6. kesäkuuta 2020

Huono bloggari


Kylläpäs taas venähti blogitauko pitkäksi. Ihmeellistä sinänsä, sillä blogin päivittäminen on ollut jokseenkin tärkeää. Pitkästä tauosta huolimatta en ole aikeissa lopettaa.
Viipyilevän kevään jälkeen saapui viimeinkin vihreys ja kukkien väripilkut. Kaikenlaista on tullut puuhattua, mutta huonosti on tullut dokumentoitua. Eli kamera on pysynyt kassissaan. Sekin on aika epätavallista.

Kasvimaalla talvivalkosipulit lähtivät hyvään kasvuun, 
vaikka aikaisin keväällä hieman pelkäsin niiden puolesta.

Pelakuut muuttivat kasvarista terassille. 
Tällä kertaa eri paikkaan missä ne ovat aiempina vuosina olleet. 
Laiton ne rappusten viereen ikkunan alle. 
Millään komealla kukkaloistolla ei kyllä pääse kehumaan :D

 Omena- ja kirsikkapuut sentään kukkivat oikein ihanasti ;)


 Kasvihuoneessa on tomaatit ja chilit asianmukaisesti paikoillaan.
Kastelujärjestelmän rassasin yksi päivä paikalleen.

 Isäntä innostui puutarhamyymälässä valitsemaan kasveja.
Tontille muutti puistoatsalea 'Onnimanni'

Minä ostin kevätatsalean.
Tästä kohdasta oli talvella sopivasti kuollut joku istuttamani havu ;)


Mukavaa lauantaita!20 kommenttia:

 1. Pöh, sinä et ole yhtään huono bloggari. Taukoja on lupa pitää. Minäkin välillä päätän vähän rauhoittua, mutta tämä on minulle mieluinen harrastus, joten enpä taida osata. Sinua on kyllä kaivattu, joten postaus on kivaa luettavaa ja katsottavaa.
  Löysittepä upeat atsaleat. Vielä parempi, että niille oli sopivat paikatkin. Pelaguusi ovat kyllä huomattavasti komeammat kuin minun, joten ihan voit olla niistä ylpeä. Vastahan kesä on alussa ja kaikki ehtivät vielä kasvaa ja kukoistaa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, atsaleat ovat upeat. Ei ihan hirmu edulliset, mutta kerrankos sitä ;)

   Poista
 2. Taukoja tulee ja menee, jokainen bloggaa oman aikataulun mukaan. Onpa hyvännäköiset atsalet ja kukkivat komeasti. Viime talvi verotti joitain kasveja mutta niin käy aina. Osa kärsi jo kuivasta kesästä ja märkä talvi oli sitten liikaa lumen puutteen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, talvituhoja tuli jonkun verran. Meillä varsinkin keijunkukat kärsivät ja aika moni niistä kuoli kokonaan.

   Poista
 3. Minäkin ihailen noita atsaleoita.
  Komeat pelargonit.

  VastaaPoista
 4. Olen kaivannut blogiasi ja kuviasi, joten kiva oli lukea tämä :). Tauot ovat varmasti tarpeen välillä, aina ei ehdi tai jaksa. Eli voit olla varma, että lukijakunta on silloin, kun ehdit kirjoittaa ja kuvata.
  Kaunista on puutarhassasi ja hienot atsaleat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Juu, ei oikein löytynyt aikaa, eikä kunnon inspistä. Tuli vaan puuhattua :)

   Poista
 5. Tähän aikaan vuodesta niin paljon tekemistä, että tulee postailtua hiemen harvemmin. Mutta hyvä, jos vielä olet hengessä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain
   Ja täällä ollaan. Vielä kun ehtisi blogikierrokselle :D

   Poista
 6. Jokainen bloggaa silloin kun sopii <3
  Vaikka pelargoniasi eivät vielä kukikkaan niin kauniita ovat silti. Ja niitä on paljon. Hengissä. Itselläni ei ole sopivaa viileää talvetustilaa joten en ole onnistunut siinä hommassa kuin kerran, pari kasvia sain säilymään hengissä Miehen työtilassa jossa ei ole ikkunoita mutta lämpö pysyy juuri plussan puolella talvella. Niin että ostokukilla mennää joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, näistä ainakin puolet on tämän kevään pistokastaimia sekä omia pistokkaita ja on siellä yksi onneton siemenlisäyskin. Talvi siis veroitti määrää jonkun verran ;)

   Poista
 7. Taukoa tuuppaa mullaki. Pihallon viälä palio tekemistä ja kevätinnostusta riittää viälä. Johonaki kohtaa se lopahtaa....tai notkahtaa, noustaksensa taas syksymmällä. Munkaa pelargooniat viälä kuki, kerkiäävät viälä.

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa takaisin :) Keväisin on aina niin mahdottomasti puuhaa, ettei ehdi tai jaksa tehdä kaikkea, mitä haluaisi. Minä olen postaillut suunnilleen samaan tahtiin kuin ennenkin, mutta toisten blogeja en ole ehtinyt lukemaan kuin pari-kolme päivässä. Ja koska haluan edes vilkaista kaikki lukuluetteloni postaukset, laahaan sitten useita päiviä jäljessä :D Nyt on vähän aikaa lueskella, kun lapset eivät suostuneetkaan lähtemään ulos ja isäntä on töissä. Hedelmäpuusi kukkivat oikein komeasti ja kyllä nuo pelargonitkin vielä ehtivät kukkia. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain :)
   Kesä on sellaista aikaa että puuhaa ja ulkoilua riittää. Niin sen pitääkin olla:)

   Poista
 9. Voi miten tutulta kuullostaa tuo taukojen pitäminen. Ei vaan millään ehdi kaikkea, kun on työ ja puutarha ja muu elämä. Koita siinä sitten vielä säännöllisesti kirjoittaa ja ihanaa olisi ehtiä lukea muidenkin päivityksiä. Nyt ovat hedelmäpuut ilahduttaneet todella runsaasti. Ihanat atsaleat, on ne upeita!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)