7. kesäkuuta 2017

Kesäkukkaa ja kirsikkaa

Kirsikka 'Latvian matala' on avannut nuppunsa. Pieni puu kukkii ihan valtoimenaan. Se on aivan ihana! Kerronkin aiemmin miten mukavaa on kun viimeinkin pääsee ihailemaan hedelmäpuiden kukintaa omalla tontilla.
Olen nauttinut joka hetkestä kotipuutarhassa. Miten ihminen voi olla näin tyytyväinen? Viime kesä olikin melkoista puurtamista ja keskeneräisyyden sietämistä. Onhan puutarha vielä ihan kesken, mutta nyt kaiken sen sietää paremmin kun paikoin näyttää ihan kivalle.

Tänään käväisin töiden jälkeen ostamassa ekat kesäkukat. Oikeastaan ei ollut tarkoitus lähteä ostoksille, mutta bussipysäkki sattui olemaan juurikin erään rautakaupan kohdalla ;)
Ajatuksena oli tänä vuonna laittaa vaaleaa violettia, vaaleanpunaista ja valkeaa. Kovin paljon vaihtoehtoja ei siellä ollutkaan.
Ihastuin petuniaan, jossa on oikein kivat sävyt. Lumihiutaleen kanssa siitä tuli kiva yhdistelmä.


Mukavaa keskiviikkoa!


20 kommenttia:

 1. Kaunis kirsikka. Onneksi osaat nauttia viime kesän aherruksesta. Kun vain aina ahertaessa muistaisi, että sitä kesken eräistä ei tule myöhemmin muistelemaan, vaan sitä kauniimpaa lopputulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannatti hikoilla, kaivella, istuttaa ja raahata kiviä. Pikkuhiljaa tulos alkaa näkymään ;)

   Poista
 2. Puutarhasi rakentumista seuratessa voi vain todeta, että harvinaisen nopeasti olette saaneet kaunista ja valmista. Yleisimmin talo saadaan asumiskuntoon ja puutarha on sitten puolinainen vuositolkulla. Jos sittenkään. Kävimme Ukkokullan kanssa alkuillasta katsomassa, miten alueemme tieremppa edistyy ja hämmästelin, miten rempallaan valtaosa pihoista on. En tarkoita, että jokaisen pitäisi intohimoisesti istuttaa ja rapsuttaa ja laittaa pihaa. Mutta komeista taloista huolimatta rahaa ja aikaa ei ole kyllä panostettu pihaan. Muutama tuija ja vinksallaan olevat kivetykset vuodesta toiseen. Siinä se suomalaisen omakotitalon piha. Jotenkin surullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika totta tuo. Minusta koti on talon ja pihan kokonaisuus yhdessä. Komea talo missä nurmipihalla muutema onneton virpiangervo heinän sisässä ja pari tuijaa ei ole oikein kiva, vaikka kuinka olisi talon sisällä sisustustyynyt ojennuksessa. Enkä minäkään tarkoita että kaikkien pitäisi koko ajan rapsuttaa ja perennoilla pihaansa täyttää, mutta pihaan ja puutarhaan panostaminen Suomessa on aika lapsen kengissä...

   Poista
 3. Latvian matala on hieno pieni puu. Omastani vain leikkasin vahingossa latvan pois. Nyt käänsin yhden oksan uudeksi latvaksi ettei jää liian matalaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nätti on. Valitsin kestävyydenkin takia :)

   Poista
 4. Latvian Matala on erittäin kukkaisa pieni puu. Meillä ne kirsikat tahtoo vain halkeilla heti kypsyttyään. Taitaa olla lajikeominaisuus. Mutta kukkamäärä on ylivertainen!

  VastaaPoista
 5. Kirsikkapuiden kukinta on ihanaa aikaa! Kivan näköinen petunia, tuntuu, että niiden värejä ja lajikkeita tulee joka vuosi huimasti lisää, runsauden pula, sanoisin! Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tykästynyt petunioihin enemmän ja enemmän, ennen en niistä juuri perustanut :)

   Poista
 6. Kivan värinen petunia.
  Ihanat kukkivat pihapuut.

  VastaaPoista
 7. Upeata kirsikkapuun kukintaa.
  Petunioita löytyykin monen värisiä, ovat näyttäviä amppeleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, noita petunioita on vaikka minkä värisiä :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)