16. maaliskuuta 2020

Kestosuosikki kosmoskukka


On jännä miten joistakin kesäkukista tulee todellisia kestosuosikkeja. Kosmoskukassa on sitä jotakin. Sen kukat ovat äärimmäisen kauniit ja kapeat varret ohuine lehtineet keinuvat tuulessa viehättävästi.
Kosmoskukkaa olen laittanut puutarhaan miltei jokaisena vuonna. Niinä vuosina milloin olen sen pois jättänyt on harmitus tullut heti kun jossain muualla olen kosmoskukan nähnyt kukkivan.

Kosmoskukan on pääsääntöisesti kylvänyt suoraan, joskus olen niitä hieman esikasvattanutkin. Olen kuitenkin huomannut että ainakin täällä III-vyöhykkeelllä suoraan kylvetyt ottavat esikasvatetut taimeni kasvussa kiinni siinä kevään kiihkeän kasvun aikaan.







Yksi kosmoskukka siemensekoitus on jo hankittu, mutta löysin kuvia muutaman vuoden takaa kasvattamastani 'Sweet Kisses' kosmoskukasta. Tämä lajike on erityisen kaunis ja kuvauksellinen.
Niitä piti sitten nyt tilata :)






Mukavaa viikkoa kaikille!


17 kommenttia:

 1. Ihana toi viimeinen kuva! Kerrassaan kaunis, suloinen ja hyvin toteutettu. :) Kosmoskukka on minullakin ollut yksi parvekepuutarhan vakiokukka. On hauskaa, miten maahan kylvettynä siitä kasvaa tosi iso, mutta parvekelaatikossa se kukkii ihan 20 cm korkuisena aika pienin kukin. Kukkiipa kuitenkin! (Minulla on siis ollut samaa lajiketta kuin kaverilla pihallaan, ja hänellä niistä on tullut isoja.)

  VastaaPoista
 2. Kosmokset ovat niin hienostuneita, niitä on pakko olla joka kesä!
  Viime kesänä ne kukkivat ihan kivasti, edelliskesänä ne jostain syystä kasvattivat vain tosi komeat lehdistöt ja kun muutamat nuput harkitsivat aukeamista, tulivatkin yöhallat! Olisikohan niillä silloin ollut turhan tuhti lannoitus.....
  Tänä vuonna kylvin viimevuotiset siemenpussien loput jo tammikuussa suoraan maahan, katsotaan itävätkö ne sieltä keväällä. Ainakin viime kesänä huomasin, että syksyllä itsekylväytneet kasvoivat paljon nopeammin ja komeammin kuin ne, jotka kylvin keväällä!
  Laitan kyllä loppukuussa vähän esikasvatukseenkin ja kylvän suoraan maahankin osan. Varma on aina varmaa :D
  Aurinkoista kevätviikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Kosmoksissa on sitä jotakin. Keveitä ja luonnollisen kauniita ovat. Siitä huolimatta en ole ikinä esikasvattanut niitä. Joskus olen heittänyt siemeniä johonkin kukkapenkkiin ja tulos on ollut sen mukainen. Viime kesänä yksi kosmos yllätti kukkimalla ilmeisesti edellisvuoden siemenestä, eli kai ne periaatteessa pystyvät tekemään siementaimia itse. Sellaiset kesäkukat on kyllä ihan parhaita :-D Kun muuten en juuri jaksa yksivuotisiin panostaa.

  VastaaPoista
 4. On kauniita kosmoskukkia. Ovat mukava lisä kukkapenkkiin. Esikasvatan miekin ne ja istutan vasta kesäkuulla penkkiin.

  VastaaPoista
 5. Kosmoskukat ovat lemppareitani! Niitä pitää joka vuosi olla puutarhassa.
  Ja on niin mahtava, kuinka paljon lajikkeitakin on nykyään tarjolla, ainakin siemenestä kylvettäväksi.
  Aurinkoisia päiviä! <3

  VastaaPoista
 6. kosmoskukat ovat munkin lemppareita:))

  VastaaPoista
 7. Kauniita ovat minunkin mielestäni. :)

  VastaaPoista
 8. Wonderful flowers.
  Beautiful blog. Fantastic photos.
  Have a nice week and keep well.

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia!
  Onneksi minäkin tilasin kosmoskukan siemeniä, ovat jo matkalla kotiin:)

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis tuo 'Sweet Kisses'! Minulla on myös tälle vuodelle ensimmäinen kosmosten kasvattelukokeilu. Alunperin ajattelin, että kylväisin niitä vain suoraan kukkapenkkiin, mutta ehkä kylvän muutamia siemeniä huhtikuun puolivälissä tai loppupuolella ihan vain siltä varalta, että tulee kylmä kesä. Ehtisi edes joku kukkivaksi asti. Viimeinen kuva on hellyttävä <3 Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
 11. Kosmokset o hianoja. Mullei ittellä oo koskaa ollu, mutta laitoon ny jo muutaman siämenen iteelle. Ei ne kovin kummoosilta ainakaa viälä näytä. Yritän uurestansa jos o tarvis.

  VastaaPoista
 12. Oi oi mita kauneutta. Olet saanut upeat kuvat otettua kauniista ja herkästä kukasta.

  VastaaPoista
 13. Todella kauniit kuvat! Kosmoksia minullakin kasvoi viime kesänä, esikasvatettuna kylläkin. Tilasin tänä vuonna erityisen kerrattuja ja vanhoja on edelleen pussissa. Onhan niitä oltava!

  VastaaPoista
 14. Oi, noissa neljässä alimmassa kuvassa on vallan suloisia kosmoksia. Olen joskus kasvattanut, sekä suorakylvönä että esikasvatettuna.

  VastaaPoista
 15. Kauniita kuvia ihanista kukkasista <3

  Aurinkoista kevättä Sinulle <3

  VastaaPoista
 16. Kiitoksia kaikille kommentoijille!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)