13. heinäkuuta 2015

Ihana haaste

Blogistaniassa kiertää ihana haaste, jossa esitellään kolme blogia. Between oli niin kirjoittanut niin mukavasti blogistani, että hieman nolostuttaa ;)

Valokuvaaminen on kiinnostanut minua jo kauan, olen kuvannut paljon jo ennen blogini aloittamista. Kuvaan (tosi) vanhalla Canonin 1000d järkkärillä. Tykkään kyykistellä ja kuvata läheltä, joten hankin aikoinaan Canonin 60 millisen makrolinssin ja joku aika sitten hankin peruslinssiksi Sigman17-50.

Mökkipuutarhassa puuhastellessa ja vinkkejä etsiessä löysin tieni blogien maailmaan. Siitä se pikkuhiljaa lähti, puutarhainnostuksen ja valokuvaamisen yhdistäminen aivan uudenlaiseen harrastukseen. Blogistaniasta on tullut tavallaan osa elämää ja niin antoisaa, ettei alussa arvannutkaan. On todella mukavaa seurata toisten blogeja, löytää vinkkejä ja lukea bloggaajien tarinoita, kulkea heidän mukanaan.

Tässä postauksessa on tarjolla tuulella ja tuurilla kuvattuja kukkasia kotopihalta. Ensimmäisissä kuvissa taustasta tuli kivan vaalea, sillä aurinko paistoi taustalla nurmikolle.

'Tower Light Blue' eri kuvakulma kuin aiemmassa postauksessa.
Pari 'Willianm Guinness' -akileijaa muutti myös kotopihalle.
Kuvan värit kiehtovat, tarkennus ei onnistunut tuulessa :)
Isotähtiputki, lajikkeesta ei tietoa. Ostin niitä viime vuonna lisää mökille, mutta ostin vahingossa sellaisen valkean jossa ei ole tätä häivähdystä vaalenpunaisesta. Se ei ollutkaan sitten mielestäni kovin kaunis. Nyt siis jaon tätä ihananväristä saadakseni sitä myös tänne kotopihalle.
Niin kuvauksellinen ;)

Sitten siihen vaikeaan asiaan, esitellä ne kolme blogia. Kuten between, en minäkään voi laittaa blogeja paremmuusjärjestykseen. Seuraan useita blogeja ja jokaisessa blogissa löytyy aina ne ihanat puolet.
Ajattelin esitellä tässä yhden tuttavuuden ihan bloggauksen alkutaipaleelta, Toisen jonka löysin alkaessani seuraamaan luontoaiheisia blogeja ja kolmanneksi yhden uuden tuttavuuden.

Saran mökissä ja puutarhassa- blogia olen seurannut aloittaessani itse bloggauksen. Tein vähän salapoliisityötä menneisyyteen ja huomasin että Saraheinä oli löytänyt tiensä uuteen blogiini ja laittoi silloin minulle Inspiroiva puutarhablogi-haasteen :)
Saraheinän blogissa on ihanasti yhdistettynä puutarhaa ja luontoa. Hänellä on myös kaunis mökkipuutarha ja ihania puutarhakuvia. Hänen luontokuvistaan oppii tunnistamaan perhoslajeja sekä muita hyönteisiä. Eikä pidä unohtaa kauniita maisemakuvia mitä usein Saraheinän blogissa on myös esillä.

Seita - blogin löysin kun kiinnostus luontoaiheisiin blogeihin heräsi. Tässä blogissa liikutaan luonnossa paljon ja aivan huikeita luontokuvia siinä on tarjolla. Kesäisin blogista oppii tunnistamaan luonnonkasveja joita on kuvattu erittäin kauniisti. Talvella olen ihaillut upeita lumisia maisemakuvia ja kauniita taivaanvärejä. Oikeaa luontoterapiaa täällä siis tarjolla.

Navettapiian puuhamaa- blogi on uudempia tuttavuuksiani. Navettapiika puuhastelee maalaistalon kauniissa puutarhassa. Hänellä on pihallaan myös erikoisimpia kasveja ja puutarhasta otetut kuvat ovat kauniita ja selkeitä. Tykkään myös hauskasta kirjoitustavasta, ja vieläpä kivalla murteella :)

Haastan siis nämä kolme mukavaa blogia. Betweeniltä saamani haasteen mukana löysin tieni Kivipellon Sailan blogiin. Ehkä sinä löydät tiesi näihin ;)

22 kommenttia:

 1. Vallan ihanat kuvat jälleen!!

  VastaaPoista
 2. Suloiset kuvat; erityisesti tuo Tower Light Blue -kuva on upea!

  VastaaPoista
 3. Ihanan pehmeän sävyiset kuvat. Valkoiset, tavalliset (lajikkeesta en tiedä) isotähtiputket ovat kovia leviämään siemenestä. En tiedä, mutta meillä mökillä ne valkoiset ovat joissakin kasvupaikoissa vaaleanpunertavia, kuten kuvassasi. En usko, että ovat eri lajia. Tiedä sitten, voi olla, että olen väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, ehkä sittenkin hätiköin. Istutin ne näiden väristen viereen ja kun ne avasivat kukkansa, eivät olleet yhtä kauniita, joten siirsin toiseen paikkaan. Mhh- pitääpäs katsoa seuraavan kerran kun menen mökille miltä ne näyttävät ;)

   Poista
 4. Löysinkin kahteen minulle uuteen blogiin tämän avulla :D Upeat kuvat tässä postauksessa <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos mukavasta haasteesta ja kauniista esittelystä! Sinun blogisi ja ihana mökkipuutarhasi sekä uusi valmistuva kotipihasi ovat edelleenkin inspiroivia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta! Mukavaa, että tykkäät plokistani. On kannustavaa saara palautetta pirempiaikaaselta plokkarilta. Ja sun kuvat on aina nii hianoja!

  VastaaPoista
 7. Suotta nolostut. Ansaitset kyllä kaikki kehut ja vähän enemmänkin. Nytkin kuvasi ovat todella kauniita ja näkee, että olet syventynyt kuvaamiseen, etkä vain käy räpsimässä (kuten minulla on tapana).
  Tässä haasteessa on jälleen sekin mukava ominaisuus, että löytää uusia kivoja blogeja. Saraheinä ja Navettapiika ovatkin jo minulle tuttuja, mutta Seitaa täytyykin käydä kurkistamassa. Kiva, että löysit Kivipellon Sailan. Ihanan blogin takana ihana ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kiitos vielä kerran mukavasta haasteesta!

   Poista
 8. Sinulla on hieno blogi ja ihania kuvia aina! Kiva haaste tämä, löytyy uusia blogeja :)

  VastaaPoista
 9. Voi, onpa hienoja värejä kukissa! Kauniita!

  VastaaPoista
 10. Ihanat kuvat kertakaikkiaan. Kiva haaste.

  VastaaPoista
 11. Kukkakuvissa on hieno sävymaailma, niistä saisi kollaasin.
  Kiitos Pirjo haasteesta ja kauniista sanoista.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)