25. maaliskuuta 2022

Andalusia -kauan kaivattu reissu


Tässä hullussa maailmassa reissu oli nyt paikallaan. 
Espanjan Andalusia oli kaunista ja rumaa, 
siistiä ja sotkua, 
mantelimetsiä ja palmupuita, 
hiekkarantaa ja sumuisten vuorten mäntyjä, 
auringonpaistetta ja hyvää ruokaa 
sekä Saharan hiekkapöllyä, joka maailman seepiaksi värjäsi 18 kommenttia:

 1. Kiitos kuvamatkasta. Hyvä, jos reissu latasi akkuja 😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin pää tyhjeni ihan kaikesta :D Oli niin paljon erilaista nähtävää.

   Poista
 2. Ah, olet saanut kuviisi tallennettua sen kauneimman Andalusian! Tässä heräsi matkakuume. Tädeiltäni on myös tullut raportteja Saharan hiekasta tuolta rannikolta, ja juuri kun sai vanhat hiekat siivottua terassilta niin tuli uusi hiekkakuorrutus uuden tuulen myötä. Ollapa tuolla ihastelemassa kaikkea talvella kukkivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihnan pääsät pois lumen keskeltä :D
   Tuo hiekkapölytaivas oli kyllä erikoinen nähdä.

   Poista
 3. Oi, miten upeita kuvia. Toivottavasti saamme nähdä niitä lisää ja kuulla, missä päin Andalusiaa seikkailitte. Matkakuumehan syntyi jo pelkästä otsikosta.
  Seuraan paria välimerellistä blogia. Punaista hiekkaa on ollut siellä kaikki paikat täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ensimme Malagaan, josta otimme vuokra-auton. Ajelimme muovikasvihuonemaailman halki Almeriaan, jossa mieheni hollantilainen ystävä asuu. Olivat siis hyviä ystäviä Hollannissa asuessaan ja eivät olleet vuosiin tavanneet. Meillä oli liput sinne jo pari vuotta sitten mutta sitten iski pandemia ja matkustaminen ei ollut suotavaa.
   Kävimme Granadassa ja ajelimme Sierra Nevadan pohjoispuolella mm Guadix, Chirivel ja Maria.
   Rannikolla kävimme mm. Cartagena, Puerto de Mazarron sekä San Jose.
   Varasimme alkuun 3 yötä Almeriassa hotelliin, muutoin nukuimme hotelleissa tai hostelleissa, missä satuimme milloinkin olemaan. Meillä ei ollut mitään tarkkaa suunnitelmaa minne mennä. Viimeinen yöpyminen lähellä Malagaa.

   Poista
  2. Ihan varmasti teillä oli hieno reissu. Autolla ajaessa näkee paljon ja pääsee paikkoihin, joihin ei ehkä muuten tulisi mentyä. Meidän reissumme kaksi vuotta sitten suuntautui Fuengirolaan, josta teimme päiväretkiä vuokra-autolla, junalla ja bussilla. Malaga oli itäisin vierailumme kohde. Haaveilin Granadasta, mutta emme saaneet sitä sopimaan kahden viikon reissuun, kun halusimme nähdä Rondan, Gibraltarin, Malagan ja kokea Caminito del Reyn - kaiken muun ohessa. Olemme aiemmin käyneet Espanjassa vain pari lyhyttä läpikulkua, toinen Espanjan koillisosassa ja toinen Portugalin rajakylissä. Fuengirola oli hyvä tukikohta siinä mielessä, että paikallisjuna on oivallinen liikkumisväline. Toki Fuengirolan valintaan vaikutti myös se, että sää on siellä erinomainen vuodenvaihteessakin. Aurinkorannikon matka oli niin positiivinen kokemus, että se synnytti kaipuun uusiin Espanja-reissuihin.

   Poista
  3. Oli kyllä hienoakin, mutta myös sotkua ja roskaa. Löytyy sitä tietysti myös täältä kotomaasta. Kaikkea kivaa nähtiin, mutta ihan en heti ole tekemässä uutta reissua noille seuduille. Johonkin muuhun kolkkaan Espanjaa ensi kerralla ;)

   Poista
 4. Hienoa! Pääsispä joskus vielä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kuvamatkasta - kylläpä tuli niin ikävä noihin maisemiin! Tämän kuun alussa tuli viisi vuotta siitä, kun palasimme toiselta vuorotteluvapaajaksolta Andalusiasta ja mieli sinne tekee joka vuosi. Hiekkamyrskyjä muistan silloinkin olleen varsinkin länsirannikon kaupungeissa.
  Olisipa mukava kuulla reissustanne lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella erikoinen tuo hiekkapölytaivas ;)
   Kaikenlaista nähtävää siellä kyllä on!

   Poista
 6. Nyt kyllä iski matkakuume. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 7. No nyt on terapiaa! Kauniita kuvia! Päästäpä vielä joskus matkalle.

  VastaaPoista
 8. Varmasti aivan ihanaa päästä noihin maisemiin täältä lumen ja jään keskeltä!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)