12. maaliskuuta 2014

Taimipuuhia ja terassikeliä

Kevään kylvöprojektit alkoivat tänään. Keväinen on ilmakin, enkä tässä enää talvisia kelejä kaipaakkaan. Säätiedotuksessa luvataan tosin kylmenevää, ajanmukaisempaa siis. Päivä on kuitenkin pidentynyt hurjasti. Joka vuosi se tapahtuu niin nopeasti, huomaamatta.

Kevään merkkejä ikkunalaudalla
Tänä vuonna tein kylvöjä maitopurkin puolikkaisiin. Pitää vaan huolehtia tarkemmin kastelusta sillä nämä saattavat vähäisen mullan vuoksi kuivahtaa nopeasti. Tänään multiin pääsivät lobeliat  'Regatta Lilac' ja Regatta Rose'. Monivuotisista kylvin jaloritarinkannus Magic Fountais- lajitelman, joita olen kasvattanut joskus aiemminkin. Sulkaneilikkaa, sarviorvokkia ja mustaa orvokkia kylvin myös, sekä alppipiikkiputkea. Luulin aiemmin että sitä kasvaa mökkipuutarhassa, mutta se osoittautuikin sinipiikkiputkeksi. Etelänherneen kylvin myös.Se onkin ihan uusi tuttavuus.

Kaunista ja syötävää
Paljon on vielä pussukoita. Keväämmällä laittelen lisää kylvöksi, mutta osan monivuotisista kasveista ajattelin kasvatella vasta kesällä. Ihan ei tila riitä kaikkeen siihen mitä haluaa.

Tietokirja yms. luonnosteluja;)
Viime keväänä olin jo niin fiksu että kirjoittelin kylvöajankohtia muistiin. Ihan kätevää:) Kirjasesta onkin tullut myös ideapankki, sillä siihen kirjoitan muistiin muualta bongaamani mukavat ideat. En todellakaan muistaisi niitä kaikki muuten. Joskus niitä sitten toteuttelee ehkä...;)

Takapihallakin tarkenee istuskella. Ompelin uudet päälliset vanhasta päiväpeitosta puutarhakalusteisiin. Päiväpeitto meni uusiokäyttöön koska karvakorva sai aikaiseksi reiän siihen keskelle kun sängyllä piti kaivaa monttua...Huh, mitä tapoja;)

Pöydän pinta on kauniisti säänpieksämä. Nyt vain en osaa päättää pitäisikö sitä käsitellä kestävyyden takia vain antaa kauniisti vanhentua. Jokseenkin häiritsee kun tuolit ovat erisävyisiä, enemmän alkuperäisen näköisiä siis :)

Taivas värjääntyi tänään hieman

...aavistuksen vain.

Ensimmäiset
Tämä viimeinen kuva on mökiltä. Kotona takapihalla näyttää jotain nousevan, mutta osa pihasta näyttää tosi pahalle. Lunta ei ole ollut suojana ja karvakorva on taas tilsannut yhtä kohtaa ihan kiitettävästi. Taidan kesällä joutua taas paikkaamaan tyhjyyttä kesäkukkaruukuilla:)

Iloista kevättä kaikille!


22 kommenttia:

 1. Kylvöksistä tulee upea kukkaloisto, vautsi! Nyt on niin kevättä ilmassa että :) Vaikka sitten tuliskin vähän jotain pyryä, pois se sulaa kumminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain aina kuitenkin onnistuu;)
   Kyllä vain vuosi on jo tarpeeksi pitkällä ettei pyryttelyt pysy maassa kauan. Ja päivänvaloa on, kevättä se:)

   Poista
 2. Meilläkin kylvetään maitopurkkeihin, niitä tulee hurjalla viikkovauhdilla lisää...
  Siis purkkeja, ei sentään kylvöksiä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika käteville vaikuttaa maitopurkkikylvökset, ainakin noin tilan suhteen ;)

   Poista
 3. Ihana lukea taimipostauksia muuallakin kuin omassa blogissa! Mää teen tänäkin vuonna kesä"kukka"asetelmat syötävistä kasveista... ja tänään viimeksi asetelmien osasia kylvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaavanlaisia postauksia on kiva lukea tähän aikaan vuodesta. Itse olen aikamoinen noviisi hyötykasvien kasvattamisessa, mutta täytyy tänä kesänä vähän kokeilla :)

   Poista
 4. Mukavia kylvöjä, ja käteviä nuo maitopurkit. Toivottavasti kaikki onnistuvat ! Päiväpeiton uusiokäyttö on upea idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon minäkin;)
   Päälliset tulivat kalusteiden mukana, se tummansininen ei oikeastaan alun alkaen hirmuisasti miellyttänyt, mutta nyt on väri vihdoin vaihtunut.

   Poista
 5. Maitopurkit mullakin käytössä. Kastelua vaativat enempi, niinkuin totesit.
  Etelänherne itää hitaasti, meinasin jo heittää kylvöksen pois. nyt odotan kukkivaksi tänä vuonna.
  Nuo taivaan värit ovat kauniita pastelleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää tuo etelänherneestä, eipä tule kärsimättömänä viskattua sitä sitten menemään :)

   Poista
 6. Kannattaa tosiaan kirjata asioita ylös. Myöhemmin harmittaa, kun ei muista mitä ja milloin ja missä.

  VastaaPoista
 7. Viime päivät ovat olleetkin ihanan keväisiä. Toivottavasti tuleva kylmä jakso ei jätä lumia pitkäksi aikaa maahan. Onnea pikkutaimille!

  VastaaPoista
 8. Karvakorvalla oli selvästi omat sisustussuunnitelmansa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan aina käy yksiin isäntäväen kanssa ne:)

   Poista
 9. Mukava lukea näitä puutarhablogeja keväällä. Intoa ja odotusta on aistittavissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu:)
   Sitä intoa taitaa todellakin pursuta kaikkiin postauksiin. Huomasin tässä että kuvailu on viime vuosina keskittynyt tuohon puutarhatouhuun. Päätinkin tulevana keväänä ja kesänä pitää luontoa kuvata yhtälailla :)

   Poista
 10. Samaa itsekin ihastellut, että niin ihana kun päivä alkanut pidentyä roimasti. Ihana lukea näitä puutarhajuttuja :)

  VastaaPoista
 11. Samoissa kasvatuspuuhissa täälläkin ollaan. Ihanaa, kun päivä pitenee!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)