9. syyskuuta 2016

Vielä kerran - ihana kelloköynnös;)

En vain malta lopettaa tämän kasvin ihailua. Ehdottomasti jatkoon ensi keväänä tämän siemenkasvatus ;)
Kukat ovat luonnossa paljon tummempia, en vain saanut sitä sävyä kuviini oikealla tavalla.

Istutin kasvattamani taimet ulos suurimpiin ruukkuihin mitä kotoa löysin. Kahdessa ruukussa on kartionmuotoinen köynnöstuki ja yhden ruukun kiikutin pihan köynnösportin viereen, Laitoin keväällä ruukun reunaan myös yhden valkoisen verbenan, mikä oli kyllä täysin turhaa. Kelloköynnös hukutti sen rehevyydellään ;) Syysistutusruukku näyttää aika kivalle kelloköynnöksen kaverina.
Minun kelloköynnökseni on saanut lehtiinsä purppuraisen sävyn, ehkä seurauksena hieman kehnosta hoidosta. Arvelen että lannoitteiden puute ja tuleentuminen muuttaa sävyä, ja sekä kuivuus, kuten joku aiemmin kommentoikin. Missään nimessä ei näytä mielestäni pahalle. Aika yllättävää kuitenkin ;)

Kylvin siemenet 21.2, ja ne näyttivät maaliskuussa tältäMukavaa viikonloppua kaikille!


28 kommenttia:

 1. Upea syyssävy kelloköynnöksessäsi :)

  VastaaPoista
 2. Tykkään myös kelloköynnöksestä.
  Kaunis syysasetelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelloköynnös on kaunis ja rehevä myös!

   Poista
 3. Nythän noissa lehdissä on jotenkin magee sävy! :) Muistelisin, että ne olisivat joskus meilläkin syksyllä muuttuneet tuon värisiksi.

  VastaaPoista
 4. Kelloköynnös ansaitsee vaikka kuinka monia postauksia! Se on yksi munkin aivan lemppareista. Tänä vuonna en tosin istuttanut sitä, mihinkään. (Jostain kumman syystä, jota ihmetelen itsekin.)
  Mulla on joskus tullut samaan kasviin sekä valkoisia ja vaaleanliiloja kukkia yhtäaikaa. Siinä on sitten riittänyt ihmettelmistä.
  Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä avaa nuppunsa valkoisena ja kukka muuttuu pikkuhiljaa violetiksi :)

   Poista
 5. Kyllä tätä kelpaa kuvata useampaankin kertaan. Lehdistö muuttuu tosiaan hauskan punertavaksi syksyä kohden. Mulla ei ehdi taaskaan kukkia, pitäisi tuoda ulos niin aikaisin keväällä ja sitten saa kytätä tuleeko hallaa, pitääkö peittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en viitsinyt kuljettaa kasveja edes takas sisälle a ulos, vaan peitin harsolla, jotta aurinko ei polta lehtiä. Samalla siinä oli hallasuojaa, vaan taisivat yöt olla jo ihan tarpeeksi lämpimiä :)

   Poista
 6. Hienot kuvat. Kelloköynnös on mielestäni ehdottomasti yksi kauneimpia kesäköynnöksiä ja vaikka se ei ehtisi kukkiakkaan niin kauniine lehdistöineen ja kärhineen se on hyvin kaunis.
  Odottelen josko omani vielä ehtisi kukkia?

  VastaaPoista
 7. Ymmärrän täysin fiiliksesi! Minäkin olen niin ihastunut nyt kelloköynnökseen. Ostin tosin valmiin taimen, mut näköjään siemenestäkin voisi koittaa. Meillä ei vielä lehdistö punerra, toivottavasti niin kuitenkin käy.

  VastaaPoista
 8. Kelloköynnös on minun lempparini jospa se vain ehtisi kukkia, nyt tälle kesälle en sitä kylvänyt kun se on niin myöhäiskukkia.
  Elokuun avoimet ovet päivänä näin ihanan vaalean kelloköynnöksen kukassa ja kun sitä ääneen ihastelin kertoi emäntä sen muutamaan kertaan leikanneen ja ei se tosiaankaan ollut kovinkaan korkeutta kasvanut. Kaunis vanha köynnöskasvi.

  VastaaPoista
 9. Kelloköynnöshän on ihana - ei siitä mihinkää pääse!

  VastaaPoista
 10. Hienot kuvat kelloköynöksestä:)

  VastaaPoista
 11. Upeat kuvat kelloköynnöksestä. En yhtään ihmettele, että olet tähän ihastunut. - Kaunista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 12. Kaunis kelloköynnös, ihania kuvia! Meilläkin kelloköynnös tekee vain uusia kukkia, ne ilahduttaa joka kerta :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)