16. helmikuuta 2019

Kesämekkoja



Ihastuin erään nettikaupan kesämekon kuosiin. Mekko oli valitettavasti rintojen kohdalta ihan liian pieni. Eikä siitä ollut enää suurempia kokoja saatavilla. Minulla oli myös trikoinen hihaton paita, joka vastaavasti oli vatsan kohdalta turhan tiukka. Leikkasin mekosta helman ja paitaa lyhemmäksi ja ompelin ne yhteen. Kuinka ollakkaan näiden kahden vaatteen symbioosista tuli kiva, rento ja päälle sopiva kesämekko :D



Tämä kangas on 70-luvulta (ei varmaan vaikea arvata). Se on ollut pitkä mekko joko äidilläni tai hänen jollain sisarella. Minä tein siitä joskus itselleni nilkkapituisen hameen. Nyt kun kummasti tuo vyötärö on hameessa kutistunut :o
Se on kestänyt pesuja sen 40 vuotta ja nyt viime vuosina ei sovi enää päälle :D
Samalla tavalla tein siis tämänkin alla olevan kesämekon. Marketin hihaton paita lyhyemmäksi ja tästä hameesta helmaosa. Yläosa joustaa sopivasti ja paksuhko vyötärö jää vähän piiloon. Jonkunmoinen A-malli kait tämäkin.



Tuo violetti on myös ollut joku hame, joka on pysynyt vaatekaapin perällä vuosia. Nyt siitäkin tuli ihan järkevä. Tuossa mustassa tähtikuvioinen kaistale on uutta trikoota, yläosa vanhasta t-paidasta ja alaosassa vanha hame. Siitä tuli oikeastaan aika kiva.

Tällä lailla duunatessa pääsee aika helpolla kun ei tarvise alkaa resoria ompelemaan kaula-aukkoon tai hihansuihin, eikä tarvitse hihaa istuttaa, vaikkei ne niin vaikeita trikookankaasta tehdessä olekkaan. Saa vaan nopeammin valmista :)


Tässä siniraitanen t-paita on jäänyt käyttämättä kun se oli aavistuksen verran liian lyhyt. Alaosa on joskus aloittamani mekon/hameentekele, joka jäi kesken. Lyhensin tässäkin t-paitaa ja ompelin alaosan kiinni.


Tämä ostamani A-mallin trikoomekko oli muuten kiva, mutta siinä oli häiritsevät hörhelöt hihansuissa. Leikkasin ne pois ja ompelin tavallisen resorin tähtikuosisesta trikoosta.


Vielä olisi pari ideaa jäljellä. Joten en piilota saumuria komeroon.
Tämän ison korin isäntä muuten osti minulle kasveja varten. En kuitenkaan halunnut viedä sitä ulos kun nämä eivät kastuessaan kovin kauaa ehjänä pysy. Nyt pakkasin kangaspalat siihen :)


Kesälle lämpöä toivoen
...tai sitten vedetään leggingsit myös päälle.



28 kommenttia:

  1. Oi, hyvä idea muokata mekot noin itselle sopiviksi.
    Nyt kesää voi odotella hyvillä mielin, kun on noin monta kivaa mekkoa kauniita säitä varten.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa ihana Pirjo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      En halunnut luopua tuosta tilaamastani mekosta, eikä siitä ollut saatavilla enää suurempia kokoja, joten näin sain sitä kuosia mekkoon ;)

      Poista
  2. Loistava idea ja tosi kauniita mekkoja.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, kun jaksaa itse tehdä mekot! Olen joskus tehnyt vaatteita itselle, mutta kärsimättömänä ihmisenä en oikein pysty siihen. Nyt kelpaa ensi kesänä tepastella, kun on mekkoja valittavana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mutta näin on helppo tehdä. Ei tarvitse resoria alkaa ompelemaan kun ne on jo valmiina. Ei tarvitse muuta kuin saksia ja ommella osat saumurilla yhteen. En ompele kovinkaan paljon ;)

      Poista
  4. Hei nyt on kesämekkoja valmiina - kunhan se oikea kesä alkaa! Tällaiset uusioideat ovat loistavia. Minua kiusaavat aina vaatekappaleet, joiden kangas on mieleinen, mutta malli ei. Tästä lähtee hyviä ideoita uuden symbioosin kokamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, valon myötä aivotkin alkaa toimia ja löytyy ideoita ;)

      Poista
  5. Kivat uudistukset. Nyt on mekkoja joista valita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään, kun nämä ovat sellaisia huolettoman oloisia ;)

      Poista
  6. No vau! Kesähelmat heilumaan! Hieno idea, ja luontoakin säästyi taas pikkuisen.

    VastaaPoista
  7. Hei. Näppärää! Tuunaaminen on hauskaa puuhaa. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ja tällä kertaa ihan onnistui :)

      Poista
  8. Kivoja kesämekkoja! :) Nyt vaan toivotaan tällekin vuodelle kesämekkokelejä.

    VastaaPoista
  9. Vau, miten hieno idea ja toteutus! Taidanpa napata omaan käyttöön. Tosin minulla ei ole saumuria ja ompelukonekin varsinainen surkimus, mutta kyllä sillä ompelee.
    Sait monta kivaa mekkoa. Mustan pitkähihaisen t-paidan kanssa nuo käyvät kylmemmälläkin, tai villatakin kanssa. Ja legginsien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin onnistuivat hyvin. Tuli sellaisia rentoja ja helppoja pidettäviä.
      En oikein osaa kerrospukeutua niin että niiden alla olisi toinen paita (jotenkin ahdistaa) mutta villatakin tai vastaavan kanssa toimisi.
      Saumuri on oikeastaan äitini. Se on kylläkin ollut minulla "lainassa" kauan.
      Ilman muuta idea käyttöön, tällä tavalla uudistaa monta vanhaa vaattetta :)

      Poista
  10. Kiva idea! Hyvä saumurilla hurauttaa.

    VastaaPoista
  11. No nyt on ihan oikeeta Martta-meininkiä - hieno idea ja kelvokas toteutus! Itse tuunaamalla saa mieluisat, persoonalliset ja istuvat mekot pienin kustannuksin. Wow!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Tuli ihan sopivia. Harvoin edes löydän kaupasta sopivaa mekkoa jossa sekä malli että väritys miellyttää ;)

      Poista
  12. Voi ku tuli kivoja! Siinä heräs monelle vanahalle vaattehelle uus elämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä tuli, ja epäsopivalle nettitilaukselle ;)

      Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)