7. elokuuta 2017

Elokuun pelakuut

Katselin omia pelakuitani, ja ainakin niiden sijoituspaikka talon terassilla osui nappiin tätä sateista kesää ajatellen. Sade  ei pääse tänne hurjasti piiskaamaan niitä. Meillähän ei ole mitään kummenpaa katettua terassia eikä parveketta. No, tontilla on telttapaviljonki, mutta se on varjoisammassa paikassa.



Huhtikuussa nämä kaverit näyttivät tältä. Tässä lämpimässä eteisessä ne talvehtivat. Kuvassa on myös tämän kevään pistokas- ja siemenlisäyksiä. Seitsemän pelargoniaa sain menemään talven yli tässä.

'Inspire Pink'

'Mårbacka'

'Drottning Margrethe'
Valkoinen kulmassa on 'Dancer White'

'Gesa'

'Inspire Scarlet' on oranssiin vivahtava. Yhtään kunnon punaista pelakkaa minulla ei olekaan.

'Selma'

Tulppaanipelargonia kasvattaa hassuja lonkeroversoja

'Mosaic Red'


Ehdottomasti kannatti säilyttää näitä talven yli, vaikkakin kukintaa on harvakseltaan. Hieman jo mietin tuonko muutaman sisälle piristämään eteistä, mutta ehkäpä nämä saavat kuitenkin vielä ulkoilla kaikki täällä.

Alkukesästä en juuri hankkinut kesäkukkia. Ostamani komea petuniakin on mädäntynyt ruukkuunsa. Hieman ajattelin että kun talon seinustalla olevat chilit ovat jatkossa kasvarissa voisin seinustalle laittaa ruukkupuutarhaa. Niin, taidan jatkossa keskittyä koristeheiniin, eivätpähän kukat mätäne :D


Mukavaa viikkoa kaikille!


12 kommenttia:

  1. Kyllä nyt on hyvä kun pelakuut ovat ainakin osittain sateen suojassa. Kesäkodin pelakuut värjöttelevät runsaan vesisateen armoilla, täällä olen siirtänyt kaikki pelakuuni terassin suojiin.
    Sinulla on kauniita pelakuita ja myös paikka missä talvettaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin onnistui talvehtiminen tuossa eteisessä. Aika lämmintä siinä on, pitää kastella suht usein niitä.

      Poista
  2. Talon seinusta on selvästikin ollut oivallinen valinta pelaguille. Näyttävät niin hyvinvoivilta. Eipä pääse sade ja tuuli niitä riepottelemaan. Tuo siniharmaa seinä on muutenkin oivallinen tausta kauniille kukille.

    VastaaPoista
  3. Hyvä paikka ja hieno tummanharmaa tausta pelargoneille. Kaunista kukintaa ja paljon nuppuja vielä tuloillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nuppuja näyttäsisi olevan, toivotaan suotuisia kelejä ;)

      Poista
  4. Pelargoniat ovat kyllä kauniita kukkia. Tuo sinun terassi istutus oli aivan ihana!

    VastaaPoista
  5. Pelargoniasi näyttävät voivan hyvin, viime päivien sateet ovat kyllä piiskanneet taivasalla olevat kukinnot muodottomiksi möykyiksi, onneksi sinulla on suojainen paikka!

    VastaaPoista
  6. Ihania pelargonioita hyvänvoivan näköisiä. Kyllä kannattaa talvettaa jos vain on sellaista paikkaa Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)