27. maaliskuuta 2012

Tunnustus

Sain tunnustuksen Saraheinältä Saran mökissä ja puutarhassa blogista1. Miten puutarhainnostus ja puutarhablogin pitäminen syntyivät?

2. Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?

3. Mikä on puutarhafilosofiasi?
Puutarhainnostus ja blogi   

Puutarhainnostus juontaa juurensa kotiin maalle. Isoäitini kasvatteli ja laitteli kukkaistutuksia vähän joka kulmalle. En tosin muista että itse olisin silloin juurikaan maata myyrtänyt, kauniita kasveja oli kuitenkin mukava ihailla. 

Pari vuotta lukion jälkeen mietin mitähän lähtisin opiskelemaan ja puutarha-ala vaikutti jokseenkin mielenkiintoiselta. Niinpä löysin itseni Muuruveden puutarhaoppilaitoksesta 90- luvun loppupuoliskolla. Koulun aikaan olin vakuuttunut siitä että kukkaviljely tai kukkakauppa olisi se minulle sopivin vaihtoehto. Näinpä ei kuitenkaan mennyt. Sattuman kautta meninkin viherrakennusfirmaan töihin. Asia mikä ei kouluaikaan kiinnostanut juuri lainkaan osoittautuikin erittäin mielenkiintoiseksi, monipuoliseksi ja sopivan fyysiseksi työksi. Pisin työsuhde oli täällä Keski-Suomessa. Kiitoksia vaan ihanille entisille työkavereille, jos satutte lukemaan. 
Töitä tein siis kesäkaudet ja mökkipihaa laittelin viikonloppuisin, aina jotain kaivamassa :) Oli aikoja jolloin mökillä käynti oli varsinainen työleiri. Tämä tapa on onneksi vähentynyt...tai sitten olen tullut vanhaksi;)

Syksyisin maan jäätyessä työt loppuivat. Talvikaudet olin osittain työttömänä, osittain töissä siivousfirmoissa tai henkilövuokrausfirmojen kautta pakkaamassa ja keskuspölynimureiden osia lajittelemassa yms. Välillä muilla mailla seikkailemassa. Ajattelin että niin kauan kun tuntuu hyvälle teen töitä näin. Syksyllä 2008 tuli sitten kyllästyminen epätietoisuuteen. Vaikka puutarhurina työskenteleminen viherrakennusfirmassa on erittäin mukavaa, päätin etsiä toisen mahdollisuuden. Hakeuduin kolmevitosena koulunpenkille, lähihoitajakoulutukseen. Ala ei ollut täysin vieras sillä olen ollut joskus hoitoapulaisena ikäihmisten parissa. Valmistuin noin vuosi sitten ja pidän tästä uudesta työstäni erittäin paljon. Nykyään siis entisestä työstä on tullut voimaa antava harrastus.

Blogin pitäminen sai alkunsa kun löysin muiden ihania blogeja, ajattelin että minäkin voisin kirjoittella jotain tai ainakin laittaa paljon kuvia. En koe olevani kovinkaan lahjakas kirjoittaja, mutta valokuvaus antaa onnistumisen iloa.
Blogin pitäminen jäi sitten kuitenkin hyvin vähäiseksi, sillä opiskelut veivät paljon aikaa ja energiaa. Nyt tammikuussa löysin siis blogini uudelleen.


Lempikasvi

Tämäpä on vaikea kysymys, niitä kun on niin paljon.....
Kevätkaihonkukka on suosikkini maanpeiteperennoista, kauniit siniset kukat ja hyvännäköinen lehdistö. Puutarhan havukasveista pesäkuusi on mielenkiintoisin, pensaista valamonruusu. Kalliokielo ja kotkansiipisaniainen sekä kuunliljat ovat upeita puutarhan varjoissa, paahteessa siperianunikko ja sen lukuisat siementaimet sekä itse siemenestä kasvattamani nukkapähkämö. Puutarhani paras satunnainen seikkailija on sormustinkukka, kaunein valkoinen on arovuokko ja herttaisin on särkynyt sydän. Luonnonkasveista rakkain on metsäkurjenpolvi. Suosikkipuuni on kuusi, korvesta kun olen...


Puutarhafilosofia

Ideioda, ja muuttaa taas suunnitelmaa, kaivaa ja kärrätä, neliö kerrallaan. Ja antaa puutarhan muotoutua vähän myös omaan tapaan..ai, tähän onkin ilmestynyt ketoneilikan siementaimi :)


Ja eteenpäin

Lähetän tämän eteenpäin Konnadonnalle Konnadonnan kotona ja puutarhassa - blogiin, jota seurailen usein ja josta löytyy upeita kärhökuvia 
sekä Ansalle piha ja piennar - blogiin, jonka uudistunut ulkoasu näyttää ihanalle ja jonka koirakuvat saa minut hymyilemään ;)


Ja blogissani on uusi lukija, tervetuloa Karoliina!8 kommenttia:

 1. Pirjo, kiitos tunnustuksesta, joka tuli mukavana yllätyksenä. Täytyy alkaa miettiä vastauksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä, odotellaan uutta postausta :)

   Poista
 2. Voi mahoton...tuhannet kiitokset, Pirjo! Kiva kun tykkäät blogistani, mukavaa saada palutetta :) Palaan "looseille" kunhan mietiskelen hieman...

  VastaaPoista
 3. Puutarhurin työ on antoisaa hommaa, mutta se kausiluontoisuus... Kiva lukea tarinasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Saraheinä, jotain yhtäläisyyksiä löytyi tarinastasi ;)

   Poista
 4. Saman tunnustuksen annoin sinulle toistamiseen :) http://kujeitaryytimaalla.blogspot.com/2012/03/tunnustus.html

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)