23. helmikuuta 2017

Puutarhan kahvittelupaikat

Kotipihalla haluan tavallaan luoda erilaisia huoneita, pieniä oleskelualueita kasvillisuuden lomaan. Kasvillisuus ei tosin ole tällä uudella pihalla kovin rehevää tai peittävää, mutta kyllä se siitä ajan kanssa.
Eräs tuttuva kerran tuumasi että puutarha pitää rakentaa niin että siellä on kivoja kahvittelupaikkoja. Se kuulostaa minusta vallan mukavalle ajatukselle. Työkaverini sen sijaan tuumasi vastaavasti että mitä niillä useilla oleskelualueilla tekee...No, kahvittelee :)
Niin, omassa puutarhassa on se hyvä puoli että sen saa tehdä sellaiseksi kuin haluaa. Haluaako selkeyttä vai rönsyilyä, eikä niistä kumpikaan ole se ainoa oikea tapa :)

Ruusutarhan pyöreä kiveys

Etupihan terassi
Telttapömpeliinkin silmä tottuu, vaikkakin ei liene pysyvä ratkaisu....

Kesäkukkamaallakin on oma tuolinsa
Tai sitten siirtelee  mööbeleitä varjon ja valon mukaan

Takapihan liuskekiveys on vielä vailla istumapaikkaa ;)
Lopuksi uusin hankinta :)

Mökillä on aivan ihana riipputuoli. Meillä kotona ei ole kuistia, eikä tarpeeksi vahvoja oksia puissa, joten tilasin itselleni lahjaksi riipputuolin ja siihen sopivan telineen. Tämä riipputuoli on hieman pienenpi kuin mökillä, mutta kyllä siihen tälläinen pätkä saa jalkansakin kyytiin.
Paketti tuli joku aika sitten, ja ihan pakko oli kasata ja kokeilla sitä.
Tule kesä, tule!

Tervetuloa uudet lukijat!


30 kommenttia:

 1. Kahvittelupaikkoja pitää olla useita, että voi auringon mukaan valita sopivimman. Lepotuoleista ystäväni totesi, että ehdinkö koskaan lojua niissä. Kyllä puutarhurikin tarvitsee lepohetkensä :). Minullakin on tuollainen riipputuoli se on ihana löhöpaikka. Sille löytyi puun oksa, mutta tuollainen telinekin olisi kätevä, sitä voi siirtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on sitten kesällä mukava lepäillä ja tunnelmoida ;)

   Poista
 2. Voi kuinka kesäistä ja kutsuu istumaan :)

  VastaaPoista
 3. Istumapaikkoja pitää olla puutarhassa, useissa paikoissa:) Voi siirtyä vaikka auringonsäteiden mukaan...
  Ihana tuo riipputuoli, mistä tilasit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippumattojen maailma
   Mökillä on tuollainen suurempi riipputuoli Lounger. Sen saa kivasti kuistin kattoon ja on tosi ihanan iso. Loungerin teline taas vastaavasti melko kookas, joten kotiin tilasin pienemmän riipputuolin ja siihen sopivan telineen. Jos olisi ollut kätevä ripustuspaikka kotona, olisin tilannut tuon isomman kotiinkin :)

   Poista
 4. Kyllä useampi parempi kahvittelupaikka. ;)
  Ihana riipputuoli.

  VastaaPoista
 5. Ps. Uusi nimi on oikein osuva!

  VastaaPoista
 6. Riippuu oli löytyy meiltäkin, se on Husbendin lempipaikka. Istumapaikkoja pitää olla runsaasti, jokaiselle ajalle ja tunnelmallinen sopivia.

  VastaaPoista
 7. Kyllä kahvittelupaikkoja on kiva olla useita, aina sen mukaan mihin aurinko paistaa, voi sitten mennä hetkeksi lepuuttamaan. :D Yleensä siinä vain käy niin, että silmä löytää aina jostain läheisestä kukkapenkistä jotain pikaista tongittavaa ja niin kahvihetki jää lyhyeksi. :D

  VastaaPoista
 8. Pitää sitä puutarhassa useampi istuskelupaikka olla, kahvilla tai ilman. Ihan jo senkin vuoksi, että aurinko paistaa eri aikoina eri paikkoihin. Puutarhuri tarvitsee myös lepotaukoja varten levähdyspaikkoja ja kiva on myös katsella puutarhaa eri paikoista. Nousee uusia ideoita esiin.
  Tuollainen riippukeinu on minunkin toiveissani ja juurikin omalla jalalla, jotta sitä voi siirtää, eikä se tarvitse jämäkkää oksaa tai palkkia, johon sen kiinnittäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä valoon tai varjoon istumaan, ihan miltä tuntuu :)
   Tuolla ylempänä vastasin Pionille mistä hankin sen ;)

   Poista
 9. Istuskelupaikat on tärkeä osa puutarhaa. Jos niitä ei ole, ei siellä tule koskaan istuttua vaan kuljeskeltua kärsimättömästi kohdasta toiseen, tuumaillen ja tsuumaillen maisemia. Kun on sopivasti kahvittelutuoleja, välillä ymmärtää pysähtyä niistä johonkin edes hetkeksi ja samalla ehtii nauttia ympäristöstä ja sen kauneudesta rauhassa.

  Uusi blogin nimi istuu kuin molemmat silmät päähän :)

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on tosiaan kiva istuskella ja katsella puutarhaa ei kulmista :)

   Poista
 10. Upeita nuo kaikki kiveykset ja monta kivaa tunnelmointipaikkaa, niinkuin pitääkin olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kunhan vain kasvit kasvaisivat nopeaan :)

   Poista
 11. Minäkin olen tuumaillut, että pitää mökkipihaan laittaa lisää penkkejä. Ne ovat kivoja ja niihin on mukava istahtaa katselemaan maisemia. Samaa mieltä:tule kesä, tule!

  VastaaPoista
 12. Kauniita istuskelualueita kaikki! Niitä pitää minustakin olla useita, joista voi valita aina kulloinkin hetkeen sopivimman. Ihanan pirteän värinen riipputuoli! Onnea blogin uudesta, hienosta nimestä ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Kyllähän niitä useita kahvittelupaikkoja tulee olla. Keväällä haluaa aurinkoon, heinäkuun helteellä varjoon. Aamulla aurinko paistaa eri paikkaan kuin iltapäivällä...

  VastaaPoista
 14. Oih, miten ihania kesäkuvia :)
  Meillä on itsetehtyjä yksinkertaisia penkkejä puutarhassa. Joka kevät mietitään, mihinköhän ne sopisi parhaiten. On nimittäin aika kiehtovaa, muuttaa niiden paikkaa vuosittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kiikuitin noita kalusteita pitkin pihaa (terassi valmistui joskus heinäkuun alussa vasta) Oikeastaan tarvitsen vielä pari penkkiä. Nehän voi tosiaan tehdä itse.

   Poista
 15. Aivan ihania kaffipaikkoja! Ja nua monta :) Kun on mukavia paikkoja mihinkä voi pysähtyä ja kattella ympärillensä, muistaa joskus nauttiakki puutarhastansa.
  Nii mun färine riipputuali :) Mullon verkkoriipputuali. Tuallaane kankahine olis parempi. Ei ötökät pistääsisi persustahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa ne ötökät päästä tämäkin läpi pistään, ainakin mökillä :)
   Pari suihkausta offia auttaa siihen :D

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)