämä tosiaan oli mökillä pari vuotta, muttei oikein kukoistanut siellä.

   Poista
 4. Ihminen tarvii vaihtelua, ettei puudu yhteen ja samaan. Naurattaa itseä, kun minä vaihdoin vastoinpäin - ihmisten hoitamisesta puutarhurointiin. Mutta ainahan voi palata omia jälkiään takaisinpäin, jos siltä alkaa tuntua.

  Puutarhasi on rehevä ja kukkaisa! Tuolla nauttii olostaan, jos malttaa pysähtyä istumaan ja ihailemaan kätten työn jälkeä.

  VastaaPoista
 5. Ihanan rehevä tuo mantsuriankärhösi. Minkälainen tukikehikko siellä on alla? Onko se samanlainen kuin tuo vielä pikkuisen kasvin korkea kehikko?
  Minusta tuo räväkkä violetin ja punaisen yhdistelmä on hauskan näköinen.
  Hauskaa, että viihdyt hyvin palvelutalossa. Vastapainoksi oman puutarhan työt varmasti tuntuvat erityisen mukavilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Siellä on samanlainen hitsattu tukikehikko kuin tuossa edessä. Puoliso niitä minulle tehtaili :)

   Niin, pitää paikoin olla räväkkääkin.

   Poista
 6. Hanhikki ja kurjenpolvi on hyvä yhdistelmä. Loppukesän syvä vihreys tuntuu vaativan rinnalleen voimakkaita värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tosiaan tuo vihreys on niin tummaa. Ehkäpä siksi tämä minua viehättää.

   Poista
 7. Tykkään penkistä puutarhassasi. Olet varmasti innoissasi kasvihuoneesta!

  VastaaPoista
 8. Minä olen löytänyt ihan uuden intohimon oman puutarhan hoitoon nyt, kun en tee enää puutarhurin hommia työkseni. Ihana tuo mantsuriankärhö! Minulla se alkoi tänä kesänä versoa vasta juhannuksen tienoilla, eikä kuki vielä. Ehkä paikka on liian varjoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin alkoi jo viime kesänä tympimään kun töissä oli kaivelua ja kotona oli vielä kaikki hurjan paljon kesken (= kaivelua kotonakin) Nyt on jotenkin mukavampaa ;)

   Poista
 9. Aivan hurmaava tuo hanhikki! Puutarhasi on kyllä muutenkin niin ihana ja kasvihuoneestakin tulossa hieno.

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo hanhikki! Todella kaunis väri ja kukat kuin ruusulla.
  Minä olen laiska siirtelemään kasveja, paitsi jakotaimia uusille alueille. Nyt kyllä on meneillään vanhan perennapenkin tyhjennys eli siitä siirrän osan kasveista toisaalle (tai kitken pahikset kokonaan pois) ennen kuin teen penkin uusiksi.
  Upea kasvari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kukat todellakin muisuttavat ruusua.

   Poista
 11. Kauniita näkymiä! Ja tuo kasvihuone on kaunis kuin koru:) Mukavaa elokuun jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Kasvari näyttää upealta! Ja kasvien siirtely on niin tuttua puuhaa, minä kasvatan kukkapenkkejä jatkuvasti, ja silloin olemassa olevat kasvit ovatkin äkkiä väärässä paikassa, väärän korkuisia jne. Mutta sehän tämän puutarhahoidon ilo onkin!

  VastaaPoista
 13. Mä niin ihailen sun väriyhdistelmiä ja puutarhan kasvun nopeutta!
  Ei kyllä huomaa yhtään, että siellä on mitään valssattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Jep, ja kyllä valssataan ;

   Poista
 14. Ota vain huoletta vastaan kaikki kehut ja kiitokset. Kyllä sinä ja puutarhasi olette ne ansainneet. Kasvisommittelun lisäksi tykkään puutarhassasi muodoista ja rakenteista. Käytävät ja mahtavat kivet on huolella asetettuja ja luovat hienot puitteet istutuksille.
  Ihan hyvä idea tehdä kasvari hitaasti ja huolella. Tämä kesä on tomaattien suhteen jo ohimenevää. Keväällä pääset aloittamaan puhtaalta pöydältä. Koko talvi aikaa tehdä suunnitelmia.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä sanomani, että nostan hattua kaikille vanhusten parissa työskenteleville. Näiden mittavien säästöjen ja kummallisten määritelmien aikana vanhustyö ei taatusti aina ole kovin helppoa.

   Poista
  2. Kiitoksia kauniista sanoistasi!
   hitaasti nyt on pakkokin tehdä kun molemmat olemme töissä. pitää sitä puuhata muutakin arkitouhuja välillä..valitettavasti ;) Eikä aina oikein jaksa tai edes viitsi puurtaa.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...