26. helmikuuta 2017

Nyt tuli oikea talvi :)

Vaikka puutarhuri olenkin, olen aina talvesta tykännyt. Olen tykännyt oikeasta talvesta, lumesta ja sinisestä taivaasta. No, myönnettäköön, onhan talvi melko pitkä ;)
Tämä talvi on ollut myös meillä Keski-Suomessa kaikkea muuta kuin mukava talvi. Lämpötila sahaa plussan ja pakkasen välillä, ja joka paikassa on hurjan liukasta. Ennen niin nautinnolliset talviset metsälenkitkin koiran kanssa ovat olleet tuskaista liukastelua lähimetsän maastoissa. Olen jo kerran kaatunut pahasti ranteeni satuttaen. Eipä auttanut muu kuin hankkia jonkunmoiset liukuesteet kenkiin, jotta vuorta pääsee ylös ja ennen kaikkea alas. Tähän pieneen naapurustoon tuleva hiekkatie on muutaman sata metriä ja isomman tien varressa ei ole kevyenliikenteen väylää, joten ainoa suunta on metsälenkki.
Mietin myös että tätäkö talvemme sitten tulevaisuudessa ovat. Between kirjoitti siitä hyvän postauksen taannoin. Talvet lauhtuvat ilmasto lämpenee.  Käykääpä kurkkaamassa.

Tänään on ollut taas aivan ihana oikea talvikeli. Näin sen pitäisikin olla ;)Mukavaa talvista sunnuntaita kaikille!18 kommenttia:

 1. Niin tuli täälläkin lunta. Parissa, kolmessa päivässä satoi koko talven lumet. Tuo liukkaus on jotain aivan järkyttävää. Henkensä kaupalla saa olla liikkeellä.
  Jäiset/lumiset heinät ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ei ole ollut mukavaa liikkua metsässä. Polut jäässä ja lumikin (se muutama sentti) ihan kovassa jäässä siinä vieressä...

   Poista
 2. Kauniita talvikuvia! Etenkin nuo huurteiset oksat ja heinät.

  Sinäpä sen puit sanoiksi. Talvi olisi kiva, jos se olisi perinteinen talvi lumihankineen, narskuvine pakkasineen ja kuulaine aurinkopäivineen. Tulisi ajallaan ja menisi ajallaan. Vaan nämä nykyiset talvet ovat varsinaisia kauhistuksia. Vesisadetta, harmaata ankeutta, jatkuvia jäätiköitä, joilla saa liikkua henkensä kaupalla. Juuri, kun kylän järvelle on aurattu hienot hiihtoladut ja luistelureitti, tulee monen päivän nollakeli ja koko komeus on tiessään. Ei vaan jaksa edes ajatella mitään perinteistä talviliikuntaa, vaan talvista on tullut jonkinlaista päivästä toiseen selviytymistä. Ei ihme, että kevättä odottaa heti joulun jälkeen innolla ja jokainen jäiseen maahan satava vesisade tuntuu lupaukselta kevään saapumisesta. Alkavalle viikolle on taas luvattu runsaasti plussaa ja vesisateita päiville ja pakkasta öihin. Näillä mennään. Onneksi siirrytään maaliskuuhun ja voidaan jo ihan tosissaan alkaa unelmoida keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin! Pahoin pelkään että joskus se on täälläkin hollantilainen talvi eli syksy. Täällä sitten miltei puoli vuotta syksyä, ja joka on tietysti pimeämpää täällä pohjoisessa kuin muualla....
   Viime päivät ovat olleet kauniita!

   Poista
  2. Ja tosiaan. Montako kertaa olen kuullut lumen narskuvan kenkien alla tänä talvena...ei montaa kertaa. Surku.

   Poista
 3. Juu, tältä talven kuuluu näyttää!

  VastaaPoista
 4. Talvitunnelmat kiteytyvät kuvissasi kauniisti! Mukavia helmikuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
 5. Hienot talviset kuvat. Kyllähän näiden viime päivien sään ottaa mieluummin kuin liukkaat jäätiköt teiden ja polkujen pinnalla. Taas alkuviikolle on luvattu plus-asteita, mikä tarkoittaa tuota jälkimmäistä.

  VastaaPoista
 6. Melko syrjäisen hiekkatien varrella itsekin asutaan. Koska niitä aurataan ja hiekoitetaan huonosti, on koiran kävelytys melkoista luistelua välillä! Varmaan pitäisi nuo liukuesteet hankkia. Minäkin tykkään kunnon talvista. Juuri nyt on sellainen, vaikka kevät saisi alkaa jo tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, maaliskuuhun taittuu ja lumien sulaminen olis ajankohtaista :)

   Poista
 7. Kauniit talviset kuvat!
  Tänään pakkasta, huomenna loskaa ja liukkaiden kelien aikana ei oikein uskalla lenkille lähteä. Kunpa kevät jo tulisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se ilo hieman hakusessa koiralenkillä näillä keleillä :)

   Poista
 8. Tääläki tuntuu ny taas oikialta talavelta. Huamenna taitaa olla taas toiset tunteet.

  VastaaPoista
 9. Talvi tuli ja meni, onneksi ehdimme ikuistaa kauniita kuvia puhtaasta uudesta lumesta. Oli toisaan viikonloppuna mahtava ulkoilusää. Nyt ei paljon viitsi ulos vilkaista, mutta tämähän tietää kevään vauhdittumista, eli iloa siinäkin!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)