2. helmikuuta 2017

Jättiverbenan kylvö ;)

En ole koskaan aiemmin kasvattanut jättiverbenaa. Kuitenkin pikku hiljaa näitä pitkän esikasvatuksen vaatimia kasveja on tullut laitettua, kuten chilejä, kelloköynnöstä ja pelargonioita. Joten kyllähän siihen porukkaan nyt vielä jättiverbena mahtuu ;)

Olen kylläkin ihaillut jättiverbenaa muissa blogeissa. Käykääpä vaikka kurkkaamassa täällä Katin blogissa miten ihanasti se käy kosmoskukan kaveriksi. Siellä on muutakin infoa tästä ihanasta kasvista ;)Tänään kylvin myös 'Lustre Deep Pink' -pelargonian. Ihan sillai korvaamaan talvetuksen paria epäonnea ;)

Seuraavana kylvövuorossa on kelloköynnös, mutta odottelen vielä sen kanssa. Viime vuonna kylvin ne 21.2. Kun kylvää tällä lailla pikku hiljaa eri kasveja voi fiilistellä esikasvatuksen kanssa pitkin kevättä.

Kovin paljoa en mahdu kasvattamaan, mutta jos vaikka muutaman yksilön kutakin ihanuutta...tai sitten joka paikka on pullollaan purkkeja. Viime vuonna, ihme kyllä, pysyin melko hillityllä linjalla ;)

'Inspire Pink' ja ' Dancer White' viime vuonna


Tervetuloa  mukaan uudet lukijat! 


Mukavaa loppuviikkoa!


17 kommenttia:

 1. Sinun (alakuvassa) Inspire Pink:isi on huomattavasti tummempi, kuin minun kasvattamani. Toivottavasti Inspireni on selvinnyt tästäkin talvesta, kuten se on tehnyt jo kolme edellistä talvea.
  En ole laittanut vielä siemenen siementä multaan, mutta ensi viikolla olisi tarkoitus aloittaa. Tänä vuonna tilaa näyttää olevan vieläkin vähemmän, kun järjestelin huonekaluja vähän uudelleen. Pakko yrittää hillitä itseään, vaan saapas nähdä, kuinka käy. Jostain niitä kikkakolmosia on aina löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hieman vaaleampi kuin tässä kuvassa, muttei siitä oikein pink tule mieleen siltikään ;)
   Pari menetystä on tosiaan tullut pelakuiden talvetuksessa, mutta hankinpa sitten uusia. Niinpä, saa nähdä pysyykö täällä aisoissa vai raahataanko varastosta joku ylimääräinen (ja kamalannäköinen) pöytäviritys taimia varten ;D

   Poista
 2. Minä olen kylvänyt vasta kissanheinää ja vihanneskrassia :) Jättiverbenaa yritin kerran, mutta siitä ei tullut mitään, joten ostan taimen jos löydän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, saas nähdä miten nämä...kiva on kokeilla kuitenkin ;)

   Poista
 3. Olen kasvattanut jättiverbenaa muutamana vuotena, mutta sen vetovoima perhoskasvina ei mökkitontilla osoittautunut käytännössä niin isoksi kuin toivoin, joten viime vuonna en sitten jättiverbenaa laittanut. Tääällä yksi vanha postaus aiheesta, jos sinua kiinnostaa lukaista:
  http://mielenlumoa.blogspot.fi/2013/08/jattistoori.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toinenkin postaus löytyi samasta aiheesta: http://mielenlumoa.blogspot.fi/2015/01/toinen-kerta.html

   Poista
 4. Minä yritin kasvattaa jättiverbenaa kerran ja sain aikaiseksi yhden kukan aika matalassa varressa, ei ihan helppo kasvatettava :)

  VastaaPoista
 5. Uteilaisuus lienee puutarhurin valtti, tulee tehtyä kokeiluja, joissa joku joskus onnistuu. Siitäpä taas toinen saa uutta intoa kokeiluihin. Tilan puute on aika iso rajoittava tekijä. Onnea kokeiluihisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ihan kiva kokeilla jotain uuttakin, vaikka tosissaan ei tilaa juuri ole aiemminkaan liiemmin ollut. Jotain mahtuu kuitenkin ;)

   Poista
 6. Jättiverbena on aivan ihana! Ihastuin siihen viime kesänä. Ostin kyllä valmiin taimen. Nyt yritän talvettaa sitä ikkunallisessa kaninkopissa. Saas nähdä kuinka käy. Vielä se on ainakin onneksi hengissä. 😊
  Onnistuneita kylvöjä! Täällä eka satsi pelakuita on just itämässä. Pari pientä alkua on jo nostaneet päätään. Täytyy jatkuvasti käydä tarkistamassa tilanne. Kyllä tämä on jännää aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä tosiaan jännää aikaa. Minulla osa kylvämistäni chileistä nostaa päätään :)
   Olisipa kiva jo olisi tuota talvetustilaa. Sitä haalisi jos vaikka mitä, mutta ei, näillä mennään ;)

   Poista
 7. Munki pitääs jostaki löytää nuata verpeenojen siämeniä. Niitei joka maitokaupas ookkaa. Vois iha kuriispäältä kokeella.

  VastaaPoista
 8. Jättiverbena on yksi suosikkini, nyt kolmena kesänä olen sitä minitaimesta kasvattanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ihana, ei ole koskaan tullut minitaimia vastaan.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)