3. maaliskuuta 2020

Pihasaunan terassin ideointia


Postaukseen on lainattu kuvia pinterestistä.  


Marraskuussa meille tuli tontille pihasauna. Nyt se nököttää murskealueen päällä. Pinterestistä katselin kaikenlaisia kuvia saadakseni ideoita terassin laittamiseen. Saunan eteen aiomme tehdä puuterassin ja myös katoksen. Emme ole päättäneet tulisiko terassi myös aurinkoiselle seinustalle puutarhan puoleiselle sivulle myös. Siihen sopisi myös betonikiveys. Kuvassa näkyvä istutusalue laajenisi sitten kiveyksen reunaan asti. Alla olevasta kuvasta näkyy vähän huonosti, mutta saunan sivulla on pohjat n.2m leveälle kiveykselle ja sen jälkeen tilaa istutusalueelle 120 cm, kunnes entinen istutusalue tulee vastaan.Pihasaunamme on jonkun verran korkeammalla kuin talon terassi, joten ehkä teemme terassin kahteen tasoon. Ainakin puuportaat tehdään saunan tulevalta terassilta talon terassille.

 Näissä kuvissa hieman ajatusta katoksesta ja terassista.

Ensimmäisen kuvan pergola-ideoissa leikittelen ajatuksella, josko saunan aurinkoiselle sivulle laittaisi pergolan. Toisaalta voi olla että se on liikaa, jos saunan edessä on jo katos. Sitä ei onneksi tarvitse vielä päättää. Saunan terassin ja katoksen voi tehdä ensin ja sen jälkeen makustella sopiiko lisärakennelma enää siihen. 
Näin alussa on varmaan sata ja yksi ideaa, mutta kyllä ne siitä selkenevät. Tuskin maltan odottaa aikaa jolloin pääsemme tositoimiin!


Ps. Otin kommenttien valvonnan käyttöön, koska tuli ihan hurjan monta roskapostikommenttia jostain epämääräisestä lähteestä useaan postaukseen peräjälkeen :(

22 kommenttia:

 1. Tämäpä jännittävää! Ideat näyttävät lupaavilta ja ei ole epäilystäkään, ettetkö löydä parhaan ja kauniin lopputuloksen työn edetessä - tästä on jo muu puutarha rakenteineen antanut selvät viitteet. Joka tapauksessa on tosi mielenkiintoista nähdä projektin etenemistä! Tosi suloinen tuo tumma sauna ja nuo ideasi varmasti liittävät saunan ja talon terasseineen hauskasti ja toimivasti yhteen.

  VastaaPoista
 2. Ny on sulla taas ihana ireoontivaihe menos. Kyllon lupaavia kuvia ja aiva varmasti osaat napata sopivimmat ratkaasut omahan puutarhahan. Ja poonuksena saat lisää istutusaluetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnollinen vilvoittelualue ja lisää istutusaluetta. Mitäpä sitä muuta :)

   Poista
 3. Jännittäviä aikoja elätte. On mukava, mutta vaikeaa keksiä oikeat ratkaisut pihapiiriin. Meidän sauna on myös musta ja sen yhteydessä on pieni terassi jossa voi vilvoitella saunomisen jälkeen. Pergola on sitten erikseen kasvihuoneen yhteydessä.
  Odotan sitten postauksia hankkeen etenemisestä!

  VastaaPoista
 4. hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehtty! ja itse suunnitteleminen on todella mukavaa, hyvältä näyttää, kuten ihastuttava eteisennekin edellisessä postauksessasi:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nuo rakenteet pitää miettiä ensin. Kasvien kanssa onkin sitten helpompaa ;)

   Poista
 5. Jännittävää ja innostavaa odotettavaa näin lukijankin näkökulmasta. Uskon sinun löytävän hyvän ratkaisun, joka istuu rakennuksiin ja maisemaan.
  Innokas roskaposteilija iski minunkin blogiini. Katsotaan, pitääkö laittaa valvonta päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä syy täällä taas odottaa kevättä :)

   Kylläpä oli ärsyttävä roskapostailija. Ihan moneen postukseen tuli minulla sellainen sama pitkä litania. Pidän valvonnan päällä tovin ja katson sitten taas normitavalla vähän aikaa ;)

   Poista
 6. Inspiroivia ideakuvia! Sauna ja sen ympäristö antaa mahdollisuuksia vaikka mihin. Mielenkiintoista nähdä, millaisen paratiisin saat tuosta aikaiseksi :) Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Ihana seurata näitä teidän projekteja. Niistä huokuu ammattimaisuus👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiitos!
   ja lopputuloksesta ehkä se oma boheemi-ilme myös;)

   Poista
 8. Tykkään saunasi ihanan synkeästä mustasta sävystä! Terassit ovat vaan niin kivoja ja käytännöllisiä. Meilläkin on niitä sekä kotona että mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä kunnon vilvoittelualue pitää lyötyä tähän :)

   Poista
 9. Kivaa suunnitella ja ihana ajatus yhdistää nämä kaksi terassia toisiinsa. Me olemme huomanneet tämän mökin laajennuksen yhteydessä että hyvä kun ei heti kerkinyt kaikkea tehdä koska suunnitelmat muuttuivat matkalla. Ihania aikoja teillä edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vaikka on jonkunlainen visio, niin yleensä projektia tehdessä tulee uusia ideoita. Saunan tulevan terassin ja talon terassin väliin jää luiska, joten portaat ovat se järkevin tapa yhdistää ne toisiinsa ;)

   Poista
 10. Pihasauna ovatkin todella ihania ♥️

  Rentouttavaa viikonloppua Sinulle 🌞

  VastaaPoista
 11. Lopputuloksesta tulee varmasti ihana! Voisin mennä itsekin Pinterestiin saunafiilistelemään. Minun pihasaunahaaveeni tosin toteutuu vasta jokusen vuoden päästä samalla kuin mökkihaaveetkin, mutta fiilistely on silti ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me odotettiin pihasaunaa viisi vuotta :)
   Pienessä talossamme ei ole muuta kuin pieni kylpyhuone, joten pihasaunamme on siten ainoa sauna. Hyviä löylyjä joutui siis odottelemaan, mutta kaikki aikanaan :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)