17. elokuuta 2017

Kasvihuoneen sisustus ;)


Nyt kun kasvihuone on miltei valmis, en malttaisi olla sieltä ollenkaan poissa. Se on vaan jotenkin niin kutsuva. Istuskelen siellä aamukahvilla ennen iltavuoroon menoja, vapaapäivänä käyn monta kertaa siellä ja töiden jälkeen sinne menen taas kahvikupin kera.

Entäpä sisustus...Heh... Täällähän ei niin hurjan paljon tilaa ole, mutta kuitenkin jotain kivaa pitää laittaa noiden muutamien kasvien lisäksi...
Postauksen otsikko on ehkä hieman hassu, mutta sisustamista kai se kaikenlaisen kaman tuominen sinne sisälle on. Kasvari valmistui vasta äskettäin, joten arvatenkaan niitä kasveja ei niin hurjasti ole.

Ensin ajattelin että laitan kasvihuoneeseen johonkin kohtaan kiinteät ikkunalaudat, Ne oikeastaan sopisivat sinne ihan hyvin, mutta tulinkin siihen tulokseeen että saattavat jossain vaiheessa olla tiellä. Jos vaikka tuolien paikkoja vaihtaa yms. Pienessä kasvarissa jokainen kymmensentti on tärkeää ;)
Kasasin pari tasoa laittamalla vanhoja tiiliä pinoon ja niiden päälle lankut. Se onkin oikeastaan kiva juttu, sillä voin tarpeen mukaan niitä muutella.Kaksi vanhaa puutarhatuolia toin tänne. Jakkara toimittaa pöydän virkaa. Täällä onkin huomattavasti kivempi istuskella kuin terassilla. On ainakin kuivaa ;)Puoliso teki minulle ruukutuspöydän. Siitä mainitsin jo aiemmin. Pöydän kansi on laudasta, joten ajattelin ostaa siihen vahakangasliinan, ettei multa putoile laudan rakosista alas hyllylle.
Vanhoihin puulaatikoihin laitettiin pyörät alle. Se onkin kätevä juttu ja samalla laatikot kestävät kauemmin ehjänä.Pelargoni Selman toin pöydälle. Ostin kivan koukullisen ruukun jonka laitoin roikkumaan katosta. Nyt siinä on vähän aikaa tummalehtinen keijunkukka. Istutan sen myöhemmin puutarhaan.
Itse en syö chilejä ollenkaan. Puoliso niistä säilöö chilitahnaa itselleen. Tänä kesänä sato on ollut huono, mutta viime kesänä chileistä sai satoa aika mukavasti talon seinustalta. Toivomme että loppukesän aurinko kypsyttäisi niitä lisää...


Tässä aika osuva chilin tukikeppi. Se on rötösaunastani löytämä hiilihanko :D


Toisissa chileissä on paljon raakileita, tässä yksilössä hurjasti kukkia. Tuskin tämä sentään enää ehtii satoa tuottaa.


Kasvarin merkitys nyt myös pienenä oleskelutilana korostuu, sillä meillä ei ole kunnollista katettua oleskelupaikkaa kotosalla. Toki on se telttapaviljonki, mutta sinne paistaa vain ilta-aurinko ja tuulen suojaahan siinä ei tietenkään ole.


Olen niin tyytyväinen tähän!

Täällä aiempi postaus kasvihuoneesta:


26 kommenttia:

 1. Kaunis ja viihtyisä kasvihuone! Minäkään en chilejä syö, mutta kasvatin niitä tänä vuonna, koska sain siemeniä lahjaksi mieheltä :) Chilitahna kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyy vinkata miehelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotenkin hän chilit paistinpanulla kiehautti, lisänä siinä sekoituksessa oli valkosipulia, ripaus sokeria, soijakastiketta ja mitä lie. On niin tulista että saatan teelusikallisen sitä laittaa valmistusvaiheessa koko spagettikastikkeeseen ja makua on jo ihan riittämiin...
   Viime vuonna kokeili useampaa netistä löytämäänsä säilöntä-variaatioa. Satoakin silloin saatin enemmän ;)

   Poista
 2. Hieno tila. Muuteltavat hyllyt kuulostaa paremmalta kuin kiinteät, puutarhurin mieli ainakin täällä on muuttuvainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Täällä se mieli vasta muuttuvainen onkin :D

   Poista
 3. Tosi ihana! Niin kaunis sisustus. Miten olisi amppelit jos ikkunalaudat syö tilaa? Sopisi niin hyvin kasvariisi.

  VastaaPoista
 4. Näyttää niin kauniilta ja viihtyisältä. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Näyttä tosi kauniilta!!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana lisähuone <3 Tosi viihtyisä!

  VastaaPoista
 7. Kyllä on viihtyisän näköinen tuo teidän kasvarinne!
  Tuo tiili-lankku -viritys oli hyvä keksintö. Kasvarissa tarpeet vaihtuvat paljon kasvukauden eri vaiheissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin minäkin ajattelin, että keväällä pienillä taimilla voi olla korkeampi taso ja loppukesäsät ruukuilla jo matalampaa ;)

   Poista
 8. En yhtään ihmettele, että kasvihuone on suosikkipaikkasi!

  VastaaPoista
 9. Hyvä idea tuo tiilien kanssa siirrettävä "ikkunalauta". Ihana kasvari!

  VastaaPoista
 10. Kivan näköistä! Ensi keväänä sitten kiva suunnitella, mitä kaikkea sinne laittaa kasvamaan.

  VastaaPoista
 11. Son ihana ja voin kuvitella, kuinka mukavaa on kattella ympärillensä ku saret piiskaa maisemaa ja tuuli uluvoo nurkis ja saa itte olla kuivana kasvaris :)

  VastaaPoista
 12. Kyllä siitä tuli kaunis, en yhtään ihmettele, että viihdyt siellä:) Nuo vanhat puulaatikot ja pyörät alla on hyvä idea... meillä myös jokunen puulaatikko, täytynee suunnitella, voisiko noin hyödyntää niitäkin. Pidän tuosta kasvarin lattiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattia on bendersin pihakivi troja antik, sävy terramix. Minusta se sopii vallan hyvin tänne :)

   Poista
 13. Aivan mieletön! Tulet varmasti viihtymään, saanko kysyä mitkä on kasvihuoneenne ulkomitat? vaikuttaa juuri kompaktin kokoiselta. täällä aloitetllaan varmaan talvenaikana vanhojen ikkunoiden kunnostaminen, jotta jos ens keväänä saataisiin aloitettua. Tämä kesä on mennyt kaikessa muussa hommassa. Vanhoja tiiliä, perunalaatikoita ja ovet ja ikkunat odottelevat varastoissa aloittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ulkomitat on jotain 3,30 x 2,70, muutamaa senttiä alle, miten nyt nuo harkot asettui.
   Pienihän tämä on, mutta olenkin varsinainen noviisi hyötykasvihommissa :D

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)