5. kesäkuuta 2017

On tämä ihanaa aikaa!

Toukokuu kituuteltiin ja nyt viimeinen alkaa vihreys ja värit vallata puutarhaa. Ai, miten tykkäänkään tästä ajasta. On kiva nähdä että kotipihastakin on tulossa ihan oikea puutarha.

Tykkään myös siitä että tänne mahtuu hedelmäpuita. Niitä ei ollut järkevää mökille puolivarjoiseen metsänreunaan laittaakkaan. Olen istuttanut tänne pari omppua, pari koristeomppua ja kaksi kirsikkapuuta sekä yhden Sinikka-luumupuun. Olen niin tyytyväinen että pääsen niiden kukintaa ihailemaan omallakin tontilla :)


Pelargoniat jouduin joku aika sitten nostamaan takaisin eteiseen kolean sään vuoksi. Nyt otetaan taas uusi yritys. Aurinkoisena päivänä viritän vähän harsoa eteen etteivät nämä polttaisi lehtiään. Enää en näitä sisälle nosta, ellei oikein luvata pakkasta...


Pyysin puolisoa tekemään kesäkukkalaatikon tähän terassin viereen. Siinä on nyt kelloköynnös harson suojassa. Istutin nyt loput kolme ulos. Aiemmin ulos joutuneet näyttävät hieman surullisille (yllätys).. :D


Tässä terasilta puuhamaalle vievien askelmien välissä oli nurtsia. Liuskekivet olivat lavan viimeiset vänkyrät, mikä minnekin päin kupera. Nurmea leikatessa aina jurahti terä johonkin kohtaan. Sepäs vasta ärsytti, joten kaivoin sitten nurmen pois ja asensin kivet uudelleen kivituhkaan. Liuskekiviaskelmat upotettuna nurmikkoon on kiva juttu, jos ne kivet ovat oikeasti suht tasaisia. Nämä loput kivet eivät todellakaan olleet.


Ulkona alkoi viimeinkin tihuuttaa vettä. Saisikin tihuuttaa koko yön. Sitten poksahtaa :)

26 kommenttia:

 1. Kaunis tuo pelargonia ryhmä!
  Täälläkin odotellaan unikoiden poksahtelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tästä siperianunikosta, kasvusto pysyy suht hyvänä ja kukkii pitkin kesää. Tuppaa vaan siementämään melko reilusti :)

   Poista
 2. Ihania kuvia. Ja teidän pihanne näyttää puutarhalta. Ja kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Näissä kuvissa, paljonhan on kesken ;)

   Poista
 3. Onpa hieno hyötytarha ja kasvit siellä komeassa kasvussa. Kivet ja ruohonleikkuri on huono yhdistelmä, aina kolahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, oikeastaan siellä on kasvussa kuukausimansikat ja polka sekä ruohosipuli. Muuta vasta opetellaan ;)

   Poista
 4. Kyllä son tosiaanki jo oikia puutarha :) Komiat pelakuut! Nuas onki roudaamista. Tairan kans istuttaa kelloköynnökset huamenna. Ny non ensimmääsen yän pihalla terassilla. Meillä alakoo sare jo iltapäivällä. Kuivaa ja kovaa, maa jo oliki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, osittain on jo puutarha.
   Joo, suht kuivaa on ollut :)

   Poista
 5. Kituutusta on tosiaan ollut koko toukokuu. Jokohan nyt kesä lopultakin alkaisi.

  VastaaPoista
 6. Täällä meilläkin onneksi sataa. Toivotaan, ettei kuitenkaan koko kesäkuuta, kun alkuun pääsee.

  VastaaPoista
 7. Ihanalle näyttää! Saisi sataa yöllä täälläkin. Päivällä ei enää tartte..

  VastaaPoista
 8. Oikealta puutarhaltahan tuo näyttää hyvinkin! Sain idean noista tiiliskivilaatikoista sinulta. Tuolla tiilikasa mökkipihalla odottaa, että hyönteishotellissa pesivä harmaasieppo saisi poikaset maailmalle. Tiilet ovat nimittäin hyönteishotellin takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit. Tiilet ei tosiaan kestä iän kaiken taivasalla, mutta muutaman vuoden kuitenkin.

   Poista
 9. Kesä taitaa hiljalleen alkaa! Ajattelin myös aarrepelakuut jo hiljalleen ulos laittaa, tosin varovainen kannattanee olla, sään on nyt keikutellut niin paljon! Ihana unikoiden nuppumeri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, en halua tuhota niitä kun kerran sisätiloissa sain osan niitä talvehtimaan ;)

   Poista
 10. Olen samaa mieltä tämän hetken ihanuudesta. Näyttää kivalta kun puutarhassa on tuollaisia erilaisia tiloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minusta on kiva jakaa pihaa vähän eriosiin. Tosin pienellä tontilla meni vähän pipertelyksi, muttei välitetä siitä :D

   Poista
 11. Näyttääpä hyvältä. Olen töissä koko päivän ja aamulla yön sateen jäljiltä tuoksuva puutarha oli vaikea hyljätä. Olisi niin tehnyt mieli ruveta puutarhahommiin. Tämä aika on aivan parasta.

  VastaaPoista
 12. Kauniita näkymiä! Talvella on vaikeaa hahmottaa puutarhan muotoja, mutta kasvukaudella kuva kirkastuu :) Mukavaa viikon jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja kun täällä nuo onnettoman pienet puuvartiset kasvaa, muuttuu näkymä paremmaksi ;)

   Poista
 13. Siellä näyttää ihan oikealta ja aivan ihanalta puutarhalta! <3
  Nuo portit, kaaret ja sopukat näyttävät siltä, että sisään haluaisi kurkistaa. Minusta puutarha on aivan ihastuttava silloin, kun sen sisään voi ikään kuin mennä. Olen odottanut omalta puutarhaltani sitä hetkeä ja nyt alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että voin olla puutarhaSSA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Joo, vähän eri osiin tässä puutarhaa haluan jakaa, vaikkakin tonttini on siihen ehkä pieni. Ja vielä kestää ennenkuin puut ja pensaat ovat kasvaneet.
   Sinulla on viehättävä piha!

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)