18. maaliskuuta 2014

Aikamatka

Kuva-arkistoja selatessa syntyi edellisen postauksen aikamatka kesän tunnelmiin. Tänään jatkoin kuvatiedostojen selailua ja jäin katselemaan kuvia Norjan Bergenistä. Se on kaunis kaupunki, rakennettu merenrannalle vuoren rinteille. Olimme silloin matkalla Islantiin ja olimme pari päivää Bergenissä, josta laivamme lähti. Nämä kuvat ovat usean vuoden takaan, vuodelta 2007. En silloin omistanut järkkäriä, ja kuvat on otettu Canon Ixus pokkarilla. Tykkäsin tästä kätevän kokoisesta kamerasta kovasti, karvakorva rouskutti sen rikki eräänä kauniina päivänä yksin ollessaan. Typeränä unohdin sen pöydälle, ihme ettei koira rikkonut suutaan sen kanssa. Se oli pentuaikaa se.
Kuva-arkistojen saloista rakentui siis tälläinen aikamatka, siis reissulle nyt;)

Satamassa

Värikäs kaupunki
Ylöspäin....

Kaupungin katolle


Saaristoa Bergenin edustalla

Pieni pysähdys Färsaarilla, matka Islantiin kesti kaksi päivää

Perillä lumen ja tulen maassa. Tämä kuva on tosi otettu pari kuukautta myöhemmin. Saapuessamme Seyðisfjörðuriin keli oli aivan kamala, kovaa tuulta ja tuiskua, kiemuraista tietä ei juuri näkynyt. Rehellisesti sanoen pelkäsin miltei koko matkan vuorta ylittäessämme. Talvi  on aika hurjaa tuntureilla.
Aikamatkalta takaisin tähän päivään, tai oikeastaan eiliseen. 

16 kommenttia:

 1. Kauniita taloja ja kujia siellä. Mitenkähän talvella, kun tulee paljon lunta.
  Kyllä oli mahtava kuutamo illalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aikas viehättävä paikka. Tuolla Bergenissä on aika leuto ilmasto ja sitä sanotaan myös Euroopan sateisemmaksi paikaksi, joten oikeaa lumista talvea sinne ei taida tulla.

   Komea on möllöttäjä;)

   Poista
  2. Unohdin kirjoittaa vielä että nämä kuvat ovat helmikuulta :)

   Poista
 2. Voi ihanuutta, mitä pieniä taloja ja värejä! Idyllisen näköinen kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talot olivat tosi kivoja, miltähän tuntuisi asustella tuolla?

   Poista
 3. On tosiaan viehättävä paikka ja hienot kuvat. Canon Ixus on hyvä pokkari :)
  Nyt alkaa kuu pienentyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli:) Joskus mietin josko ostaisin uudelleen pokkarin, mutta se on jäänyt. Pieni kamera olisi kätevä laittaa taskuun :)

   Poista
 4. Tulin heti vastavierailulle ja täällähän on blogi aivan ihania kuvia täynnä! Pakko katsella kaikki ajan kanssa. Tuosta pokkarista puheenollen, minulla on kakkoskamerana järkkärin lisäksi "taskukamerani" Canon PowerShotSX 260HS ja olen siihen aivan ihastunut. Kokoonsa nähden se on aivan ihmeellinen peli. Otan sen silloin mukaan kun järkkäriä ei ole järkeä lähteä kantamaan, kuten esim. huvipuiston laitteisiin =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit!
   Tuo pokkari kuulostaa aikas kätevälle, voisin tosiaan kuvitella hankkivansa sellaisen. Kiitokset vinkistä:)

   Poista
 5. Näyttääpä viehättävältä paikalta! Ihananvärisiä taloja, kapeita kujia ja mitkä maisemat! Hienoja kuvia, myös tuo viimeinen kuu-ukko :)

  VastaaPoista
 6. Oi, hienoja kuvia!!

  Olen käynyt Norjassa mieheni kanssa kaksi kertaa ja myöhemmin kolmannen kerran, kun tyttömme oli n. kolmevuotias. Ihana maa!!
  Islanti, wau! Varmasti hieno kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista siellä on, tunturimaisemat ovat mykistäviä;)

   Poista
 7. Hienoja kuvia ilman järkkäriäkin. Norjassa olen käynyt, mutten Bergenissä. Olisi kyllä matkustamisen arvoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmat Norjareissut ovat suuntautuneet pohjoiseen, kaunista ja karua:)
   Bergen on kyllä viehättävä!

   Poista

 8. Kaunis Bergen, olet löytänyt hyvät kuvauskohteet. Kävin siellä v. 200, jolloin ne sataman puiset, ikivanhat kalastajarakennuksetkin olivat vielä. BErgenkäynti meni mulla pipariksi, vain nuo kalastajarakennukset ehdin käydä kun sairastuin pahaaan mahatautiin. MInä sitten makasin matkailuautossa, kun mies ja lapset tutkivat akupunkia .

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)