8. kesäkuuta 2020

Kurkistus kasvihuoneeseen

Kasvihuoneelle vievän polun vieressä kasvaa kirsikka 'Latvian matala' 

Tomaatit olen istuttanut joku aika sitten kasvusäkkeihin. Minusta kasvusäkit olivat niin hurjan käteviä. Itse asiassa tomaatit ja chilit laitoin jo vappuna kasvihuoneeseen. Tosin ne olivat taittopöydän päällä omissa taimiruukuissaan. Kasvarissa oli pakkasvahti, mutta tomaatit ja chilit peitin vielä kaksinkertaisella harsolla. Tomaatin taimista tuli tosi topakoita verrattuna edellisvuoden kalpeisiin sisällä kasvaneisiin ruipeloihin. Toki ne ruipelotkin vankistuivat nopeasti kasvihuoneeseen istutuksen jälkeen.


Maaliskuulla pelakuupistokastaimien hakureissulla ostin pari pikkuista chilin taimea. Omat olivat silloin vasta sirkkalehdellä. Pikkutaimet ovat kasvaneet hyvin ja niissä on jo raakileita.
Omat taimeni alla olevassa kuvassa ovat nyt nupulla.


Samettikukat tuttuun tapaan ötökkäkarkottimina ;)


Kasvihuoneen viereen kasautuu aina kaikenlasita purkkia ja purnukkaa. Nytkin siellä pari kelloköynnöstä odottelee uuten kotiin pääsyä. Keväällä kasvarissa kylvämäni harjaneilikat ja ranskantulikukat on koulittu pikkuruukkuihin. Akileijat vasta aloittivat nousun kylvölaatikossa. Saviruukkuissa olevat reuhkat ovat idänvirpiangervon juurivesoja. Lähtivät sopivasti irti, joten laitoin ne ruukkuun...Jos vaikka sattuu joskus tarvitsemaan :D

Kaariportti vinksottaa. Sellaista se joskus on ;)


20 kommenttia:

 1. Niin vinkottaa täälläkin. Mies jo kerran korjasi sitä, mutta nuo tuulet irrotti taas sijoiltaan.
  Onpa siistiä kasvarissa, kaikki niin tip top ja hyvässä kasvussa kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aikansa kun sotkee, niin pitää välillä siivota :)

   Poista
 2. Kaunis kasvihuone ja ihanat tomaatit sekä chilit! Mikä kasvi tuossa kaariportissa kasvaa? Mulla ei tahdo nuo köynnökset keretä koko kesänä tuollaisiin mittoihin, en tiedä, missä vika, kun muut kasvit kyllä rehottavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tavallinen alppikärhö. Saattaa olla jopa liian suuri tähän kaareen ;) Jääpi nähtäväksi.

   Poista
 3. Portit tuppaavat vinksottamaan :-D Ihana kasvari, kaunis ja viihtyisä!

  VastaaPoista
 4. Meinasinkin kysyä, onko noissa peltipurkeissa reiät. Onpa hyvinkin. Minullakin on säästössä peltipurkkeja, vaan en ole älynnyt käyttää niitä ruukkuina. Kiitos ideasta!
  Kasvarissasi on siistiä ja pian myös rehevää. Tuttua tuo purkkien kertyminen. Yhden kun saa pois, kymmenen on jo jonossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on reiät ja pohjassa myös.
   Tomaatit lähtivät aika hyvin kasvuun kun pääsivät paikoilleen :)

   Poista
 5. Hyvännäköiset tomaatit. Täällä vinksottaa pohjantähti-ruusun köynnöstuki, tuuli ja ruusu vääntävät sen vinoon vaikka välillä korjataan. Ei voi mitään :)

  VastaaPoista
 6. Niin kaunista ja komeat taimet! :)

  VastaaPoista
 7. Ihana kasvari! Joskus salaa haaveilen moisesta mutta onneksi ei ole tilaa laittaa, nykyiselläänkin on ihan kivasti puuhaa tuossa pihassa 😁
  Pitäähän puutarhassa jonkin kohdan olla hiukan vinksallaan, niinkuin pisteenä iin päällä 💕

  VastaaPoista
 8. Hyvännäköistä kasvua kasvarissa! Ehkä hiukan vinksottava tekeekin puutarhasta sen uniikin, jossa on kaunista, rehevää ja viihtyisää. Samanmoinen ruukku- ja taimirivistö löytyy meidänkin kesähuoneen seinustalta:)

  VastaaPoista
 9. Hyvin kasvaa kasvarissa taimet! Kyllä noita purkkeja tuppovaa kerrääntymään. Tuo on minnuu kiinnostanu pitemmänaikoo, ihania kirsikan kukintoja on näkyny tiällä blogeissa. Kasvattaako nää jalostetut juurivesoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä 'Latvian matala' on tehnyt muutaman juurivesan. Suklaakirsikka ei ole(ainakaan vielä).

   Poista
 10. Oi että tuo kasvihuone on upea♥ Hienosti taimet kasvaa! Ihanaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)