4. maaliskuuta 2012

Keukenhof

Selailin ottamiani valokuvia ja pysähdyin katselemaan tarkemmin kuvia Hollannin Keukenhofista. Otokseni puistosta eivät ole niin kovin kummoisia, mutta muistot ovat mukavia. Tulppaanipuisto on auki 22. maaliskuuta - 20 toukokuuta. Hyvä aika siis suunnitella reissua mikäli kiinnostaa.
Kävimme Keukenhofissa huhtikuun lopulla 2008. Alue on todella valtava ja kukkameren luomiseen on saanut istuttaa aika monta sipulia :)Kevät on muutenkin ihana aika käydä Hollannissa. Kaupunkipuut ovat jokseenkin erilaisia kuin meillä kotosuomessa. Hämmästelin alla olevaa "joulukoriste"-puuta ja nimihän täytyi saada selville. Samalla kadulla olikin kirjakauppa, jonne menin selailemaan kasvikirjoja. Puu on Platanus × acerifolia eli puistoplataani. Se kestää hyvin saasteita ja leikkausta, siksi se onkin suosittu kaupunkipuu Euroopassa.


 
Minusta sen palleroiset siemenkodat ovat jotenkin hurmaavia.
Magnoliat olivat sanoinkuvaamattoman upeita.LepohetkiLisää tietoa löydät täältä  www.keukenhof.nl  
ja täältä www.holland.com2 kommenttia:

  1. Olipa mukavaa löytää blogistasi nimi puulle, jota olen ihaillut jo vuosia :) Linkitin blogisi myös omaan juttuuni. Tulppaanikuvatkin tuntuvat tutuilta, vaikka Keukenhofin ilme varmasti vähän vaihtelee vuosittain. Itse piipahdin siellä juuri viime viikonloppuna.

    VastaaPoista
  2. Hei vaan,
    Platanus on tosiaankin aika hurmaava puu :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)