13. kesäkuuta 2017

Kasvun ryöpsähdysOlimme pari päivää poissa kotoa ja sillä välin kotipihalla oli tapahtunut melkoinen kasvun ryöpsähdys. Ihan hämmästellen kiersin puutarhassa. On tämä jännää aikaa. Miten nopea kasvutahti nyt onkaan. Puutarha näyttää koko ajan paremmalta ja runsaanmalta.
Paitsi tietysti hyötykasviosasto...joo...mutta eipä välitetä siitä nyt ;)
Talon takana löytyy varjoisan puolen kasveja mm. tuoksumataraa, jaloangervoja, sormivaleangervo, kotkansiipeä. On joukossa yksi pesäkuusikin. Istutusalue kiertää talon kulman ilta-auringon puolelle. Siinä kulmassa OLI tarhakalliokieloa, lisänä kevätkaihonkukkaa ja kuunliljaa.
No, puutarhakoira Iita tykkää sitten vauhdilla oikaista tuosta kulmasta. Monikaan perenna ei tykkää jatkuvasta tallaamisesta, joten tarhakalliokielot ovat miltei kaikki poikki ja kaihonkukka vainaata osittain.
Kulma ärsytti suunnattomasti, joten sitä piti korjata ja viritellä este. Meillä koira kunnoittaa verkkoaitaa, vaikka sitä on vain vähän. Korkeamman kasvuston yli ei myös juosta, on neiti vissiin sen verran hienohelma..Pakko kokeilla erilaisia virityksiä joihinkin kohtiin, vaikken niistä hurjasti tykkää. Tämä saattaa kuitenkin toimia.
Laiton alueeseen hieman uutta multaa, istutin kalliokielot ja kaihonkukat takasin. Hankin viimeinkin särkyneensydämen, sen eteen tuli jättipoimulehteä (ne ei näy tuossa kuvassa)


Koska eivät ainoastaan koristekasvit ole ryöpsähtäneet, aloitin korjausprojektin jälkeen kitkemään. Sää vaihtui illalla aurinkoiseksi, joten töiden jälkeen viihdyin hyvin pihalla. Yhdeksältä sitten lopetin pihapuuhat. Huomenna jatkan. Sinne se kitkijän sanko jäi :)
Ihanaa kesää!!!


20 kommenttia:

 1. Ihanaa kesää. Koirat valitsevat reitit jotka eivät aina ole ihmisten mieleen. Toivottavasti suostuu uuteen reittiin.

  VastaaPoista
 2. Meillä sataa vieläkin. Ei ole paisteesta tietoakaan! Minä laitain aina niitä vihreitä tukirautoja shigaaneiksi. Toimivat hyvin ja kun kasvi on kasvanut, voi raudat napata pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mennään niin vauhdilla, jotta siinä pitää olla selkeämpi este :D

   Poista
 3. No, tosiaankin ryöpsähdys on tapahtunut meilläkin! Onhan se kiva, toisaalta kitkemishommat odottavat nyt, kun sade on tauonnut. Meillä koira ei onneksi enää kaiva pihalla, kuten teki vielä pentuna. Aika nätisti istuskelee jo pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iita ei ole kaivelevaa tyyppiä, mutta vastaavasti juoskee tietyissä paikoissa kaikki kumoon ja poikki. Mur...

   Poista
 4. Kaunista! On puutarhurin työn palkitsevin vaihe kun saa oleskella noin kauniissa ympäristössä.

  VastaaPoista
 5. Vihreää, vehreää ja kaunista.

  VastaaPoista
 6. Koirat ja puutarha eivät välttämättä sovi yhteen 😊 Ihanaa, että kesän rehevyys on vihdoin täällä!

  VastaaPoista
 7. Niin kaunista ryöpsähdystä siellä!
  Puutarhanne muodostuu kyllä valtavaa vauhtia ihanan suojaiseksi, mielenkiintoisiksi sopukoiksi ja kasvien aarteistoksi. Voi että mä tykkään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos kauniista sanoistasi! Onhan täällä toki paljon kesken ja jotkut kohdat vielä ihan hassusti tehty. Mutta..joo..kyllä tämä tästä ;)

   Poista
 8. Hyvä keksintö virittää tuo aita. Kasvit saavat nyt kasvurauhan.
  Juu, nyt kasvavat puutarhakasvit ja rikkaruohot. Ei auta, kun mennä taas kitkemään.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)