21. huhtikuuta 2019

Italian kahdet kasvot


Kävimme lomamatkalla Etelä-Italiassa. Se valikoitui matkakohteeksi, koska kotikentältä oli mahdollisuus lähteä. Toki erilaisuus ja lämpimämpi ilmasto kiehtoi.

Tropea on pieni vanha kaupunki kapeine kujineen turkoosin välimeren rannalla. Vähän ränsistynyttä, mutta joka puolella kunnostetaan jotain. Hyvä ruoka, komeat näköalat ja mukava tunnelma. Matkasta olisi jäänyt erilainen mielikuva, jos emme olisi muualla käyneetkään.

Kaksi uteliasta ei malttanut täällä pienessä paikassa kiertää kovin kauaa, sillä halu nähdä muutakin oli kova. Vuokrasimme auton kolmeksi päiväksi ja näimmekin paljon kaunista. Näimme myös todellista köyhyyttä, roskaisuutta. Kyllä se on niin että jos alueen talousasiat eivät ole kunnossa, ei ympäristöstä välitetä. Etelä-Italia on saanut EU-rahaa yhtä lailla Portugalin ja Espanjan tapaan, mutta järjestäytynyt rikollisuus on luultavasti haalinut siitä hyvän siivun. Sekin on jotenkin hämmästyttävää näin suomalaisen silmin.

Rosarno. Tämä linkki kannattaa kurkata. Ajoimme usean tälläisen tienvarsilevikkeen ohi. Olin hämmästynyt. Olemmeko Euroopassa? Toisessa EU-maassa? Järkytykseltäni en tajunnut edes pysähtyä kuvaamaan...

Tienvarsien ojat olivat myös täynnä törkyä. Jokaisella pikkulevikkeellä oli vähintään muutama roskanyssykkä.Kaupungeissa ja kylissä jonne toivotaan matkailijoita olikin sitten aika viihtyisää ja upeita paikkoja löysimmekin. Niistä ajattelin kirjoittaa hieman lisää toisessa postauksessa, mutta tässä ensimmäisessä matkapostauksessa tuli tämä realistinen ja kaksijakoinen tunnelma.

Tropea


Näkymä Normannilinnasta, Vibo Valentia

Autolla Apenniinien yli, kaunista ja pelottavaa ;)

Seuraavassa postauksessa kirjoitan paikosta, jossa kannattaa vierailla 
ja paikoista, jotka kannattaa kiertää :)


14 kommenttia:

 1. Hienot kuvat ja niin huimat maisemat! Teillä on varmasti ollut aivan ihana reissu! On kyllä järkyttävää tuo roskaaminen ja niin surullista:( Kovin silmiä avaavaa on ulkomailla reissaaminen monen asian suhteen, vaikka ollaankin pieni maa niin on monta asiaa jota ei vaihtaisi missään nimessä! Leppoisaa pääsiäisen jatkoa❤️

  VastaaPoista
 2. Siellä ei ole jätteenkäsittely samalla tasolla kuin täällä. Erittäin harmillista ja jopa terveydelle vaarallista, sanoisin. Taudit leviää rottien mukana.
  Kauniin maan kahdet kasvot, niin valitettavaa kuin se onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Ei ole missään tullut ihan vastaavanlaista eteen ;)

   Poista
 3. Upeita maisemia! Eikös Napolissakin ole ihan kaaos niiden roskien kanssa. Mafia rahastaa kaikesta, eikä roskia hoideta pois kaduilta. Mekin kuvasimme joskus roskapusseja p-paikoilla Rooman alapuolella ja myös Sisiliassa. Kyllä meillä Suomessa on vaan asiat hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minusta on outoa että tätä järjestäytynyttä rikollisuutta ei saada mitenkään aisoihin.

   Poista
 4. Eipä näytä olevan mitään uutta roskien suhteen. Tuollaista se oli jo vuosia sitten, kun vietin Italiassa pidempiä aikoja. Sama tapa valitettavasti myös meillä Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Kyllä suomalaisetkin valitettavasti roskaavat, mutta tälläistä mittkaavaa en ole missään aiemmin nähnyt. Siellä jopa kansallispuistossa serpentiinitien jyrkän rinteen muurin takana oli valtava luvaton kaatopaikka :(

   Poista
 5. Hienot maisemat ja auringonpaiste, mutta roskanäkymät toki harmittavat. Moni onkin jo kommentoinut tätä, mutta Italia taitaa olla tosiaan surullisenkuuluisa jäteongelmistaan. Jään odottamaan seuraavia matkapostauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat ovat kyllä kauniita:)
   Olen toki kuullut juttua Italian jäteongelmista, mutta siltikin tienvarsilevikkeiden valtaisat kaatopaikat tuli yllätyksenä. Myös joidenkin kylien/kaupunkien köyhyys ja romahtamaisillaan olevat rakennukset kaiken sen roskan keskellä mietityttävät...

   Poista
 6. Ihanat maisemat ja kuvat <3 mukavaa kevättä sinulle :)

  VastaaPoista
 7. Italia on yksi meidän suosikeista matkailun suhteen. Kiitos kuvista.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)