21. heinäkuuta 2015

Hipit


Hipit olivat valloittaneet mökkipuutarhan poissaollessamme. Alkukesällä huomasin että sormustinkukkien siementaimia on noussut hyvinkin kiitettävästi. Osan toki kitkin pois, mutta suurin osa jäi. Nyt ne olivat komeasti kukassa. Tykkään niistä tosi paljon. Sormustinkukka on kyllä puutarhan paras satunnainen seikkailija :)Mökkipuutarhaan pääsen harvemmin kuin haluaisin ja aika villiintynyt se välillä on ;)
Ei tälläistä mökkipuutarhaa kannatakkaan ottaa kovin vakavasti, jonkun verran rennolla meiningillä täällä mennään ja annetaan puutarhan muotoutua myös omillaan, siis sellainen hallittu kaaos olisi kai aika kuvaavaa.
Vuorikaunokki on myös omanlaisensa hippi ;)
Vuohenputkesta en juuri välitä, vaikka kaunis kukinto siinä näyttää olevan. Sitä kasvaa yhdessä kulmassa. Mistä lie juurakon mukana tullut, sillä sitä ei alunperin ollut tontilla. Melko hyvästi olen senkin kanssa pärjännyt, sillä selvästi taantuu kitkemällä.

Kuva yläreunassa näkyy mongolianvaahteran oksia. Olen nähnyt niin monta kaunista monirunkoista mongolianvaaahteraa ja halusin aikanaan laittaa polun reunaan yhden. En kyllä käsitä miten siitä on tullut sellainen reuhka, oksat kaartuvat alaspäin ja tietenkin kuluntielle, piti laittaa typeriä tukia nostamaan oksia ylöspäin, jotta pääsee kulkemaan. Minun yksilöni ei siis ole ollenkaan sellainen kuin mitä olen muualla nähnyt. Se on siis luultavasti tullut oikeaan paikkaan, nimittäin rinteen hippipuutarhaan.
Laattojen välissä ei ole nurmea vaan polkuhaarikko. Se on löytänyt tiensä siihen ihan itse:)
Karpaattienkello on kotiutunut vuosien saatossa hyvin, sen siementaimia nousee siltä täältä.
Ken hän lienee? Ampiasvieras?


Minusta nämä ovat vaan niin kauniitaKauniita kesäpäiviä kaikille!26 kommenttia:

 1. Tänä vuonna sormustinkukkia on paljon ja ne ovat korkeita. Muustakin ne ovat ihania hippejä ja saavat puolestani seikkailla mielensä mukaan. Hetki sitten hain pyykkejä narulta ja huvitti, kun paidan hihat roikkuivat korkeiden sormustinkukkien lomassa. Ei ehkä paras paikka hipeille, vaan en hennonnut niitä alkukesästä poiskaan kitkeä.
  Mökkipuutarhasi on kaunis ja rehevä. Jos siellä on sinun mielestäsi kaaos, niin se on kyllä aivan erinomaisesti hallittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Se kaaos on kait välillä viherrakentajan silmissä. Töissä kun tehtiin niin erilaisia ja säntillisiä juttuja. Mökillä on vähän niin ja näin, mutta omanlaistahan sitä itselleen luodaan ;)

   Poista
 2. Onpa ihana varjoinen puutarha! Sormustinkukat sopivat tuonne oikein hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolivarjossa pärjää monenlaiset kasvit, siksi kait mökillä näyttää kivalle vaikkei siellä viikkoihin käy ;)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Sormustinkukat on minunkin mielestäni ihania ja tervetulleita hippejä. Meidänkin aloittelijan puutarha olisi paljon mitäänsanomattoman näköinen nyt ilman niitä. Mongolianvaahterat on myös upeita, varsinkin syysvärityksessään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mongolianvaahteran syysväri on todellakin yksi parhaista :)

   Poista
 4. Ihania sormustinkukkia! Luomasi hallittu kaaos on kovin viehättävää katseltavaa. =)

  VastaaPoista
 5. Sormustinkukat meilläkin ovat alkaneet vaellella sinne sun tänne, eikä haittaa yhtään kauniita ovat! Ihania nuo teidän polut, jotka kiemurtelevat istutusalueiden lomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotkut kulkuväylät ovat onnistuneet, niitä epämääräisiä ei juuri kuvaa :)

   Poista
 6. Ihana satupuutarha, sormustinkukat heiluvat kauniisti tuulessa ja karpaattienkellojen kalke kutsuu perhosia ja mehiläisiä, ihana puutarha, ihania polkua! Sormustinkukkia rakastan ja niitä meille olen yrittänyt kylvää, hiukan huonolla menestyksellä, en ole lannistunut, vielä! Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne jossain vaiheessa tontille kotiutuu.
   Ihanasti kirjoitettu kommentti!

   Poista
 7. Ne on ihania, sormustinkukat siis. Saavat meilläkin vaeltaa:)

  VastaaPoista
 8. Iiiihanat! Rakastan sormustinkukkia! Kaunis puutarha.

  VastaaPoista
 9. Multa ei löyry hipihippiä, vaikka ne nii hianoja onki. Naapuriis on ja kävinki kuvaamas tänää anopin hipit. On tua teirän mökkipuutarha niiii ihana!

  VastaaPoista
 10. Minäkin pidän sormustinkukasta, siinä on jotakin äärettömän viehättävää ja romanttista. Myös puutarhan hallittu kaaos tuntuu juurikin sopivalta...=)

  VastaaPoista
 11. Hallittu kaaos on just parasta. Pidän enemmän näistä villeistä hippipuutarhoista kuin jämpteistä. Nuo sormustinkukat ovat ihan kaikkein kauneimpia. Tänä vuonna ne ovat kasvaneet jättimittoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämä on sormustinkukkien vuosi :)

   Poista
 12. Sormustinkukat ovat kyllä upeita. Hienosti olet kuvannut niiden kauneutta.

  VastaaPoista
 13. Kauniita ovat siellä kaikki, ihania yhdistelmiä olet kuvannut. Mongolianvaahterat meilläkin resuaa mihin sattuu, oli pakko sahata poikki keväällä kun lumet särki niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, keväällä yritin taittaa yhtä oksaa kauemmaksi, niin se rusahti poikki ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)