23. kesäkuuta 2020

Jes! Etupihasta tuli hyvä


Olen tässä parina iltana katsellut etupihaa ja täytyy nyt iloita että yksi taimikaruselli on saatu päätökseen. Oikeastaan nyt olen aidosti tyytyväinen etupihan kasvivalintoihin. Voisi luulla että puutarhurille kaikki tuo olisi alusta asti täysin selvää, mutta voin paljastaa ettei se ole myöskään muiden tuntemieni puutarhureiden pihalla;)
Tällä hetkellä etupihan kaunottaret ovat pioneja

Tälle saamalleni pionille löytyi nimi täällä blogistaniassa. 
Joku ystävällisesti kerran kommentoi että se on vuoripioni.

Tänään huomasin että siitä oli viimeisetkin terälehdet pudonneet

Tämä kaunokainen on käsittääkseni tarhapioni ´Rubra Plena´
Ainakin sellaisen olen joskus ostanut ;)


Kauniisti sen kukka vanhenee.
Miten en ole tätä aiemmin huomannut...


Ihania kesäpäiviä kaikille!
ja muistakaa juoda vettä riittävästi :D
14 kommenttia:

 1. Etupihasi näyttää hienolta ja nuo komeat reunakivet jaksavat aina ihastuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka muualla on keskeneräisyyttä ja useassa tehdyssä paikassa säätövaraa, on mukavaa että voin olla johonkin kohtaan ihan tyytyväinen :D

   Poista
 2. Hyvälle näyttää, on sopivan tiivistä kasvua. Voi, minullakin on tuo Rubra plen,a mutta se ei meinaa kasvaa. Pitäiskö vaihtaa sen paikkaa?
  Totta, nuo reunakivet kruunaa alueen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla se kasvoi aika hitaasti. Ostotaimi on niin pieni

   Poista
 3. Etupihasi on hieno, ammattilaisen kädenjälki näkkyy! Miulla on myös tuo 'Rubra Plena' anopin peruja. Laitoin siitä viimekeväänä Lukelle näytteen ja sitä tutkiit onko se alakuperästä kantoo. Kauniisti kukkii ja kukka haalenoo samoin kuin siulla. Hyvin on pörhäkkä kukka tässä pionissa.

  VastaaPoista
 4. Kaunista on todellakin! Ihmehän olisi, jos tuohon et olisi tyytyväinen. Lohdullista toisaalta, että ammattilainenkin joutuu välillä hakemaan oikeita yhdistelmiä tai muita säätöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinkin jos jää miettimään sellaisia että sininen loistokurjenpolvi kukkii suunnilleen samaan aikaan sinisen Arabella-kärhön kanssa. Kaksi sinistä vierekkäin vähän syövät toistensa kauneutta. Niitä en tosin ole vielä siitänyt, enkä taida antaa sen häiritä :)

   Poista
 5. Tismalleen! Etupihasi on onnistunut, kuten kaikki muukin pihallasi. Sinulla on kasvituntemus, taito ja esteettinen silmä hallussasi. Kaunista!

  VastaaPoista
 6. On kaunista! Hyvä, että olet itsekin tyytyväinen siihen :) Nuo reunakivet ovat piste iin päälle. Komppaan Päiviä tuossa, että on lohdullista, ettei ammattilaisillakaan aina mene kaikki kerralla putekeen. Mukavaa helleviikon jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Näissä kuvissa silmä ja sielu lepää!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)