5. syyskuuta 2016

Hortensioiden aikaa

Olen istuttanut tontille muutaman syyshortensian. Taimet ovat vielä pieniä, mutta kukkivat kauniisti. Hieman kateellisena katselen suuria komearunkoisia hortensioita kaupungilla. No, pikkuhiljaa omanikin saavat korkeutta ;)

Syyshortensia – Hydrangea paniculata 'Grandiflora' 
Purppuraheisiangervo – Physocarpus opulifolius 'Diabolo' 


Kuvissa vilahtaa purppuraheisiangervo. Luonnossa värit ovat huomattavasti voimakkaamat kuin mitä kuviin pystyin tällä kertaa vangitsemaan. Purppuraheisiangervo sopii niin mainiosti hortensian kaveriksi. Purppuraheisiangervo on mahtava yksityiskohta pensasistutuksiin. Sen voi laittaa aurinkoon ja varjoon. Se on myös hyvä kasvi monilajisessa aidanteessa, nopeasti peittävä. Purppuraheisiangervosta on olemassa matalampi noin metriseksi kasvava lajike 'Little Devil', sitä olen hankkinut pariin pensasistutukseen myös.
Tontin pensasaidanteessa kasvaa purppuraheisiangervo ' Diabolo' myös teresanruusun kaverina, ja sekin on aika kiva pari :)


Teresanruusu kukkii heinäkuulla, mutta kukinta jatkuu harvakseltaan pitkin kesää. Siinä on vieläkin muutama kukka. Se on suhteellisen vähäpiikkinen verrattuna sukulaisiinsa ja kasvutavaltaan tiivis ja kaartuvaoksainen. Minusta se on aivan ihana.

Tänään olen viettänyt ylimääräistä vapaapäivää. Haahuillut puutarhassa hieman siistien ja kierrellyt pitkin pihaa kameran kanssa. Ovi on auki ja aurinko tulvii sisään. Ihana hidas päivä.


Mukavaa viikkoa kaikille!


30 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat syyshortensiasta!

  VastaaPoista
 2. Ihana päivä viettää vapaapäivää, syyskesää parhaimmillaan :)

  VastaaPoista
 3. Oi, miten ihanat kuvat syyshortensiasta!
  Ajattelin, etten enää tänä syksynä investoi uusiin kasveihin, mutta purppuraheisiangervo - tai kaksi - täytynee käydä hankkimassa. Se oli jo keväällä hankintalistalla, mutta miten lienee jäänyt toteuttamatta.
  Minäkin tykkään teresanruususta. Istutin sellaisen viime kesän lopulla ja tänä kesänä se on nukkunut kahdesti; ensin heinäkuussa ja runsaammin sitten elokuussa.
  Käyn usein Tapiolassa ja etenkin näin syksyisin ihastelen siellä 50-luvulla istutettuja syyshortensioita, jotka hyvin hoidettuina ja leikattuina ovat kuin isoja bonsaipuita. Kukinnot aivan valtavia ja runko sekä oksat vankkoja. Ihastuttavia kerrassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne sellaiset vanhat hortensiat ovat kyllä huikeita!

   Poista
 4. Ääh, tätä tablettia....kukkinut - ei siis nukkunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulle. Joskus tulee laitettua puhelimellakin vähän hassuja viestejä, kun ei huomaa että joku sana onkin muuttunut :)

   Poista
 5. Voi vitsit, miten mahtavia kuvia!

  Mä olen myös ihan noiden purppuraheisiangervojen fani, ne tuo niin kivasti lisäväriä pihaan. Ja miten mahtava kaveri se onkaan tuolle syyshortensialle! Ihan huippu! Kiitokset tästä vinkistä, pistän sen korvan taakse :)

  Sini K.
  Kasvihormoni-blogista

  VastaaPoista
 6. Kauniit kuvat kerta kaikkiaan! Purppuraheisiangervo on upea pensas.

  VastaaPoista
 7. Mulla purppuraheisiangervo on keltaheusiangervobn vieressä. Sähäkkä yhdistelmä. Täälläkin teresa vielä kukkii, samoin syyshortensiat.

  VastaaPoista
 8. Kauniit lehdet purppuraheisiangervossa! Syyshortensiat <3<3<3
  Mukavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 9. Vallan kuvauksellinen kasvi tuo hortensia, ihania kuvia!

  VastaaPoista
 10. Hortensia on kyllä kaunis .

  VastaaPoista
 11. Hortensia sopiikin hyvin yhteen tummalehtisten pensaiden kanssa!

  VastaaPoista
 12. Syyshortessat on hianoja. Naapuriis on tänä syksynä tosi komiat hortessat. Mun ainokaane otti ja katkes tuules. Ostin sitte kaks uutta tilalle :)

  VastaaPoista
 13. Kaunis syyshortensia. Purppuraheisiangervon istutin puutarhaan keväällä ja olen myös täysin ihastunut siihen. Kasvaa hyvin, näyttää terveeltä ja sen lehtien sävy on aivan upea!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)