1. maaliskuuta 2012

Kuvankäsittelyä

Tänään innostuin kokeilemaan kollaasien tekoa omista kuvistani. Olen ladannut aikoja sitten koneelle ilmaisen Picasa-kuvankäsittely ohjelman, jota olen käyttänyt lähinnä kuvien rajaukseen. Eilen kokeilin luoda sillä kollaaseja. Tänään vierähtikin pari tuntia ohjelmaa lisää testaten. Samalla huomasin miten sekaisin kaikki valokuvakansioit koneella ovat...ehkäpä joku päivä kannattaisi järjestellä niitä.
Samalla innostuin sitten päivittämään blogini Mökkipihan perennat-sivua. Tavoitteenahan olisi että sivulla olisi kuva mahdollisimman monesta perennasta...sitten joskus :) Homma jäi tosin vaiheeseen, mutta muutaman kuvan sain uuteen kuosiin.


 Kurjenmiekka


Nukkapähkämö


Syysleimut

6 kommenttia:

 1. Hienoja kollaaseja! Tuollaisia minäkin haluaisin joskus oppia tekemään. Picasaa en ole käyttänytkään, gimpillä teen, mitä osaan. Eikä se ole tosiaankaan kovin paljon:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)
  Itse en omista muita kuvankäsittelyohjelmia kuin tämän ilmaisen Picasan. Oikeastaan näiden kollaasien tekeminen ei ole loppujen lopuksi vaikeaa, kun vähän aikaa kokeilee ohjelmaa. Olen tykännyt tuosta Picasasta, kannattaa ladata kokeeksi.

  VastaaPoista
 3. Nätit kollaasit. Pitäisi itsenikin joskus kokeilla, tulee vain räpsäistyä peruskuvia. Mielikuvituksen puutetta kohdallani.

  Sulla oli juttua maanpeittokasveista ja niin samaa mieltä kanssasi maahumalasta. Hirmuinen riesa ja leviää kulovalkean lailla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos:)

  Totta, vaikea kuvitella mihin se maahumala olisi omiaan... Suuressakin pihassa siitä saa riesan :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja noi kollaasit, todella hyvä tapa esitellä samankasvin eri vaiheita. Tätä ideaa voisin hyödyntää...Itsekin aloitin kuvankäsittelyopinnot gimpillä, mutta vasta rajaukset olen saanut hallintaan. Toi Gimp on muutes myöskini ilmainen ja aika monipuolinen, toimii myös piirto-ohjelmana.

  VastaaPoista
 6. Kiitos,
  Totta, siinä saa samaan kuvaan lähikuvan ja kasvin yleisen ilmeen:)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)